Virtus JO15-2 - Zundert JO15-1 (4 - 4)

zaterdag 4 mei 2019, 13:00

Virtus JO15-2 – Zundert JO15-1 (1-3) 4-4

Na twee-en-een-halve week zonder wedstrijd stond er eindelijk weer een match op het programma voor Zundert JO15-1. Wel gelijk een pittige. Namelijk tegen het ongeslagen Virtus JO15-2, dat in verliespunten op kop staat. Tijdens het wintertoernooi in Etten-Leur werd er al met 2-0 verloren van deze opponent.

Op een tochtig sportpark De Meeren, mocht Zundert JO15-1 op veld 3 in actie komen. Een van de twee kunstgrasvelden op het uitgestrekte sportpark in Zevenbergen. Sieb was nog op vakantie en Roy mocht bij JO17-2 keepen. Dus slechts drie wissels had Edwin tot z’n beschikking. Zundert zocht vanaf de aftrap gelijk de aanval. De achterhoede van Virtus schrok hier wel een beetje van. Zij hadden op een makkie gerekend. In het toernooi was Zundert namelijk nauwelijks gevaar geweest.

Toch lag de bal al binnen drie minuten in het doel van Zundert. Na een lange bal, zette de nummer 14 van Virtus aan voor een sprintje. Wat heet! Roadrunner was hier niets bij. “beep, beep” en weg was hij. Met grote passen snelde hij langs de verbouwereerde Zunderste verdedigers. Oog-in-oog met Job bleef hij koel en scoorde 1-0.

De minuten daarna was Zundert aangeslagen. Het hing knock-out in de touwen. De snelle spits liet nog tweemaal z’n hielen zien aan iedereen die ze wilde aanschouwen. Wat een snelheid. Een grote nederlaag leek aanstaande.

Gelukkig was dit niet het geval. Lars gaf het signaal voor meer aanvallende activiteit. Gesteund door de wind in de rug, ging hij tweemaal diep om de achterlijn te halen en een voorzet te geven. Hiermee maakte hij duidelijk, dat er iets te halen was. De goed spelende Dagmawi nam het signaal over. Hij maakte de bal knap vrij en zette een combinatie op met Fallou. Toen de bal iets te ver weg sprong, leek het gevaar geweken. Echter Tijs joeg door op de doelman met een sliding. Hij won het duel en de bal caramboleerde in het doel. 1-1.

Virtus wilde snel orde op zaken stellen. De volwassen ogende nummer 14, vuurde een hard schot op het Zundertse doel af. Maar Job dook het projectiel katachtig uit de benedenhoek. Waardoor het gelijk bleef. Willem, Jesse en Floris kregen steeds meer vat op de aanvallers. Zo groeide Zundert in de wedstrijd. Het knokte voor iedere bal.

Na 20 minuten kwam Zundert zelfs op voorsprong. Tijs zette goed door en bereikte Jarno. Het schot van Jarno leek te smoren, maar de bal bleef hangen. Issam was attenter dan de doelman en lobte de bal achter de uitgekomen doelman tegen de netten. 1-2 voor Zundert.

Hiermee leek Virtus toch even ontregeld. Je zag aan de spelers en begeleiders dat ze dit niet verwacht hadden. Nog nooit verloren en nu achter tegen hekkensluiter Zundert. Zundert rook bloed en ging verder met aanvallen. Een schot van Lars leverde een corner op. De corners van Tieme zorgde voor veel onrust en gevaar, maar helaas niet voor doelpunten.

Uit een van die corners, kwam ook het grootste gevaar van Virtus. Het veelvuldig beproefde recept. Een lange trap naar voor, waar de opgevoerde brommer het uit mocht zoeken. En weer werd het erg gevaarlijk. De bal leek in het doel te gaan, maar de attent mee gesprinte Jesse, ondersteunde Job op de doellijn. Lars verliet met kleine pijntjes het veld en Mikai maakte z’n opwachting.

De eerste bal die Mikai kreeg, was gelijk een doelpunt. Tijs stuurde met een prima steekbal Mikai de diepte in. Die benutte z’n snelheid en liep ietwat gelukkig na een schot tegen de voeten van de doelman, de bal die precies in z’n loop kwam makkelijk binnen. 1-3. Een sensatie hing in de hard waaiende lucht. Waarbij Zundert letterlijk en figuurlijk de wind stevig in de rug had.

