Victoria'03 JO13-1 - Zundert JO13-1 (2 - 0)

zaterdag 11 november 2017, 10:15

Victoria’03 JO13-1 – Zundert JO13-1 (1-0) 2-0

Voetbal is een mooi spelletje. Soms een simpel spelletje, een ander keer weer een ingewikkeld spelletje. Regelmatig een onrechtvaardig spelletje, maar altijd een leuk spelletje met voldoende gesprekstof vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijden. Zo ook ging het dit weekend met de wedstrijd van Zundert JO13-1. Een vermakelijke pot voetbal die, zoals zo vaak bij voetbal, beslist werd door details en een portie geluk of pech. Net vanuit welk perspectief u het bekijkt.

Eerder dit jaar zagen de trouwe toeschouwers in Fijnaart dat een fusieclub een sfeervolle nieuwe vereniging in het dorp kan betekenen. Met Frans Bauer als konijn uit de hoge hoed, om het leed op het veld te verzachten. In Halsteren zagen we vorige week dat twee verenigingen die een sportpark delen ook niet altijd alles is. In Oudenbosch zijn in 2003 VES en V.V. Oudenbosch samengegaan tot Victoria’03. Hiervoor werd ook een nieuw sportpark aangelegd. De architecten moeten zich schamen. Zelfs na 14 jaar, straalt het sportpark slechts kilte uit. Een haast klinische kantine, een sportpark zonder groen, waardoor de wind vrij spel heeft. Het lijkt er dan ook altijd te waaien.

Tenslotte werd de wedstrijd afgewerkt op een kunstgrasveld, ofwel de zogenaamde verdrietsprieten. Niet echt de entourage om naar uit te kijken. Toch waren weer veel supporters aanwezig op sportpark Albano. Zundert JO13-1 trof een bekende tegenstander, die de afgelopen jaren erg aan elkaar gewaagd waren. Roy was er helaas vanwege een blessure niet bij, verder was de selectie compleet. Aanvoerder Tieme was voor de derde keer in vier weken een weekendje weg, waardoor de indruk bestaat dat hij thuis- en dakloos is. Maar in ieder geval had hij weer transport naar het voetbalveld geregeld, zodat hij mee kon doen. Floris en Teun begonnen op de reservebank.

Victoria’03 startte goed en zette Zundert vast op eigen helft. Steeds won Victoria’03 de duels om de afvallende bal, waardoor Zundert niet aan aanvallen toe kwam. Echt gevaarlijk werd men niet, want de Zundertse defensie stond goed. De enige kansen voor Victoria’03 kwamen dan ook voort uit slordig uitverdedigen van de roodzwarten. Sieb en Rick waren in het begin zoekende, maar groeide beiden in de wedstrijd. Tymo corrigeerde als het nodig was kordaat en probeerde met passing het middenveld aan het werk te zetten. Hier liet Floor zijn dat zij een weergaloze, functionele techniek bezit. Alle aannames waren goed, waardoor zij tijd over had om goede aanvallen op te zetten. In Fallou vond ze hierin een bondgenoot. Met name de eerste helft won Fallou alle duels en voetbalde met lef naar voor. Issam zorgde aan de andere kant voor dreiging. Hierdoor draaide het spelbeeld.

Sammi, voor wie het kunstgras uitgevonden lijkt, het kent geen geheimen voor hem, draaide z’n tegenstanders weer eens dol en gaf goed voor. Mikai was iets te enthousiast ingelopen, waardoor de bal net achter hem kwam. Daarna kwam Zundert goed weg. Tieme die in het eerste kwartier wel een magneet in z’n schoen leek te hebben en steeds op tijd op de plek van onheil was, schatte een hoge bal verkeerd in. Hieruit ontstond een levensgrote kans voor de in Barcelona-kleuren spelende tegenstander. Met een bal afgekeken van het biljarten, besloot de aanvaller met een carambole. Na het raken van beide palen, viel de bal weer voor Tieme, die opgelucht de bal kon wegwerken na z’n fout.

Zundert schakelde een tandje bij. Met name Mike en Fallou op rechts gingen meer druk zetten, waardoor de tegenstander het lastiger kreeg. Hierdoor kwam er meer ruimte voor Issam en Sammi om met gevaarlijke dribbels de tegenstander te ontregelen. Toch was het weer de uitstekend spelende Floor, die met een afgepaste steekbal Mikai één-op-één met de keeper zette. Waar hij deze competitie vaak ijskoud bleef, schoot hij nu ietwat ongecontroleerd. De bal ging wel tussen de palen, maar de uitstekende doelman tikte de bal over de lat. Niet veel later dwong Sammi uit een vrije trap van twintig meter de doelman tot een nieuwe redding. Zundert groeide op dat moment in wedstrijd. Het veldoverwicht was groot en de counters steeds minder gevaarlijk. Drie minuten voor rust slalomde Mikai knap door de laatste linie van Victoria’03 en gaf een goede voorzet. Deze werd opgepikt door Mike, wiens schot geblokt werd. Een minuut later viel een scherp aangesneden corner van Sammi bij de tweede paal voor de voeten van de verraste Floor, die niet tot een schot kwam.

