OMC 2 - Zundert 2

zondag 4 mei 2014, 12:00

OMC 2 – Zundert 2 1-3 (0-1)

Het seizoen zit er op. Met een relatief eenvoudige overwinning tegen laagvlieger OMC werd uit in Dordrecht het seizoen winnend afgesloten. Zonder sterkhouders Ferdi en Rick en ook zonder vaste krachten Jeroen, Kees, Rens en Sybren konden we met hulp van drie A-spelers de 19e overwinning op rij binnenhalen. Een unicum en resultaat om trots op te zijn. Leider Piet durfde zelfs te roepen dat we beter zijn dan Bayern Munchen omdat we wel de puntjes waren blijven pakken na het behalen van het kampioenschap. En passant werd door deze overwinning ook de derde periode titel binnengehaald waarmee we in alle periodes bovenaan zijn geëindigd.

Andere leuke statistieken zijn dat we dit seizoen in 11 van de 22 wedstrijden de 0 hebben gehouden waarbij 6 keer een 2-0 overwinning op de borden stond. We hebben in totaal dit seizoen inclusief beker, vriendschappelijk en competitiewedstrijden slechts twee keer verloren waarbij allebei de keren met 1 goal verschil en Ferdi heeft tijdens het hele seizoen 73 broodjes gegeten tijdens de voorbesprekingen.

Ondanks dat het kampioenschap al voor de Pasen binnen was blijft het team goed trainen. De echte scherpte is er misschien wat af maar iedereen was er duidelijk op gebrand om het seizoen goed af te sluiten. Tegen Made was dat, mede door de scheidsrechter, wat minder goed gelukt in een rommelige wedstrijd, maar tegen OMC zou zeker in de eerste helft prima spel op de mat worden gelegd. De heenreis naar OMC leek een standaardritje te worden maar dat werd het niet. 20 minuten file voor de Moerdijkbrug en Kees en Roy die een prima bijdrage hadden in de BAM BAM peptalk  gaven de heenreis kleur. Aangekomen in Dordrecht werd nog een rondje woonwijk Visserstuin gemaakt alvorens snel moest worden omgekleed om nog een warming-up te kunnen doen. We waren vrij laat maar helaas nog te vroeg voor de  playbackshow.

De scheidsrechter van dienst had zich ’s ochtends afgemeld zodat we het met een clubscheids moesten doen. Met een Albert Heijn munt werd getosst en zowaar weer gewonnen zodat de aftrap aan OMC werd gelaten. OMC joeg in de beginfase goed door zodat Zundert veelal de lange bal speelde en steeds snel inleverde bij de in Willem II achtige kleuren uitgedoste Dordtenaren. Maar door de 4-4-2 opstelling van OMC bleek dat we ons redelijk eenvoudig via de backs onder de druk uit konden voetballen. Naar mate de eerste helft vorderde werd het spel heen en weer verplaatst en kwamen we met mooie combinaties steeds dichter bij de goal. Rutger had de eerste kans maar zijn schot werd nog gepakt door de keeper. Tomas werd een aantal keer terug gevlagd door de fanatieke vlaggenist van OMC, die in de thuiswedstrijd ook al 28 aanvallen wist af te vlaggen en ons toen 3 goals door de neus boorde. Ook vandaag zouden er twee goals worden afgekeurd. En bewees de grensrechter ook dat als hij met de rug naar het veld stond nog steeds kon vlaggen voor buitenspel.

