MZC'11 JO13-2 - Zundert JO13-1 (2 - 3)

zaterdag 9 december 2017, 10:30

MZC’11-JO13-2 – Zundert-JO13-1 (0-2) 2-3

Vanaf het moment dat de competitie indeling definitief was, stond de uitwedstrijd in Zierikzee tegen de fusieclub uit 2011, MZC’11 JO13-2 rood omcirkelt in de agenda. Zelden speelt een team uit Zundert tegen de samensmelting van v.v. MEVO en v.v. Zierikzee. De wedstrijd was gepland op het kunstgras, waardoor de kans dat de wedstrijd doorgang zou vinden groot was.

MZC’11 was niet bepaald een hoogvlieger in de liga, terwijl Zundert JO13-1 juist een swingend geheel is de laatste weken. Tijdens de laatste nederlaag was de inmiddels weer vertrokken Sinterklaas nog bezig met de heenreis. Drie wedstrijden, negen punten 0 tegengoals en 26 doelpunten verder had Zundert zin in het treffen tegen de zebragestreepten uit Zierikzee.

Met Sami in het buitenland en Tymo die ziek moest afhaken, was de reserve bank slechts bezet door Roy. Ook op de tribune was de supportersschare minder dichtbevolkt dan in eerdere uitwedstrijden. Of waren ze vanwege het gure weer, wat dichter tegen elkaar aangekropen? Hoe dan ook, Zundert was weer goed vertegenwoordigd, ook buiten de grenzen van de provincie Brabant.

Het waterkoude weer en de messcherpe wind motiveerde de spelers niet echt. Pas 20 minuten voor het aanvangstijdstip arriveerde de selectie van Zundert op het moderne sportpark Den Hogen Blok. De scheidsrechter had er zin in en wilde graag 10 minuten eerdere aftrappen. Hierdoor was er net genoeg tijd om de wedstrijdkleding aan te trekken, de opstelling bekent te maken en even kort los te lopen.

De uitslag 2-3 doet een spektakelstuk vermoeden of een zinderend schouwspel, of minimaal een spannend meeslepend voetbalgevecht. Maar niets van dit allen was het geval. De zwakke tegenstander gaf Zundert niet veel inspiratie. Waar het vorige week met schitterend voetbal en hard werken de koploper een beentje lichtte, was het nu gezapigheid troef. Van MZC’11 hoefde men niet meer dan lange lellen naar voor te verwachten. Waar dan wel vlijtig achteraan gerend werd. Maar zelf stelde Zundert daar te weinig tegenover. De achterhoede met Sieb, Fallou, Rick en Floris kwam desalniettemin niet in de problemen. Het enige gevaar dat ontstond, veroorzaakte men ook nog eens zelf door te laks te verdedigen of de bal te slap in te spelen.

Op het middenveld bleek weer eens dat Floor op kunstgras goed uit de voeten kan. Zij speelde een goede wedstrijd, waarin de scheidsrechter, die tevens scout voor onder meer Feyenoord bleek, om haar gegevens vroeg. Floor had de bal dan ook weer volledig in haar macht. Op de zijkanten speelde Tieme en vooral Issam een gedreven wedstrijd. Issam veroverde opvallend veel ballen.

Ook de aanval startte redelijk goed, met veel werklust werd de opbouw van MZC’11 steeds voortijdig onderbroken. Toch ontbraken echt grote kansen. De notitieblok van uw verslaggever bleef dan ook maagdelijk wit de eerste 18 minuten. Er moest een fout van de doelman aan te pas komen. Hij verwerkte een terugspeelbal niet handig. Hij schoof de bal pardoes in de voeten van Floor. Zo’n buitenkansje moet je haar niet geven. De bal werd simpel in het verlaten doel geschoven.

En zo ging de fase van de eerste 18 minuten weer verder. Het doelpunt leek een hinderlijke onderbreking van een repeterend spel. Zundert probeerde de aanval te zoeken, maar deed dat omslachtig, gehinderd door de wind ook nog te veel door de lucht. Het leidde wel tot een duidelijk veldoverwicht, maar niet tot grote doelkansen. En als de bal eens verloren werd, volgde een lange trap naar voor door MAC’11, waarna Zundert soms wat ingewikkeld, maar uiteindelijk altijd de bal weer veroverde en opnieuw begon. Job moest een keer handelend optreden en deed dat uitstekend. En zo kabbelde de wedstrijd verder. Totdat 1 minuut voor de ranja de mooiste aanval van de ochtend te bewonderen viel. Tieme begon op links aan een solo en trok ogenschijnlijk doodlopend naar binnen, precies op het juiste moment gaf hij de bal met een steekpassje op Floor, die eigenlijk hetzelfde deed en eindigde met een mooi steekballetje op Mikai. En u raadt het al, Mikai gaf een mooi steekpassje binnendoor op de actieve Mike. Die nam de bal mee richting achterlijn en legde keurig terug op de attent naar binnengeslopen vleugelflitser Teun. Teun bekroonde de wonderaanval met een prima geplaatste bal in het doel. Zo konden de supporters toch met wat moois om over te praten aan een warme versnapering beginnen.

In de rust bleek dat de blessure van Rick toch onvoldoende genezen was. Hij liet zich vervangen door Job die op linkshalf de wedstrijd als speler vol ging maken. En de positie van Job werd overgenomen door de linkshalf van de eerste helft. Zo moest Zundert met de wind in de rug en wat meer rust aan de bal, de score gaan opvoeren. Echter was dit buiten MZC’11 gerekend.

Zundert mocht de aftrap nemen en besloot de bal heel lang en heel veel over te spelen. Hierdoor had Zundert een kleine twee minuten balbezit en was het nog steeds maar halverwege de eigen helft. Toen daar de bal ook nog eens verspeeld werd, volgde uit de schermutselingen erna een corner. Deze werd eerst half weggewerkt, waarna de bal opnieuw ingebracht werd. Een lange Zeeuw kopte de bal van dichtbij tegen de touwen.

Zundert leek even te schrikken en rechtte de rug. Mikai gaf een diepe bal op de scherp opgesteld staande Mike, die de achterhoede flink bezig hield. Mike bleef slim van de bal af, waarna de aanstormende Issam de bal mee richting doelman nam. Vlak voor de keeper speelde hij de bal breed op de meegelopen Floor, die weer van dichtbij de bal binnentikte. De marge was weer twee.

Hierna volgde een rommelige fase, waarin goede aanvallen van Zundert, harde overtredingen van MZC’11, een wispelturige scheidsrechter en hachelijke situaties uit corners van MZC’11 zich afwisselden voor de ogen van de verkleumde aanhangers.

De Zeeuwse brigade kwam 6 minuten voor tijd toch nog dichterbij. Roy redde de eerste poging, maar moest zich gewonnen geven in de rebound. Daarna werd het toch nog 5 minuten spannend, waarbij Roy nog een keer een knappe redding maakte. Tenslotte was er nog een schot uit een afgeslagen corner dat richting de bovenhoek langs de voor Zundert goede kant van de paal suisde.

Zo hield Zundert drie punten over aan een matige wedstrijd tegen een matige tegenstander. Volgende week zal tegen Groen Wit JO13-1 de spirit van vorige week tegen Rood Wit hervonden moeten worden om het bekeravontuur te verlengen. Komt in grote getallen naar de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar van Zundert JO13-1. En tevens de wedstrijd van het enige jeugdelftal van de vereniging dat nog voor de beker strijdt. De wedstrijd staat gepland om 11.15 uur op het eigen sportpark de WIldert. Tot dan!