Halsteren E6 - Zundert E4

zaterdag 20 december 2014, 10:15

Halsteren E6 - Zundert E4 1-7

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Zundert E4 moest tegen Halsteren E6 winnen en was dan nog afhankelijk van de ontwikkelingen tussen Cluzona E4 en Rimboe E1G. Alleen bij een nederlaag van Cluzona zou Zundert E4 bij eigen winst oprukken naar de tweede plaats.

De topscoorder van het team was door heugelijke privé omstandigheden verhinderd. Hierdoor moest een speler van de E3 worden ingepast. Hopelijk zou dit niet ten koste van de automatismen gaan die er de afgelopen maanden zijn ingeslepen.

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de afgelopen week ging de wedstrijd gewoon door. Dit omdat Halsteren de beschikking had over een kunstgrasveld. Hierdoor kon de competitie toch afgewerkt worden.

Ter plaatse aangekomen bleek dat de plastic sprieten er prima bijstonden. De gemalen autobanden waren netjes over het veld verdeeld, alleen de doelen leken erg klein. En ze stonden een meter achter de lijn van het veld. Iedereen was benieuwd hoe dit zou werken. In de kleedkamer bleek dat de halve selectie verdwaald was in de periferie rondom Halsteren. De spanning in het kleedlokaal steeg. Zou iedereen op tijd zijn en zouden de shirts meegekomen zijn?

Beide vragen konden gelukkig positief beantwoord worden. Ruim op tijd druppelden de overige spelers binnen in het kleedlokaal met de wedstrijdtenues. In een nerveuze drukte werd er omgekleed. Het was duidelijk dat de spanning voor de belangrijke wedstrijd steeg.

Na een lange warming-up bleken de jongens klaar. De scheidrechter deelde de jongens mee dat de doelen inderdaad klein waren, maar dat dit aan beide kanten van het veld het geval was. En de gele lijn was de achterlijn. Tenslotte werden de cornervlaggen, die dus niet in de hoeken stonden, weggehaald. Zo kon er afgetrapt worden.

Klokslag 10.15 uur begon de laatste wedstrijd van het seizoen. Zundert had bewust voor wind tegen gekozen in de eerste helft, zodat in de tweede helft eventueel orde op zaken gesteld kon worden. Dit bleek echter niet nodig. Zundert E4 drukte vanaf de eerste minuut Halsteren terug diep op eigen helft. Met een ware omsingeling werd het doel van Halsteren belaagd.

Na 6 minuten liet één van de dynamische Zunderste middenvelders het net voor de eerste keer bollen, 0-1. En 3 minuten later, schoot de leenmiddenvelder hard de 0-2 tegen de touwen. Hij nam moeiteloos de rol over als aanvallende middenvelder. Daarmee leek Halsteren rijp voor de slacht. Zundert rook dit, maar had moeite met de tegenwind en de eigen discipline. Steeds meer spelers gingen uit positie lopen, waardoor de combinaties stroperig werden. Er zaten nog steeds leuke aanvallen, met technische hoogstandjes, tussen, maar de zogenaamde restverdediging werd uit het oog verloren.

In de laatste 5 minuten kwam er tweemaal een speler van Halsteren alleen voor de Zundertse sluitpost. Deze normaal typische lijnkeeper, kwam tot tweemaal attent ver uit z’n doel, om een aanvaller van Halsteren het scoren te beletten. Eénmaal maaide hij gehinderd door de wind over de bal, die gelukkig naast het doel terecht kwam.

In de rust werd gewezen op de teamdiscipline en taken die hierbij horen. Dit werd onderling goed afgestemd. En er werd een nieuwe doelstelling geformuleerd. Met zes doelpunten verschil winnen, om de competitie met een positief doelsaldo af te sluiten. Verder pas na 5 doelpunten verschil de verdedigers mee naar voor, om een doelpunt te maken.

Het was goed om te zien dat dit allemaal uitkwam. Via de doelpuntenmakers van de eerste helft, die beiden nog tweemaal het net vonden, werd het 0-6. De corner die in één keer binnen gedraaid werd, was hierbij het absolute hoogtepunt, voor de weer massaal meegereisde rood-zwarte supporter schare.

Het laatste kwartier gingen, volgens afspraak de verdedigers mee ten aanval. Zij kregen ook goede kansen om een doelpunt te maken. Hierbij bleek dat doelpunten maken, net als verdedigen een vak op zich is. Helaas konden de beide verdedigers geen doelpunt maken. De attente spits kon dit wel, zodat ook hij op het scoreformulier terecht kwam. Met 0-7 was de overwinning binnen.

Het was toch goed te zien hoe Zundert E4 de aanval bleef zoeken en daarbij bleef combineren en samenspelen. Ook was het goed om te zien dat de jongste middenvelder, die zelfs jarig was, zijn verantwoordelijkheid nam en de verdedigende taken op zich nam.

De 1-7, die in de slotfase viel, was alleen sneu voor de doelman, die een paar cruciale reddingen had verricht, maar uiteindelijk toch eenmaal in de rebound werd geklopt. De grootste overwinning van het seizoen was een feit. Met de tweede overwinning op rij, had Zundert E4 gedaan wat het kon. Nu was het afwachten wat er op het veld in Wouw als uitslag uit zou komen.

Helaas won Cluzona E4 op de valreep nipt met 2-1 van Rimboe E1G, waardoor Zundert E4 op de derde plaats bleef steken. Wel heeft Zundert, naast kampioen Kruisland E2, de minste doelpunten tegen en ook als enige een positief doelsaldo, met 20 doelpunten voor en 19 tegen.

In de cruciale wedstrijden tegen Cluzona E4 heeft Zundert E4 achteraf verzuimd om de tweede plaats te grijpen. Dit is nog wel een kans voor uw favoriete team. Zij lijken soms nog niet te beseffen hoe sterk ze zijn als team. Kruisland was met afstand de sterkste ploeg in de competitie, de andere teams hadden individueel goede spelers, maar Zundert E4 was als team het sterkste. Dit bleek ook uit de kleine uitslagen en weinig tegendoelpunten, doordat er hard voor elkaar gewerkt is.

Nu is het afwachten op de competitie indeling van de voorjaar competitie. Hopelijk spelen uw helden dan dichterbij huis, zodat de uitwedstrijden met een nog groter legioen bezocht kunnen worden. En is er een stabiele competitie met 6 teams. Zodra hier duidelijkheid over is, leest u dit via dit medium.

Nu denkt u misschien 3 weken de verrichten van de E4 te moeten missen. Dit is niet het geval. Op maandag 29 december van 13.30 tot 15.30 zijn uw helden te bewonderen in sporthal “Onder de Mast”. Op vertoon van uw seizoenkaart, kunt u plaats nemen op de tribune. Voor nu prettige feestdagen en deze keer tot “Onder de Mast”.