Zundert JO13-1 Roosendaal JO13-5 (1 - 2)

zaterdag 14 oktober 2017, 11:15

Zundert JO13-1 – Roosendaal JO13-5 (0-2) 1–2

Vorige week werd van BSC verloren onder leiding van een Duitstalige scheidsrechter. Dit in combinatie met de wandeling van het parkeerterrein naar het veld heeft tot een stroom aan ingezonden brieven op de redactie geleid. Of Zundert JO13-1 toch niet verkeerd gereden was. En of het misschien tegen Hertha BSC gespeeld had. Dit was echt niet het geval. Deze week stond er weer een wedstrijd tegen een tegenstander uit Roosendaal op het programma.

Thuis tegen Roosendaal JO13-5 deze keer. Voor het eerst niet tegen een eerste team. Voor het eerst niet tegen dispensatie spelers. En eigenlijk voor het eerst favoriet. Zundert begon met Roy in het doel, omdat Job een weekendje weg was. Hij mocht dus lekker twee helften het doel verdedigen. Tieme en Fallou startten op de bank. Hiermee leverde Zundert behoorlijk wat fysiek in. Intussen was het terras opgesteld en nestelde de vele supporters zich heerlijk in een weldadig najaarszonnetje langs de lijn op het weer sfeervolle sportpark de Wildert.

De heerlijke temperatuur leek als een warme deken over het elftal te vallen. Het zonnetje suste met name het Zundertse middenveld in slaap. Hier werd de strijd verloren. Hierdoor had de verdediging geen moment van rust. Floris en Rick beten zich vast in de spitsen van Roosendaal. Tymo roeide de ballen steeds weg, als die er overheen vielen. En Sieb fungeerde als een kruimeldief die alles opruimde. Ook probeerde hij het middenveld of de aanval te bereiken. Rick groeide uit tot de man van de eerste helft. Dat zei eigenlijk genoeg. Zundert werd teruggedrongen. Roy moest een paar keer handelend optreden na afstandsschoten en zag twee ballen overvliegen.

Er was niet veel aan de hand. Daarvoor was Roosendaal ondanks het grote veldoverwicht te pover qua vaardigheden. Toch kwam men op voorsprong. Nadat  een middenvelder wat laconiek het duel aanging op de rand van de eigen zestienmeterlijn, kwam een middenvelder van Roosendaal invliegen en schoot de bal van afstand hoog in het doel. Weer geklopt door een afstandsschot. Roy was kansloos en werd gek van de ruimte die steeds gegeven wordt aan tegenstanders om hem onder vuur te nemen. Zundert ging verder waar het gebleven was. Het kwam niet in de wedstrijd. Issam probeerde wel, maar over de middenlijn raakte Zundert maar zelden. Het was een ouderwetse hotseknotsebegonia wedstrijd, om oud-trainer Bert Jacobs te citeren.

Pas in de slotfase van de lange eerste helft werd Zundert voor het eerst gevaarlijk. Mikai zette goed door en gaf de bal voor. De bal was net te hoog voor Teun die de bal nog wel raakte. Weer wat later schoot Mikai uit moeilijke hoek op de lat. Het leek toch nog goed te komen met Zundert.

Helaas viel nog voor rust de 2-0. Op de achterlijn werd een bal niet helemaal goed ingeschat door de defensie. De harde voorzet werd door Roy uit het doel gestompt, ongelukkigerwijze stond daar precies een aanvaller van Roosendaal die van dichtbij de marge verdubbelde.

