Zundert 1 Luctor '88 1 (5 -1)

dinsdag 2 februari 2016, 21:52

Zundert gemakkelijk langs Luctor '88

Zundert zocht vanaf het beginsignaal direct de aanval en leek binnen 20 minuten de wedstrijd te beslissen. Al in de 3 e  minuut dook de deze middag goed acterende Tim Goethals alleen op voor de vijandelijke goal. De keeper pareerde met een geweldige reflex de inzet tot corner. De door Tim getrapte hoekschop werd vervolgens door de vrijstaande Frenk Zagers simpel binnen geplaatst. 1-0. Direct daarop een zelfde situatie voor het Zundert doel. Thomas van Nederkassel redde knap, maar de daaropvolgende corner leverde geen tegentreffer op. Luctor had in het begin geen vat op het vlotte combinatievoetbal van het Zundertse middenveld en het steeds diep sturen van de snelle vleugelaanvallers. In de 14 e  minuut joeg Fabian Nelemans goed door, veroverde de bal, leverde bij een medespeler in en bood zich weer aan. Zijn voorzet was net geen prooi voor Ferdy Hereijgers en de Zeeuwse keeper, maar wel voor Gaynio Aarts die de bal op een presenteerblaadje kreeg en de 2-0 aantekende. Vijf minuten later stuurde Ferdy Tim weer eens weg. Tim won van het duel van de uitlopende keeper en kon daarna simpel de 3-0 binnenschieten. Zundert zat op rozen, liet de teugels wat vieren en was wat minder bij de les. Het gaf Luctor '88 de mogelijkheid iets terug te doen. Net voor het half uur viel de tegentreffer toen een cornerbal niet werd weggewerkt. Luctor '88 leek hier vertrouwen uit te tanken en was het laatste kwart van het eerste bedrijf gelijkwaardig aan Zundert. Vier minuten voor rust forceerde de Zeeuwen zelfs bijna de aansluitingstreffer. De inzet na een mooie aanval over links werd echter in het zijnet geschoten. Zundert reageerde nog met een snel en scherp uitgevoerde aanval waarop de keeper knap redde.  Het kwartier rust zette Zundert weer scherp voor de tweede helft. Na twee minuten lag de 4-1 achter de Luctor-goalie. Eerst had Tim alleen voor de keeper te veel tijd nodig, maar in de daarop volgende aanval was hij niet zelfzuchtig en bood hij Fabian een niet te missen kans. De goede bedoelingen van de bezoekers werden direct de grond in geboord en het Zeeuwse verzet was definitief gebroken. Zundert was de gehele helft de bovenliggende partij en reeg vele kansen aaneen. Luctor liet alleen via een vrije trap van zich horen en profiteerde bijna van een Zundertse mistrap waarop Thomas redde. Zundert ververste de aanval met “papa” Denis Vujcic en Jesse Mouws om de druk op Luctor ‘88 hoog te houden. Het leverde een aantal prima mogelijkheden op om de score verder uit te bouwen. Dat lukte uiteindelijk in de 80 e  minuut. Na voorbereidend werk van Tim stuurde Jesse Fabian weg die met een droge knal de eindstand op het scorebord zette.

Een verdiende overwinning waardoor Zundert mee blijft strijden om de bovenste plaatsen.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Niek Daamen, Thijs Damen, Dennis Verheijen (77' Tjeu van der Heijden), Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Tim Goethals, Ferdy Hereijgers (54' Denis Vujcic) en Gaynio Aarts (63' Jesse Mouws).

Wissels: Tjeu van der Heijden, Jesse Mouws, Alex van Nederkassel en Denis Vujcic