Zundert 1 Advendo 1

zondag 1 juni 2014, 15:00

Zundert terug in 3e klasse!

Op Hemelvaartsdag hielden Advendo en Zundert elkaar nog in evenwicht. In Breda kwam Zundert op het half uur op 0-1 door Jesse Mouws. Vijf minuten vóór tijd kwam Advendo langszij. Jesse viel uit met een hamstringblessure.

Zondag trad Zundert, gesteund door vele supporters, ook van de zusterverenigingen aan op de Wildert voor de allesbeslissende wedstrijd om promotie naar de 3e klasse. Zundert probeerde vanaf het begin het initiatief te pakken en was de beter voetballende ploeg. Advendo ving Zundert op de middenlijn op en probeerde in de tegenstoten gevaarlijk te zijn. Slecht uitverdedigen van Advendo leverde Zundert in de 6e minuut een eerste kans op. Olivier van Hassel onderschepte de bal en kon op doel afstormen. Zijn schot ging net voorlangs. Vier minuten later kreeg Zundert zijn beste kans uit de eerste helft toen Ferdie Hereijgers uit de draai vol op de paal schoot.

Naarmate de 1 e  helft vorderde had Advendo steeds meer overtredingen nodig om Zundert af te stoppen.  De Bredanaars hadden het vooral op Fabian Nelemans gemunt die het regelmatig moest ontgelden. Op het halve uur het eerste gevaar van Advendo met een schot dat van richting werd veranderd. Uit de corner werd tot opluchting van heel Zundert rakelings voorlangs gekopt. In blessure tijd, toen ieder zich al verzoende met een gelijke stand was daar ineens, na een goede Zundertse combinatie, Fabian Nelemans die van buiten de 16 met een streep de Advendo-doelman kansloos liet. Ruststand 0-1.

Vier minuten na rust verdubbelde Zundert de voorsprong. A-speler Tjeu van der Heijden gaf een voorzet(?), die via de binnenkant van de verste paal bij de eerste paal binnenviel.  Voor Advendo het sein om het over een andere boeg te gooien. Een dubbele fout aan Zundertzijde leidde binnen vier minuten de tegentreffer op. Zundert was van slag, Advendo rook meer en drukte Zundert in de verdediging. In de 57 e minuut stopte Rogier Haest een aanvaller onreglementair met een strafschop tot gevolg.

De lange Advendo-spits  was zijn zenuwen niet de baas en besloot met een afzwaaier. Zundert haalde opgelucht adem maar één minuut later plofte de gelijkmaker toch in het dak van het Zundertdoel. 2-2. Onder aanvoering van het uitstekend spelende middenveld herpakte Zundert  zich. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten vielen er enkele kansen te noteren.  Zundert schreeuwde om een penalty na hands in het strafschopgebied , maar de goed leidende scheidsrechter gaf de free kick  aan Advendo. Een kwartier voor tijd kwam Zundert weer op voorsprong. Tjeu verspeelde de bal maar herstelde zelf op knappe wijze. De pass naar voren werd door de Advendo-verdedigers gemist en “goudhaantje” Fabian Nelemans was het baasje door koelbloedig de bal langs de keeper te schieten.  Advendo ging alles of niets spelen en ook de keeper meldde zich in blessuretijd voor een hoekschop in het Zundertse strafschopgebied. De corner werd moeizaam weggewerkt en na een potje flipperkast belandde de bal bij goudhaantje Fabian. Startend vanaf eigen helft, was hij zijn twee bewakers en de keeper te snel af en plaatste de bal van 40 meter in het verlaten doel. Zundert  is weer derdeklasser!

opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Rogier Haest, Fabian Nelemans, Wim Kas, Olivier van Hassel, Sven Goethals, Ferdie Hereijgers (87' Niels Damen), Tjeu van der Heijden(92' Maikel Zagers). Wisselspelers: Maikel Zagers, Nick Havermans, Niels Damen, Dave Havermans, Rik Gommers en Alex van Nederkassel