Beek Vooruit 1 - Zundert 1 (2 - 2)

zondag 3 februari 2019, 14:30

Jeugdig Zundert verovert punt in Prinsenbeek

Met veel arbeid, enthousiasme en bij vlagen ook fris verzorgd voetbal, haalde Zundert een knap punt bij Beek Vooruit. Zundert vergat zich te belonen voor een goede wedstrijd. Kansen op volle buit werden niet benut.

Zundert laat deze competitie meerdere gezichten zien. In Prinsenbeek waren de verwachtingen bij de aanwezige Zundert supporters niet bijster hoog. Het gevaar van de Schalkbroers en het missen van een aantal basisspelers was de aanleiding voor dit gevoel.

De eerste grote kans was ook voor Beek Vooruit, maar deze werd na matige afwerken, gepakt door Thomas. Zundert liet vanaf het begin zien dat het ervoor wilde knokken deze middag. De aanvallers Tim en Jesse waren een ware plaag voor de achterhoede van de tegenstander. Steeds snelden zij op hoge snelheid langs hun tegenstanders.

Binnen het kwartier nam Zundert dan ook de leiding. Uit een corner kwam de bal bij Jesse. Die speelde z’n man uit en schoot hard voor het doel. De attente Lars schoot de bal hard en hoog in het dak van het doel. Zundert liet het hier niet bij zitten. Met een mooie dieptebal vond Dennis, Jesse. Die stoomde met de bal aan z’n voet richting de keeper. Z’n inzet werd gepakt door de doelman.

En zo ging het verder. Beek Vooruit brak wel een paar keer uit, maar echt gevaarlijk werd het niet. Wim en Dennis hadden de boel goed onder controle. Intussen werd een vrije trap van Jaye net over getikt door de doelman en schrok Karim van de grote kans die hij kreeg, toen de bal plots over iedereen voor z’n voeten viel. De 0-2 was in die fase dichterbij, dan een gelijkmaker.

Een minuut of drie voor rust viel die echter toch. Een afgeslagen corner werd vanaf de flank nogmaals hoog indraaiend ingebracht. De bal zeilde hoog in de verre hoek binnen. 1-1 was tevens de ruststand. Na rust maakte Cas z’n officiële debuut.

Ook nu was het binnen een kwartier weer Zundert dat de leiding nam. De drive waarmee Lars en Tjeu naar voor combineerde deed Beek Vooruit wankelen. Jesse nam de bal over met een gelukje en liet daarna zien waartoe hij in staat is. Hij snelde een aantal tegenstanders voorbij en tikte de bal beheerst achter de keeper. Daarna volgde weer een aantal kansen om de marge naar 2 te vergroten. Vooral Jesse had veel dreiging en schoot een paar keer gevaarlijk naast en een keer tegen de lat.

Weer was het Beek Vooruit, dat na rust wel meer gevaar stichtte, dat gelijk maakte. Uit een van de talloze corners werd de bal van dichtbij binnengekopt. Een domper, maar weer liet Zundert zich niet uit het veld slaan. Een grote kans voor Tim na goed voorbereidend werk van Tjeu en een knap schot van Dennis hadden de volle drie punten op kunnen leveren. Nu bleef het bij een puntje. Op de ranglijst schiet het hier niet veel mee op, zeker gezien de andere uitslagen, maar voor de moraal was dit een prima prestatie. Hopelijk kan hier zondag een vervolg aangegeven worden tegen het sterke Cluzona.