Zundert JO13-1 - Rood Wit JO13-1 (5 - 0)

zaterdag 2 december 2017, 11:15

Zundert JO13-1 – Rood Wit JO13-1 (2-0) 5-0

Met vier klinkende overwinningen uit de laatste vijf wedstrijden was de sfeer onder de spelers en supporters van Zundert JO13-1 opperbest. De altijd kritische staff, plaatste hier wel de kanttekening bij dat de tegenstanders van een minder kaliber waren, dan degene uit de eerste wedstrijden van het seizoen. Vandaag tegen koploper Rood Wit uit Sint Willebrord kon men laten zien, hoe men er werkelijk voor stond.

Tegen de bling-bling boys uit ’t Heike werd in de beker na een 0-2 ruststand met 4-3 verloren. Vooral doordat Zundert zich na rust liet afbluffen. Dit mocht niet nog een keer gebeuren. De coaches hadden met deze bekernederlaag nog op het netvlies, de tactiek en opstelling aangepast aan de tegenstander. De kracht van Rood Wit lag in de aanval en in fysiek spel. De zwakte lag in de laatste linie en in voetballend vermogen. De spelers werden goed geïnstrueerd over plan A, om de tegenstander te slim af te zijn. Ook werd voor de zekerheid plan B besproken, mocht variant A niet slagen.

Ondanks de barre winterse omstandigheden, had het trouwe legioen roodzwarte voetballiefhebbers de kou weer getrotseerd. Een beetje op de tenen huppend hield men zich warm in afwachting van de wedstrijd. Sieb was wegens schoorsteen verplichtingen afwezig, waardoor alleen Job en Teun op de bank begonnen.

De eerste aanval was voor Rood Wit. Hieruit ontstond geen gevaar. Hierna nam Zundert gedurfd en brutaal het heft in handen. Op het middenveld wonnen Sammi, Issam en Tieme de strijd, waardoor de creatieve driemansvoorhoede zich kon uitleven. Dit had direct resultaat. Floor liet zich een beetje inzakken, draaide weg bij haar tegenstander en stuurde Mike de diepte in. Zijn afgemeten voorzet kwam voor de voeten van Mikai. Die ijzig koel bleef, wat gezien de temperatuur niet zo lastig was, en de bal over de doelman in het net schoot. Rood Wit wist niet wat het overkwam. Nog geen minuut later stuurde Issam, Mikai de diepte in. Hij gaf een indraaiende voorzet tussen het centrale duo in, die perfect begrepen werd door Floor. Zij schoot half glijdend, tegendraads de bal langs de keeper. Vier minuten gespeeld en Zundert JO13-1 stond met 2-0 voor tegen de koploper.

Zundert bleef geconcentreerd en legde Rood Wit op de pijnbank. De ene na de andere aanval rolde over de licht bevroren grasmat van sportpark de Wildert. Een schot van Sammi voorlangs, een schot van Floor voorlangs, een gekraakte poging van Tieme. Zo ging het maar door.

“En Rood Wit dan?”, hoor ik u denken. Dat probeerde wat het kon, maar kreeg nauwelijks een voet aan de grond. Dit kwam door het hierboven beschreven aanvallende geweld van Zundert JO13-1, maar eigenlijk vooral door het sublieme spel van de Zundertse achterhoede, ook wel bekend als de FAB4. Fallou groeide uit tot man van de wedstrijd. Hij corrigeerde als een geboren ausputzer alle dreigend doorkomend gevaar. En wel op een manier met flair en voetballende oplossingen. Hierdoor ontstond er niet alleen geen gevaar, maar kon Zundert aanvallend de roodhemden in de tang houden.

Maar ook Tymo speelde in z’n tweede wedstrijd als linksback een wereldpartij. Hij bewees de stelling, “wie niet snel is, moet slim zijn”. Door steeds goed opgesteld te staan, kreeg de directe tegenstander die in de uitwedstrijd een ware plaag was, geen voet aan de grond. Aan de andere kant liet Floris ongeveer hetzelfde zien. Als hij geconcentreerd speelt zoals vandaag, is hij een ware nachtmerrie voor iedere tegenstander. Tenslotte Rick. Rick is voor een tegenstander net als kauwgom onder je schoen. Het is irritant en je komt er niet van af. Rick legde de man met het dodelijke linkerbeen 2x30 minuten aan banden.

