TVC Breda 1 - Zundert 1

maandag 2 maart 2015, 20:03

Onscherpte nekt Zundert

Zundert was tegen TVC Breda duidelijk de betere ploeg. Het gebrek aan scherpte brak Zundert echter op. Pas in de laatste minuten werd het net gevonden en de achterstand ongedaan gemaakt. 2-2.

Op het kunstgrasveld van TVC Breda, waar Pieter Dictus de geschorste Niek Daamen met verve verving startte Zundert voortvarend. Het veldoverwicht resulteerde binnen 12 minuten in drie doelkansen. Zo stond de paal een doelpunt van Ferdi in de weg. Na een half uur was de eerste kans voor TVC wel raak. Een over de achterlijn (!) geraakte bal werd voorgebracht en binnengewerkt. Zundert bleef domineren maar speelde te nonchalant om TVC, dat zich regelmatig op eigen helft groepeerde, echt te verontrusten. Vlak voor rust kreeg Zundert nog twee grote kansen om de stand gelijk te trekken. Fabian schoot een voorzet in vrije positie over en Jesse speelde een één-op-één met de keeper slecht uit.

Direct na rust verdubbelde TVC de voorsprong. Thomas liet, gehinderd door een TVC-er, de bal los en de 2-0 werd binnengeschoten. Daarna was TVC zelfs dicht bij de 3-0 maar de paal voorkwam erger. Zundert bleef de aanval zoeken, zette met Maikel Zagers een extra spits in en schiep zich een handvol hele en halve kansen. De lat, de keeper en net naastgeschoten ballen hielpen Zundert vooralsnog niet aan de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor tijd viel deze dan toch. Op randje buitenspel(!) gaf Maikel voor op Ferdi die de 2-1 binnenschoot. Vlak daarop teisterde Denis na weer een goede actie de paal. Uiteindelijk was het de mee naar voren gekomen Pieter die in de 16 werd neergehaald. Ferdi schoot de toegekende strafschop beheerst binnen. Zundert verloor twee punten en staat nu vier punten achter op het kwartet koplopers.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, , Frenk Zagers, Pieter Dictus, Dorus Valk (W. Maikel Zagers), Wim Kas, Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Denis Vujcic, Ferdi Hereijgers en Jesse Mouws.