Maar de tegenwind leek geen vat te krijgen op de nummer 14 van Virtus. Weer liep hij iedereen eruit. Weer was het Job die met een goede redding een tegentreffer voorkwam. Robert kwam er intussen in voor Issam. Robert fungeerde als aanspeelpunt en legde een paar keer een bal prima klaar, zodat Tijs en Jesse verder konden combineren.

Zundert werkte goed samen en vocht voor iedere meter op het veld. Maar moest constant alert blijven op het gevaar van de turbospits in het witblauw. Op randje buitenspel, liet de scheidsrechter de vlagger staan en gunde de nummer 14 vrije doorgang richting Job. Maar weer won laatstgenoemde de tweestrijd.

Een minuut of vijf voor rust kwam Zundert 10 minuten met een man minder. Tijs ontving een gele prent voor het onderbreken van een kansrijke aanval. Op zich terecht, maar opvallend omdat een handsbal die aan de andere kant een kansrijke aanval onderbrak, niet met dezelfde consequenties bestraft werd. Zundert kwam de eerste vijf minuten in ondertal ongeschonden door.

Tijdens de ranja, werd de tactiek voor de tweede helft besproken. Helaas ging het vanaf de aftrap mis. De nummer 14 schoot gelijk de aansluitingstreffer op het bord, 2-3. De overige minuten met de tijdstraf voor Tijs, kwam Zundert zonder kleerscheuren door. In de tweede helft met de wind tegen had Zundert het duidelijk lastiger. Tieme probeerde met lange ballen onder de druk uit te komen. Fallou en Dagmawi probeerden Mikai en Robert aan het werk te zetten. Fallou was heer en meester op het middenveld, zowel aanvallend als verdedigend. Issam kwam terug in de ploeg voor Jarno.

Zundert kreeg wat kleine mogelijkheden, maar was niet doortastend genoeg in de zestien van de tegenstander. Net toen de supporters dachten dat Zundert de wedstrijd in het slot ging gooien, was het, hoe eentonig, weer de pijlsnelle nummer 14 die doorbrak. En met een mooi gekruld schot over Job de gelijkmaker binnenschoot. Virtus was een soort één-mans-band. De nummer 14 maakte het verschil in een verder zeker niet sterker team dan Zundert. Twee minuten later, werkte Virtus uit een corner de 4-3 binnen. De protesten voor een vermeende handsbal voorafgaande aan het doelpunt, werden geneerd door de leidsman. Binnen een kwartier hand Virtus de 1-3 achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong.

Niet veel later leek de nummer 14 z’n vierde van de dag te gaan maken. Maar weer voorkwam Job met een goede redding een grotere achterstand. Het was wel een fase dat de beslissing door Virtus in de lucht hing. Weer brak de nummer 14 door, Job kwam uit en redde wederom gedurfd. Waarna hij hard geraakt werd door z’n kwelgeest. Na enkele minuten kon hij opgelapt de strijd toch voortzetten.

Lars kwam terug in de ploeg om meer dreiging naar voor te krijgen. Robert verliet het veld. Zundert kroop weer wat meer uit z’n schulp. Mikai en Tijs zorgde voor meer dreiging naar het vijandelijke doel. Een schot van Tijs kon ternauwernood met de voet gestopt worden.

Intussen werd Job nog een keer ondersteboven gelopen bij een poging van een Virtus speler om hem koppend te verslaan. Ook nu werd hij met behulp van de waterzak opgelapt. Sunvir kwam in het veld voor Dagmawi. Sunvir combineerde keurig met Tijs, die daarna het spel kon verleggen naar Jesse. Jesse vond Mikai, die met een slalom langs meerdere verdedigers gleed. Zijn doelpoging werd moeizaam gepareerd door de keeper. En zo miste Zundert nog een paar kansjes.

Net toen het niet meer leek te lukken voor Zundert, kreeg het een corner. Tieme schoot de bal keurig voor, waarna Mikai met hulp van de Virtus defensie op de doellijn de gelijkmaker binnenschoot.

In de slotfase kreeg Tijs nog een schietkans op de overwinning en wie anders dan de nummer 14, schoot uit een counter nog een keer hard tegen de paal. Maar de 4-4 bleef staan. Zundert had een verdiend punt veroverd. Het was voetballend zelfs beter dan de tegenstander, maar die hadden een geweldig geheim wapen. Zundert JO15-1 heeft gestreden voor wat het waard was en dat was veel vandaag.

Nog drie wedstrijden om het seizoen nog wat meer kleur te geven. Te beginnen aanstaande zaterdag 11.30 thuis tegen het ook sterke Prinsenland JO15-1. Kom gerust kijken!