Achtmaal E1 - Zundert E1 (8 - 4)

zaterdag 28 november 2015, 10:00

Achtmaal E1 – Zundert E1 8-4

Afgelopen week op maandag een pittige techniektraining afgewerkt en woensdag een onderlinge partij tegen de E2. Dit om aspirant scheidsrechters een podium te geven om examen te doen. Hier werkt de E1 natuurlijk graag aan mee. Want in deze maatschappij struikel je bepaald niet over de vrijwilligers. En over scheidsrechters al helemaal niet. Daarom is de E1 dolblij dat een groot aantal jeugdspelers de fluit op zaterdagochtend wil hanteren om zo de vele wedstrijden binnen de vereniging in goede banen te leiden.

De wedstrijd tegen de E2 werd ook gebruikt als soort oefenwedstrijd. Ondanks het grote krachtsverschil bleef Zundert E1 keurig in positie voetballen en zich aan de afspraken houden. Dit was een groot compliment waard. Ook ging niemand voor eigen succes, maar bleef de combinatie gezocht worden. Zelfs in de drukte van acht tegen acht. De ruststand was dan ook veel tegen nul. In de rust werd besloten om de weerstand voor iedereen gelijk te maken. De voorhoede van de E1 deed met de achterhoede van de E2 mee en vice versa. Hierdoor moest iedereen vol aan de bak en werd met 5-5 een prima wedstrijd voor spelers, leiders toeschouwers en natuurlijk degene waar het deze keer om draaide de scheidsrechters.

Dan de wedstrijd tegen Achtmaal. Uit op Achtmaal. Met het kampioenschap uit zicht, werden nieuwe doelstellingen geformuleerd. Namelijk 2 keer goed voetballen, 2 keer winnen en daarna de tweede plaats in de competitie pakken. Helaas kon een van de pijlsnelle aanvallers er vanwege een voetblessure niet bij zijn. Hij werd vervangen door een spelers van de E3 die al eerder ingevallen was bij de E1.

Zundert was al op tijd bijeen op sportpark de Wildert, waar de rit naar Achtmaal werd gestart. Natuurlijk was de korte afstand bekend, maar met de wind in de rug en bergaf was de E1 wel erg vroeg op plaats delict. Maar de jongens en meisjes waren niet te houden. Meer dan 30 minuten voor aanvang stond men al op het veld. Een lange, speelse warming-up volgde. Waarin het niveau daalde met de minuut. Als dat maar goed zou gaan. Als hier een prima trainingsweek maar niet weggegooid werd.

Op Achtmaal bleek geen bal met voldoende lucht aanwezig, waarna besloten werd dat een van de meegereisde Zundertse warming-up ballen werd gepromoveerd tot wedstrijdbal. Bij de E1’s van beide verenigingen bleek het omgekeerde het geval te zijn. In de E1 van Achtmaal zat veel lucht en in de E1 van Zundert weinig.

Na, nota bene, de aftrap van Zundert, scoorde Achtmaal binnen 10 seconden. Hoe ongeconcentreerd kun je aan een wedstrijd beginnen? En om nu te zeggen dat Zundert hiervan wakker schrok, gaat ook te ver. Het was de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Dit zonder de sterk spelende tegenstander te kort te willen doen. Ballen kwamen niet aan, werden te slap ingespeeld, duels werden te makkelijk verloren, er werd verkeerd ingestapt bij het verdedigen. Kwam er eens een bal goed aan, dan werd er getreuzeld in het vervolg. Kortom een collectieve offday.

Toch spaarde Achtmaal het hulpeloze Zundert. Sterker nog, overmoedig uitverdedigen, werd genadeloos afgestraft, 1-1, halverwege de eerste helft. Maar nog geen 3 minuten later, pakte Achtmaal terecht opnieuw de voorsprong. Hierna leek Zundert zowaar te gaan voetballen en kwam uit een goede snelle omschakeling ook weer op gelijke hoogte. Als dit tot rust vast gehouden kon worden, dan zou er na rust misschien nog wat mogelijk zijn.

Dit mocht echter niet zo zijn, want Achtmaal scoorde voor de derde maal voor rust. En nam voor de derde maal de leiding. Weer kon Zundert in de achtervolging. Twee opeenvolgende kansen en drie corners leidde tot niets, terwijl aan de overzijde vlak voor het rustsignaal met een lucky, maar mooi schot de 4-2 binnenviel.

Tijdens de ranja werd weinig gezegd. Iedereen wist dat het beter moest. De basisafspraken werden herhaald. En er werd nadruk gelegd op dat het zeker nog mogelijk was om 1 of meerdere punten mee terug naar Zundert te nemen. Zundert startte weer niet goed, maar Achtmaal profiteerde deze keer niet. Zundert kreeg toch wat kansjes op de aansluitingstreffer, maar de anders zo trefzekere aanvallers, hadden duidelijk de dag niet. Bij het missen van een vrije kans op 4-3 na 10 minuten in de tweede helft en de prima counter die daar op volgde, brak de roodzwarte moraal. Hoewel Zundert wel probeerde was het geloof duidelijk weg. Toch bleef deze nog tien minuten op de klok. Één doelpunt en je weet maar nooit, want het cliché zegt, de bal is rond en je weet maar nooit. Maar zover kwam het niet, twee doelpunten na te enthousiast instappen bij een Achtmaalse aanval zette de stand op 7-2. Een afslachting hing in de lucht.

Gelukkig knakte de E1 niet helemaal en liet Achtmaal de teugels wat vieren. En het zonnetje liet zich zowaar even zien. Met twee prima uitgespeelde aanvallen en goede schoten scoorde Zundert nog tweemaal. Achtmaal deed dit nog eenmaal, waarna de 8-4 korfbalstand op de borden stond. De prima leidende scheidsrechter floot voor het laatst op z’n fluit en het was over. Het spelen met de eigen bal was zeker geen succes.

Het lijkt erop dat Zundert E1 moeite heeft om zich iedere wedstrijd op te laden, zeker als men tegen lager geplaatste teams moet spelen. Ook waren de beste twee delen van de wedstrijd, de delen dat de zon het won van de gure wind. Zundert E1 lijkt wel om de profs uit Breda. Mooiweer voetballers, die moeite hebben om met tegenslagen om te gaan. Hopelijk was dit een incident. En om het positief te zien, je kunt beter een keer allemaal slecht spelen, dan iedere week een paar. Nu we dit hebben gehad, moet het volgende week weer beter gaan.

Door de gelijke spelen op de andere velden, is de wedstrijd volgende week tegen Sprundel E1 uit, het duel op de derde en vierde plaats in de competitie. Hopelijk kan de E1 het nog één keer op brengen om er voor te gaan, zoals de wedstrijden eerder dit seizoen. Het zou zonde zijn om de competitie uit te laten gaan als een nachtkaars. Tevens is het een goede testcase voor de bekerwedstrijd in de tweede ronde tegen Gloria E1 op 12 december.

Maar bovenal voor de weer massaal meegereisde trouwe supporters. Een punt is genoeg, om op doelsaldo derde te worden, maar als iets zeker is, in deze competitie is dat je niet op een gelijkspel kunt spelen. Voor de volledigheid de stand na vandaag, met alleen de inhaalwedstrijd Sprundel e1 – Zundert E1 nog te gaan: