Zundert 1 - Hoeven 1 (3 - 0)

zondag 9 december 2018, 14:30

Zundert zet goede stap

Zundert was duidelijk de betere ploeg en boekte een vrij gemakkelijke zege op promovendus Hoeven. De 3-0 winst zorgde er tevens voor dat Zundert duidelijk afstand nam van de onderste plaatsen en weer volop meedoet in de middenmoot.

De eerste 10 minuten waren overduidelijk voor Zundert. Hoeven wist nauwelijks over de middenlijn te komen en probeerde met enkele stevige overtredingen Zundert te stuiten. Zundert schoot in deze openingsfase voorlangs en net naast. Zundert bleef de goal van de tegenstander zoeken, maar was vaak slordig in de passing. Hoeven, dat feller was bij het veroveren van de tweede bal gokte op de omschakeling en kreeg in de 22e minuut haar eerste kans. Doelman Thomas verwerkte de bal tot corner. Op het halve uur kwam Zundert op voorsprong. De deze middag weer moeilijk te stuiten Jesse ontving aan de linkerkant de bal, kapte een paar keer en schoot de bal langs de linkerpaal. 1-0. Acht minuten voor rust leek Zundert de voorsprong te verdubbelen. Een corner leidde tot een scrimmage voor het Hoevendoel. Zundert drukte meerdere keren af, maar de bal ging niet over de doellijn.

In de tweede helft leek Hoeven iets meer naar voren te willen spelen en kreeg Zundert ruimte om te voetballen. Het leidde direct tot een handvol goede scoringsmogelijkheden. De grootste kans was voor Fabian, die na een goede aanval via Dennis en Jaye de keeper omspeelde, maar te gehaast afdrukte. Tot afgrijzen van het Zundert publiek ging de bal naast. Niet veel later stelde Fabian de roodzwarte supporters toch gerust. Tim draaide zich vrij in het strafschopgebied en werd onderuit getrokken. De toegekende strafschop schoot Fabian keurig binnen. Twintig minuten voor tijd besliste Zundert het duel. Jesse verdiende een corner die door Roy weer op het hoofd van Jesse werd gelegd. 3-0. Vijf minuten later viel een hoge bal van de communicatief-vaardige Hoevenaanvoerder in de zestien. Tot verrassing van vriend en vijand floot de scheidsrechter voor een penalty. Het recht zegevierde en Thomas stopte de pingel.

Een matige eerste helft en een sterke tweede helft zorgde voor een verdiende overwinning en heerlijke complimenten in BN de Stem. Complimenten die Zundert volgende week tegen het momenteel sterk spelende WSC kan staven!