BSC JO13-1 - Zundert JO13-1 (4 - 1)

zaterdag 7 oktober 2017, 10:00

BSC JO13-1 – Zundert JO13-1 (2-0) 4-1

Met een unheimlich gevoel kruip ik weer achter het toetsenbord. Een pittige uitdaging ligt voor me, om verslag te doen van de verrichtingen van Zundert JO13-1 tegen BSC JO13-1. Dit begint al op vrijdagochtend voorafgaande aan de wedstrijd. Of misschien nog wel eerder in de zomerstop en de keuzes die gemaakt worden door verenigingen om de teams in te delen. Zundert heeft gekozen om de leeftijden zoveel mogelijk te respecteren. Sterker nog juist, eerstejaars bij tweedejaars in te delen. Tot op heden zien we dat veel tegenstanders juist andersom geredeneerd hebben en gebruik maken van 2 tot 3 dispensatiespelers. Terwijl bij Zundert ook met ondersteunen van teams, eerst naar lager spelende teams gekeken wordt. Dit werkt dus dubbelop.

Zundert JO15-2 bleek versterking nodig te hebben. Hierdoor zou Zundert JO13-1 direct na de wedstrijd spelers door laten rijden naar Etten Leur, om te helpen. Dit zou qua tijd precies passen. Totdat het verzoek van BSC, een dag voor de wedstrijd, kwam om een half uur later af te trappen, omdat de scheidsrechter pas later aanwezig kon zijn. Hierop werd door Zundert gereageerd, hier normaal graag aan mee te werken, maar dat dit door uitleenafspraken aan JO15-2 deze keer niet mogelijk was. De deadline om te verzetten was immers ook al verstreken. Dus aftrap 9.30 uur, volgens afspraak.

Zundert vertrok compleet en vol goede moed naar Roosendaal. Voor de gelegenheid werd sportpark Vierhoeven langs de achterzijde bereikt. Hier bleek nog een parkeerterrein te liggen en was de reistijd nog korter. Een stevige ochtendwandeling was wel het gevolg. Dit was niet erg, want achter de voetbalvelden, bleken hockeyvelden, softbalvelden, rugbyvelden en een atletiekbaan te liggen. Erg interessant om dit ook eens te zien.

Aangekomen bij het wedstrijdsecretariaat was er nog steeds niets aan de hand. Zundert JO13-1 begon aan de voorbereidingen op de wedstrijd. Totdat de attente terreinmeester kwam met de mededeling dat de scheidsrechter later zou zijn. En dat de wedstrijd een half uur later zou starten. Je zou haast denken, waarom nog vragen om te verzetten, als je het antwoord toch niet respecteert. Zundert besloot niet te moeilijk te doen en maar te wachten op een scheidsrechter. Het was tenslotte ook de week van de scheidsrechter. En de jongens van tegenstander konden hier natuurlijk niets aan doen.

Met de zieke Tymo, Issam en Job op de bank was de wedstrijd van start gegaan. De sympathieke, altijd in voor een goed praatje vooraf, coach Bozkurt (nog welkom als vaste lezer van deze verslagen), had blijkbaar zijn conclusies getrokken uit het lezen van de vastlegging van de vorige wedstrijden. Hij toverde een ultra-offensieve opstelling uit z’n hoge hoed. Hiermee overrompelde hij met z’n team Zundert in de aanvangsminuten. Het duurde even voordat Zundert door had wat er gebeurde. BSC startte gedurfd met vier aanvallend ingestelde spelers en achterin gelijk één-op-één. Gezien de fysieke overmacht een goede keuze. Met drie dispensatiespelers had BSC veel power en body in onder andere de laatste linie. Drie dispensaties is het maximaal toegestane aantal tegelijk op het veld. In duel met z’n directe tegenstander, leek Teun wel een sleutelhanger die hinderlijk aan de voetbalbroek hing. Zó groot was het verschil.

BSC was veel sterker en Zundert had alle moeite om de groenwitten van het doel te houden. Onder de motto “vrouwen en kinderen eerst”, roeiden Rick, Fallou, Sieb en Tieme de ballen hard naar voor. Maar net zo snel was BSC weer terug aan de bal. Het duurde tot de 5e minuut voor Zundert voor het eerst echt de middenlijn over kwam. Met een slim passje zette Floor Mikai in een één-tegen-één situatie met z’n directe tegenstander. Hij kwam er behendig langs en schoot de eerste kans tegen de doelman aan. En twee minuten was het Sami die Mikai een tweede kans bood. Ook nu was het de keeper die als winnaar uit de tweestrijd kwam.

Ondertussen was het met lange ballen en dynamiek vooral BSC dat voor gevaar zorgde. Zundert schoot de ballen weer hard terug. Zo ontstond een duel waarin de middenvelders kramp in de nek kregen van het turen naar de overvliegende ballen. Zundert probeerde wanhopig de organisatie te herstellen, om een antwoord te geven op de overrompelingstactiek van BSC. Juist op een moment dat het redelijk onder controle leek, ging het uitverdedigen niet goed. In plaats van de bal ver weg te werken, werd de bal tot driemaal toe hoog weggewerkt. Uiteindelijk leidde dit tot balverlies op een meter of 20 van het doel. Een ziedend afstandsschot brak de ban. 1-0 voor BSC.