En deze fabuleuze vier achterin kregen ook nog eens ondersteuning van Roy, die de beste helft van het seizoen keepte. Hij stond tweemaal perfect in de weg bij gevaarlijke schoten van Rood Wit, maar was ook steeds klemvast bij voorzetten. Dit is misschien wel het lastigste onderdeel van keepen en hier was hij vandaag feilloos in. Net voor rust zorgde een misverstand voor de grootste kans van de tegenstander een indirecte vrije trap binnen de zestien meter. Ook deze werd knap onschadelijk gemaakt door Roy.

In de rust werden de complimenten gedeeld voor de excellente opvolging van de afspraken. Alleen het scoren van te weinig doelpunten zou als minpuntje genoemd kunnen worden. Zundert werd tijdens de ranja gewaarschuwd voor een fysieke stormloop in de tweede helft.

Zundert ging hier verstandig mee om. Wat Rood Wit ook probeerde, Zundert was sneller, slimmer en gewoon beter. Na 5 minuten pikte Mikai een matige uittrap van de doelman op en bediende Floor. Die wist met dit presentje zo vlak voor Sinterklaas wel raad. De drie – nul kon op het imaginaire scorebord genoteerd worden. Even later kreeg Floor een kopie van deze kans, die ze met links net voorlangs schoof. Uit een corner enkele minuten later ontstond een flipperkast situatie waarbij Tieme, Sammi en uiteindelijk Teun de keeper op de proef stelden.

Halverwege leek het verzet en de moraal van Rood Wit gebroken, hoewel de begeleiding nog wel probeerde het team wakker te schudden met verbale oorwassingen. Tieme speelde de bal de rechterhoek in. Mikai besloot voor de verandering voor een individueel hoogstandje te gaan. Dat was een goede keuze want de bal verdween na een actie en een schot achter de doelman. 4-0

Nu was het hek van de dam. Een rugby aanval, waarbij de bal steeds breed gespeeld werd na een medespeler die mee naar voor rende, ging van Sammi, via Mikai richting Floor, die op haar beurt de bal weer aan Teun overspeelde. Teun miste nipt het doel.

Vervolgens een schitterende aanval die door Issam half geraakt werd in plaats van vol, waardoor ook dit schot net naast ging. Daarna volgde een corner die door Rick binnen getikt werd. Helaas werd hij van de lijn gehaald door een attente verdediger. Weer iets later stak Mikai met de bal aan de voet zo’n beetje het hele veld over om de bal bij Floor af te geven. Ook haar vizier stond niet meer zo scherp als in het begin. Aan de andere kant moest Job slechts eenmaal echt in actie komen. Dit deed hij dan ook met verve. Zo bleef ook de nul op het scorebord.

Met Roy in de plaats van Floor werd ook in de laatste 10 minuten de aanval gezocht. En met succes. Roy scoorde tweemaal, waarvan er 1 helaas werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar het velddoelpunt, na de penalty van vorige week, werd weer met het hele team gevierd. Roy gaf met een mooie buikschuiver, de supporters ook een extra reden om te feesten. De supporters hupten al lang niet meer om warm te worden, hier zorgde het schitterende spel van Zundert JO13-1 wel voor. In de slotminuten raakte Rood Wit nog de bovenkant van de lat en ging en bal voorlangs, maar tot scoren kwam men niet. Met 5-0 werd de wedstrijd tegen de koploper afgesloten. Echt een knappe teamprestatie van Zundert JO13-1.

Volgende week een uitwedstrijd in Zierikzee tegen MZC’11. Hier kan de competitie goed worden afgesloten. Een week later eindigt de eerste seizoenshelft met een bekerduel op het eigen sportpark tegen Groen Wit JO13-1, dat op de tweede plaats staat in de tweede klasse van Breda en omgeving. Maar eerst nagenieten van dit resultaat en vooral van de uitvoering. En dan op naar Zierikzee, welke supporters gaan er dan mee?