En daar zijn dan de details. Net op het moment dat Zundert de bovenliggende partij in de wedstrijd was, kwam Victoria’03 er met een soort rugby aanval pijlsnel uit. De aanval begon op links en steeds werd de bal breed gespeeld. Zundert kwam steeds een man tekort en een pas te laat, waardoor de aanval vloeiend doorliep tot aan de rechterbuitenkant. De afgemeten voorzet werd ook nog eens knap binnengekopt. Een doelpunt met een schoonheid, zoals je zelden ziet op zaterdagochtend tijdens jeugdwedstrijden. 1-0 achter op een vervelend moment, 1 minuut voor rust.

In de rust werd benadrukt dat er mogelijkheden lagen. Dat er bij vlagen goed gespeeld werd. Maar ook dat Zundert met meer flair, lef en overtuiging op het veld moest staan. Hoe goed Victoria’03 JO13-1 ook speelde, Zundert moest hier resultaat kunnen halen. Voorwaarde was dan wel, voetballen met lef.

Zundert startte prima na rust. Mikai en Mike gingen even op de bank zitten. Floor kwam in de spits, waardoor Tieme mid-mid ging spelen. Floris nam de positie van Tieme linksachter over. Teun ging gevaar stichten op de rechtervleugel. Na een geweldige dribbel van Sammi op links, zette hij Floor randje zestien meter in kansrijke positie. Helaas was haar aanname deze keer wat minder, waardoor de kans voorbij ging.

Zundert zocht de gelijkmaker. Victoria’03 ging steeds meer overtredingen maken om de roodzwarte storm te laten gaan liggen. Sammi nam, na weer een overtreding, een vrije trap van afstand. De keeper had alle moeite met het goede schot en moest het los laten. Issam rende op de terugspringende bal, wilde schieten, maar miste jammerlijk een belangrijk onderdeel in deze handeling, namelijk de bal. Het was wachten op de gelijkmaker. De supporters hielden het bijna niet meer van de spanning.

Ook bij Victoria steeg de spanning, in de coaching vanuit de achterhoede ging de toon een aantal octaven hoger. Het schijnt dat, dit bekend is in Oudenbosch en omgeving. Hondenbezitters mijden het sportpark rond dit tijdstip. Ooit hebben drie labradors twee keer 30 minuten pootjes gegeven. Het schijnt dat honden wel alle tonen uit deze coaching horen.

Omdat Zundert risico’s nam, kwam er ook ruimte voor counters voor de bewoners van het dorp met de kleine Sint Pieter. Uit een counter schoot men 2 of 3 keer net voorlangs, waardoor Zundert in leven bleef. Toch leek daar de beslissing te vallen. Weer kwam er een speler één-op-één voor Job. En weer kwam Job als winnaar uit het duel. Als een luipaard op een gazelle, zo sprong Job op de bal van de aanstormende spits. Intussen was Tieme, die na een actie hard op z’n knie geraakt was, vervangen door Mikai. Zundert geloofde nog in een punt.

Job kwam weer uit en had weer de bal. Een aanvaller van Victoria’03 kon dit moeilijk verkroppen en vond het nodig om door te halen op de liggende doelman. De goed fluitende scheidsrechter gaf geel en de bijbehorende tijdstraf van 5 minuten.

Met nog 10 minuten te gaan, waarvan 5 met een man meer, lagen hier de kansen voor Zundert. Echter binnen 30 seconden lag de bal in het Zundertse doel en was de wedstrijd beslist. Hiermee verdween het geloof in een goed resultaat. De resterende 10 minuten konden ook schriftelijk afgedaan worden. Zundert probeerde nog wel wat, maar zonder overtuiging en Victoria’03 zocht wel naar een extra treffer, maar ook zonder veel power. Zundert zocht na een eretreffer, maar had ook last van het kunstgrasspel. Floor wilde een diep pass geven, maar raakte de grond. Op gras had ze wel lekker onder de bal kunnen komen. En Issam wilde een voorzet geven, waarbij het gehinderd werd door een kunstgraspolletje waarbij de bal opsprong.

Een mooi voetbalgevecht, waarbij Zundert goed meespeelde, soms wat flair miste, maar vooral ook pech had met de momenten van de tegendoelpunten. Nog vier wedstrijden om deze najaarscompetitie met een goed gevoel af te sluiten. Weer een wedstrijd waarin het goed meegedaan had, maar toch met lege handen achter bleef. Tot op heden staat Zundert iets te vaak aan de verkeerde kant van de score, maar leert er iedere wedstrijd bij. Ook het samenwerken in het veld gaat goed, evenals de onderlinge acceptatie bij fouten. Dus volhouden en iedere week proberen weer beter te presteren dan de week ervoor, dan moet het goed komen met Zundert JO13-1. Komende zaterdag 18 november eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op sportpark de Wildert om 11.15 uur tegen VVC’68. Hopelijk zien we het grote legioen ook dan weer langs de lijn om het team aan te moedigen.