Zundert probeerde het steeds combinerend, maar liep steeds tegen een muur op. Wat Mike en Teun op de vleugels ook probeerden en hoe hard ze ook werkten. Ze hadden weinig in te brengen tegen de fysiek sterkere verdedigers. Alleen in de elfde minuut was er nog groot Zunderts gevaar. Mikai was attent bij het enige weifelende moment van de sterke keeper. Hij omspeelde de doelman, waarna een knappe verdedigende actie voorkwam dat Zundert op gelijke hoogte kwam. Verder had Zundert aanvallend weinig in te brengen. Soms leuk combinerend tot 20-25 meter voor het vijandelijke doel, maar nooit echt gevaarlijk. En hoewel BSC sterker bleek, leek de angel wel uit het spel gehaald. Een nieuw afstandsschot scheerde nog wel over de deklat. Floris begon steeds meer duels te winnen. Rick maakte de spits onzichtbaar en Sieb en Fallou corrigeerden alle slippertjes. Tieme had een bijna even snelle tegenstander gevonden, maar ging als aanvoerder voorop in de strijd en probeerde met passes tot voorzetting via het middenveld te komen. Hier kwamen Sami en Floor steeds vaker tot originele en creatieve daden.

De corners van BSC bleven voor gevaar zorgen. Eenmaal ging de bal via Roy, de paal, nog een keer Roy en nog een keer de paal, gelukkigerwijze niet binnen. Drie minuten in blessuretijd belandde een kopbal uit een corner ook nog op de lat. En nog was de koek niet op. Waarom er op de scheidsrechter gewacht moest worden werd niet geheel duidelijk, want veel fluiten deed hij niet. En als je denkt dat Duitse voetbalteams nog gevaarlijk kunnen worden in blessuretijd, dan gaat dit zeker ook op voor Duitstalige scheidsrechters. Want deze leidsman leek maar geen genoeg te krijgen van de eerste helft. Toen in de 37e minuut BSC nog een keer van grote afstand op goal knalde, werd het 2-0. Hierop vroeg de technische staff van Zundert, of het bekend was dat JO13-1 maar 30 minuten per helft speelde. Dit bleek niet bekend. Hierop floot hij af voor rust. Waardoor Zundert niet met 1-0 maar 2-0 achter aan de ranja mocht. Hiermee knakt de moraal van Zundert.

Job kwam Roy vervangen. Tymo en Issam kwamen erin. Mike en Floris gingen even rusten. Met Sieb als controleur op het middenveld en Floor en Sami iets meer naar binnen, werd getracht meer grip op het spel te krijgen. Zundert probeerde wat het kon, maar was niet opgewassen tegen deze tegenstander. Juist toen Zundert nadrukkelijker op zoek ging naar een aansluitingstreffer, was het BSC dat de wedstrijd definitief in het slot gooide. Uit een mooie counter, liet een pijlsnelle, behendige aanvaller, drie Zundertse verdedigers de hielen zien en omspeelde Job om de 3-0 binnen te schieten. Even later redde Job knap op een afstandsschot. Het mooie is om dan vanaf de bank keeperconcurrent als eerste te horen roepen: “goed gekeept Job”. En zo gaat het ook andersom. Dit tekent de jongens, ze gunnen elkaar allerbeste, zelfs de directe concurrent.

Ondertussen werd er na weer eens een stevig duel, weer geen overtreding voor Zundert toegekend. De supporters die toch weer in behoorlijke getallen op de tribune plaatsgenomen hadden, reageerden verbolgen. De Zunderste spelers appelleren eigenlijk nooit, op geen enkele situatie. In plaats kreeg Zundert een ingooi. Deze werd na een mooie één-twee tussen Teun en Sami, door Mikai binnen gepunterd. De spanning zou terug in de wedstrijd kunnen komen, als Zundert er nog één zou maken. Men probeerde nog wel, maar uit een corner van Zundert, was het weer een schitterende counter van BSC die volgde. En die beheerst werd afgerond. 4-1. Floris en Mike kwamen nog terug in de ploeg voor Rick en Mikai. Zundert gaf nog wat het in zich had, maar kwam niet verder dan een schot tegen de lat van Issam, naar virtuoos combinatiespel op de vierkante meter tussen Sami en Floor.

Met 4-1 stond een terechte uitslag op het bord. BSC was sterker. Zundert heeft voetballend op sommige posities wellicht minstens zoveel kwaliteiten in huis, echter wordt er meer gevraagd om wedstrijden te winnen. Toch kan Zundert ondanks dat het nog maar 1 punt verzameld heeft, trots zijn op het eigen spel. Met uitzondering van de eerste helft tegen de Fendert, wordt er hard gewerkt, goed samengespeeld en worden afspraken zoveel mogelijk opgevolgd als kan. Ook wordt er ondanks de pittige tegenstand, niet snel opgegeven.

Na afloop werd nagevraagd aan de scheidsrechter hoe hij controle had op het aantal dispensatiespelers dat tegelijk in de match meedeed. En hoe er met twaalf spelers op het wedstrijdformulier, meerdere wisselspelers hun optrede konden maken. Uit het vraagteken dat boven zijn hoofd verscheen, kon voldoende worden opgemaakt. De vraag die bleef hangen was, waarom er zolang op deze scheidsrechter gewacht moest worden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Roosendaal JO13-5 op de rol. Een tegenstander die net als Zundert ook nog maar 1 punt verzameld heeft tot dusverre. Wel heeft 1-0, 2-2 en 2-1 nog maar weinig tegendoelpunten moeten incasseren. Het blijft lastig in deze competitie de krachten in te schatten, zeker omdat Roosendaal tegen drie andere tegenstanders heeft gespeeld dan Zundert JO13-1. Zundert zal weer alles moeten geven, om tot een goed resultaat te komen. Dus het zal weer een spannende wedstrijd worden, waarin men alle support kan gebruiken. Kom in grote getallen naar sportpark de Wildert aanstaande zaterdag 11.15 uur.