Beek Vooruit 1 Zundert 1

maandag 23 maart 2015, 22:13

Zundert speelt op valreep gelijk tegen Beek Vooruit

Bij een lekker voorjaarszonnetje begon Zundert onder ideale voetbalomstandigheden op sportpark De Heikant aan de uitwedstrijd tegen het voor Rood-Zwart altijd lastige Beek Vooruit. De schrik sloeg bij de vele aanwezige Zundertsupporters om het lijf toen al direct in de eerste minuut Beek Vooruit gevaarlijk voor het Zundertdoel verscheen, gelukkig zonder gevolgen. Het niveau van de wedstrijd was in de eerste helft zeker niet hoog maar toch ontspon zich een boeiend duel: er werd door beide ploegen hard gewerkt en de snelle spitsen van Beek Vooruit zorgden constant voor dreiging zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De besten kansen waren voor rust zeker voor Zundert en m.n. Jesse kreeg een paar goede kansen om de 1-0 op het scorebord te brengen. Ruststand 0-0.

Ook na rust kwam Beek Vooruit direct in de eerste minuut na een actie over rechts gevaarlijk door maar gelukkig ging het daaropvolgende schot net voorlangs. Het spel golfde op en neer en er ontstonden voor beide goals enkele hachelijke situaties. In de 65e minuut werd Ferdi gewisseld voor Tim Goethals. In de 73e minuut leek de wedstrijd verloren te gaan toen een fout op het Zundertse middenveld meedogenloos werd afgestraft door de snelle spitsen van Beek Vooruit: 1-0. Zundert was gedwongen om alles op de aanval te gooien en bracht extra spits Maikel voor laatste man Niek. Er kwamen nog enkele dotten van kansen voor Zundert:  Tim kwam over rechts goed door na een mooie combinatie met Denis en zette de bal onzelfzuchtig voor terwijl hij wellicht beter zelf van dichtbij op doel had kunnen schieten.In de 88e minuut verscheen dezelfde Tim na een prachtige pass van Fabian alleen voor de doelman maar zijn mooie lob ging helaas net naast het doel. In de 90e minuut kreeg Zundert alsnog loon naar werken toen een lange bal in de  zestien bijna over iedereen heen stuiterde en Denis van dichtbij de 1-1 kon binnentikken. Even later ging een schot van Beek Vooruit nog rakelings over het Zundertdoel.

Al met al een matige doch spannende en, ondanks de warrig leidende scheidsrechter,   sportieve wedstrijd waarin voor Zundert meer had in gezeten als men zorgvuldiger met de kansen  was omgesprongen.

Opstelling:  Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen( 85e Maikel Zagers), Pieter Dictus, Fabian Nelemans, Olivier van Hassel, Wim Kas, Denis Vujcic, Ferdi Hereijgers ( 65e Tim Goethals), Jesse Mouws