De 1-0 viel na 27 minuten spelen. Een goede aanval over de rechterkant kwam via Bjorn bij de diepgaande Toby die strak voorgaf. A-speler Rutger kon de bal hard binnenknallen bij de eerste paal. Een doelpunt uit het boekje na een snelle aanval. Niet lang daarna het hoogtepunt van de wedstrijd. De verdedigers van Dubbeldam schutterden in de opbouw en Toby kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden om in de zestien alleen op de keeper af te gaan. De verdediger trok aan de noodrem en de scheidsrechter moest wel fluiten nadat Toby werd neergetrokken. Joram had de bal al opgeraapt om de penalty te gaan schieten maar zag tot zijn eigen en ieders verbazing dat de bal buiten de zestien werd gelegd. Dave ging achter de bal staan voor de vrije trap. Snoeihard, maar dan ook echt snoeihard werd de bal vol in de kruising gejaagd. Een Magistrale vrije trap! De goal werd echter afgekeurd door de leidsman want hij had een indirecte vrije trap toegekend. Na verhaal te hebben gehaald bleek het een indirecte vrije trap omdat de overtreding (vasthouden) een licht vergrijp was. Immers bij vasthouden geef je altijd een indirecte vrije trap, was het oordeel van de scheidsrechter. Kortom een penalty (inclusief rode kaart) voor ontnemen van een scoringskans werd uiteindelijk een indirecte vrije trap die tot overmaat van ramp schitterend binnenvloog en werd afgekeurd. De teleurstelling was groot maar Zundert bleef geconcentreerd spelen en gaf behalve een cornertje en schot dat twee meter overvloog niks weg. In de slotfase van de eerste helft had Tomas nog een vrije schietkans maar die ging hoog over waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Na rust kwam Zundert wat ongeconcentreerd uit de startblokken maar had het binnen 5 minuten al wel de 0-2 in het netje liggen. Via een sublieme steekpass werd Toby alleen voor de keeper gezet. De buitenspelstaande Rutger ging ook richting de bal waardoor de goal van Toby afgekeurd werd. Kort daarna was er een corner.  Met wat aanwijzingen van Joram kwam Rogier helemaal vrij bij de tweede paal waar hij hard tegen de lat kopte. Niet veel later was er een vergelijkbare situatie als bij de afgekeurde goal vlak na rust. Nu werd Tomas met een vernuftige steekbal voor de keeper gezet. Opnieuw ging het vlaggetje omhoog maar de scheidsrechter besliste gelukkig anders waardoor het nu wel 0-2 stond. Na de 0-2 leek de buit binnen en werd er nonchalant gespeeld. De arbeid van de eerste 60 minuten werd niet meer geleverd en OMC kwam zowaar een aantal keer bij de goal. Via één van deze uitvallen viel de 1-2. Niet goed doordekken aan de linkerkant en de organisatie die weg was centraal zorgde dat de invallers van OMC samen de tegentreffer konden aantekenen. Daarna was het publiekswisseltijd. De afzwaaiende Tomas (de sluwe ouwe vos) en Joram namen net als Roy, Toby (en Rogier??) afscheid van het selectievoetbal. De oudste twee kregen daarvoor een applauswissel maar zonder publiek in Dordrecht was de applauswissel een klapwissel. Niet lang na de tweede wissel lag de veilige 3-1 in het netje. Yannick stoomde goed op over rechts. Gaf een prima voorzet die via Roy bij de echte Rick Gommers uitkwam en deze A-jeugd speler scoort altijd in Zundert 2 zodat we weer een veilige marge hadden. Daarna geloofde ook OMC het wel en floot de scheidsrechter na 88 minuten spelen af. Snel werd haast gemaakt naar Zundert waar het einde van het seizoen nog werd gevierd met de nodige desperado's bij de Mexicaanse party. Ook werd de verjaardag van verzorgster Marcella nog gevierd. Het zou nog lang onrustig zijn bij sportpark de Wildert.

Waar we vorig jaar nog door moesten ploeteren tot eind mei in de nacompetitie kunnen we nu lekker op vakantie. Het eerste mag zich wel opmaken voor het toetje zodat we ze hopelijk nog kunnen ondersteunen in de richting van een gewenste promotie en vooral nog kunnen ondersteunen bij een nieuw feestje want die zijn er afgelopen weken al een aantal geweest. In juni komt er ook nog een selectiefeest en inmiddels traditionele barbecue zodat we nog even geen afscheid hoeven te nemen.

Hiermee sluiten we wel het sportieve topjaar (De sfeer is goed!) van het Zundert 2 talententeam af. Iedereen ontzettend bedankt die hier op enige manier een bijdrage in heeft geleverd.  Geweldig genoten!