Advendo 1 Zundert 1

donderdag 29 mei 2014, 15:00

Remise Advendo-Zundert

Wim Kas verving de geblesseerde Dorus Valk als linksback. Hij deed dit overigens uitstekend.

Het eerste kwartier was van beide kanten afwachtend. Thomas moest wel een paar keer in actie komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na 20 minuten wedstrijd brak Jesse op snelheid door. Hij werd echter gepakt en een doelkans werd hem ontnomen. Daarna kreeg Olivier een goede mogelijkheid. Helaas ging zijn volley over. Rond het half uur kroop Zundert door het oog van de naald, toen een schot van Advendo tegen de paal belandde. Nadat eerst Ferdie nog een schietpoging deed, volgde er een goede combinatie met Sven, die de bal plaatste naar Olivier, die vervolgens Jesse in stelling bracht. Hij ging op snelheid door de verdediging, passeerde de keeper en rondde doeltreffend af in de 32e minuut. De soms (?) warrige, in het nadeel van Zundert fluitende arbiter, gaf Rob ten onrechte een gele kaart. In de slotfase van de eerste helft waren er voor beide teams nog kansen. Sven moest op slag van rust de bal nog van de doellijn halen. Ruststand derhalve 0-1.

Na rust drong Advendo meer aan. Zundert kwam wat minder aan voetballen toe. Met teveel lange ballen probeerde men de voorwaartsen te bereiken. In zo’n situatie werd Ferdie ten onrechte buitenspel gegeven. Na tien minuten bracht Jesse zichzelf in stelling. Op volle snelheid kreeg hij een zwiep mee van de Advendo-overdediger, waardoor hij in onbalans raakte en vervolgens met een hamstringblessure moest uitvallen. Maikel kwam hem vervangen. Olivier kon twee keer aanleggen na eerst een mooie combinatie met Fabian en Sven. De tweede ontstond door goed doorzetten van Ferdie en Maikel. Advendo  rook zijn kansen en ging steeds meer aandringen. Rogier verving de moegestreden Ferdie.

Rond de 85e minuut maakte Advendo de gelijkmaker, na een goede combinatie, werd de bal met een zuivere schuiver binnen geprikt. In blessuretijd kwam Niels Fabian vervangen.  Als de slotcounter van Zundert wat beter was uitgespeeld, hadden de drie punten alsnog mee naar Zundert gekund!  Nu wordt het zondag een zinderende finale van deze nacompetitie met als inzet promotie naar de 3e klas.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Wim Kas, Fabian Nelemans(W), Nick Havermans, Olivier van Hassel, Sven Goethals, Ferdie Hereijgers (W), Jesse Mouws (W). Wisselspelers: Maikel Zagers, Rogier Haest, Niels Damen, Dave Havermans en Alex van Nederkassel