Hiermee eindigde een wat rommelige, ongeïnspireerde eerste helft. Het team was niet bewust van de mogelijkheden die er vandaag lagen tegen een tegenstander die kwalitatief minder was. Alleen op felheid werd Zundert afgetroefd. Ook de technische staf mocht zich dit aanrekenen. Want met twee fysiek sterkere spelers tegelijk op de bank, werd wel een risico genomen. Ook in de tweede helft liet men Mikai naar JO15-2 gaan. De enige speler die alle wedstrijden tot op heden nog gescoord had. Hiermee wordt nog eens het dilemma tussen recreatief en prestatief voetballen onder het voetlicht gebracht. Sommige spelers zijn op meerdere posities de beste, maar iedereen heeft evenveel recht op speeltijd. En ook niet iedereen heeft veel plezier aan het meedoen met JO15-2 qua fysiek, daarom werd ook hier rekening mee gehouden. Wellicht niet de beste keuzes voor de eigen wedstrijd tegen Roosendaal. Maar voor iedereen om te leren of aan voetballen toe te komen, zeker wel.

In de tweede helft dus Mikai naar JO15-2, Issam met achillespees klachten op de bank. Fallou nam zijn plaats over. En verrassend nam Tieme de plaats in de spits van Mikai over. Met zijn drive en snelheid werd er opportunistischer gespeeld. Het spelbeeld draaide. Zundert oogde energieker. Sami kwam beter in zijn spel en Floor begon het spel meer te verdelen en haar acties te maken. Fallou zorgde voor power op rechts. Hierdoor stond er een ander Zundert.

Na een minuut of tien rende Mike er een aantal spelers uit en bediende Tieme, die te gehaast schoot, waardoor een goede kans verloren ging. Verdedigen is duidelijk anders dan aanvallen. Wel kwam er een corner uit voort, die door Rick maar rakelings naast gekopt werd. Een Zunderts doelpunt hing in de lucht. En halverwege het tweede bedrijf werd de sturm-und-drang van Zundert beloond. Tieme werd net over de middenlijn aangespeeld, schudde sprintend twee verdedigers van zich af en scoorde. En gloorde weer hoop in de Zundertse harten.

Roosendaal gaf een speldenprikje terug, maar Roy kwam uitstekend z’n doel uit en hield Zundert in de wedstrijd. Ook toen hij even later een corner precies voor de doellijn kon keren.

Aan de andere zijde won Tieme een kopduel na een goede pass van Rick. Mike pikte de bal op en stormde op de doelman af. Zijn schot werd half gestopt door de keeper en kwam pas tegen de doelpaal te stilstand. Een paar minuten later was het Tieme die weer de diepte ingestuurd werd, door de opgeleefde Floor. Hij was de laatste linie te snel af en schoot. Via een voet van de meegelopen verdediger spatte de knal tegen de paal. Wat een pech. De tijd tikte snel weg.

In de allerlaatste minuut mocht Sami nog een indraaiende vrije trap nemen, die voor veel gevaar zorgde, maar net tot corner kon worden verwerkt. Ook de corner leverde gevaar op. De afgeslagen bal werd nog een keer ingebracht. Teun sterkte zich helemaal in een ultieme poging de bal achter de doelman te werken. Heel knap raakte hij de bal, die echter millimeters over de deklat zijn eindbestemming vond. Dit was een jammerlijk eind van een teleurstellende ochtend. Een gelijkspel zou gezien de tweede helft terecht geweest zijn, maar het leed was in de eerste helft al geleden.

Zundert bewees weer alle tegenstanders in de competitie goed tegenstand te kunnen geven. Wel moet de opstelling en de instelling dan 100 procent kloppen. De complimenten kunnen gegeven worden voor de veerkracht en inzet in de tweede helft. Maar er zullen ook lessen getrokken moeten worden uit de eerste helft. Hierdoor liep Zundert eigenlijk constant achter de feiten aan.

Volgende week voor de beker een uitwedstrijd tegen dorpsgenoot Moerse Boys. Met de spirit van de tweede helft kan Zundert JO13-1 verder komen in de beker. Hopelijk blijft bij de supporters ook de tweede helft hangen en is er begrip voor gelijke speeltijd voor alle spelers, ongeacht de consequenties. En hopelijk is iedereen dan ook van de partij om het team aan te komen moedigen in de derby.