Zundert JO15-1 - Moerse Boys JO15-1 (1 - 1)

zaterdag 25 mei 2019, 11:30

Zundert JO15-1 – Moerse Boys JO15-1 (1-0) 1-1

Voor de derde keer de derby in één seizoen. En dat als seizoenafsluiter. Een mooier affiche is niet denkbaar. Met een 3-0 nederlaag en een 6-4 vriendschappelijke overwinning was de stand redelijk in balans. Dit is knap van Zundert JO15-1 omdat bij Zundert de 5 oudste en sterke spelers doorgeschoven zijn naar de JO17-2, terwijl concurrent Moerse Boys twee JO15 teams heeft. Dus onze jongens tegen het selectieteam van Moerse Boys.

De start van de wedstrijd was voor Zundert. Terwijl rondom het veld de voorbereidingen voor een leuke en gezellige seizoenafsluiting getroffen werden, begon Zundert goed in de laatste regendruppels van de dag. Met Robert, Sunvir, Job en Dagmawi op de bank begon de derby. Robert had onoverkomelijke problemen met z’n outfit en Dagmawi en Willem bleken toch te geblesseerd na de warming-up.

Zundert zette goed druk op het middenveld en de actieve Lars en Mikai maakten het de defensie lastig om op te bouwen. Door de gezamenlijke druk, ontstonden ook de eerste kansen. Binnen 7 minuten was Mikai driemaal oog-in-oog met de doelman verschenen. Echter doelpunten leverde dit niet op. Zo klinkt het alsof er veel kansen gemist werden, maar zo eenvoudig was dit niet. Steeds ging er een grote krachtinspanning aan vooraf. Of viel de bal zo dicht tussen Mikai en de doelman, dat scoren erg lastig werd. Maar hiermee gaf Zundert wel een signaal af, dat het wilde knokken voor een goed resultaat.

Pas in de 11e minuut kwam het eerste gevaar van Moerse Boys, dat in de fase daarvoor al wel het veldoverwicht genomen had. Een hard diagonaal schot vanaf rechts werd knap gepareerd door Roy. Die ook in de rebound als winnaar uit de strijd kwam. De derde bal was voor “No stress” Jarno , die de bal rakelings voor het doel wegwerkte. Het publiek schrok, Jarno niet.

Twee minuten later vuurde Moerse Boys een vuurpijl vanaf het middenveld richting Roy. Die knipperde niet eens met z’n ogen en pakte de bal klem. Pas in de 18e minuut kwam Zundert weer eens over de middenlijn. Een goede aanval vanaf Tijs, via Jesse met een crosspass naar Issam, kwam bij Lars, die met een slim balletje Mikai vond. Zijn schot werd gekraakt. Maar Zundert liet zien nog mee te doen.

Een foutje op het middenveld, was de aanleiding voor een gevaarlijke uitbraak van de oranjehemden. Het schot was gelukkig te gehaast en vloog ver over. Zundert begon hierna weer geconcentreerder en nauwkeurig te voetballen. Na goed combinerend werk, tussen de uitblinkende Sieb en Issam, werd Mikai aan het werk gezet. Hij wurmde zich behendig langs twee tegenstanders, won een sprintduel van een derde opponent en liep ook en-passant de doelman voorbij. Voor het lege doel met aansnellende verdedigers maakte hij geen fout en schoot onberispelijk de 1-0 tegen de touwen. Na 19 minuten kwam Zundert hierdoor op een 1-0 voorsprong.

Hierna werd Moerse Boys sterker. Echter grote kansen kon uw reporter niet teruglezen in z’n aantekeningen. De verdediging met Floris, Tijs, Tieme en Jesse gaf geen krimp. Op het middenveld was het Fallou die veel goede onderschepping had, waardoor de laatste linie regelmatig ontlast werd van extra arbeid.

Op slag van rust leek het nog even 2-0 te worden. Mikai ontfutselde ijverig de bal van de rechtsback rond de middenlijn en stoomde op richting keeper. De weg naar het doel was echter nog lang. Hierdoor besloot hij van afstand te schieten. Zijn poging werd gekeerd door de sterke doelman.

Zo was Moerse Boys dus sterker en had een veldoverwicht, maar had Zundert de beste mogelijkheden en de voorsprong. Stof tot nadenken voor de coaches tijdens de pauze. Na de ranja kwam Moerse Boys agressief uit het kleedlokaal. Men ging minder opbouwen en sneller de lange bal spelen.

Al binnen 1 minuut had dit succes. Een matige en ongevaarlijke dieptebal, werd onhandig weggewerkt door Zundert. De bal viel pardoes voor een van de oranje-witten voorwaartsen. Die wist zich wel raad met dit buitenkansje en schoof koel de gelijkmaker binnen. 1-1.

Eén minuut later leek zich dit scenario te herhalen. Met doodsverachting, gooide Tieme zich met een kamikazesprong in de baan van het schot. Hiermee voorkwam hij ten koste van een corner een achterstand.

Hierna ontstond een kopie van de eerste helft. Moerse Boys had de bal en was sterker. Het verschil met de eerste helft was dat Zundert aanvallend slordiger speelde en er nauwelijks meer uitkwam. Toch bleek de aanval van de tegenstander ook tandeloos. Echt gevaar was er niet, waardoor alleen de spanning van de score, de derbysfeer in stand hield.

De supporters van Moerse Boys hadden, volgens eigen zeggen, vanaf de tribune diagonaal een beter zicht op buitenspel situaties dan de Zundert grensrechter. Deze knappe observaties werden ook breeduit gedeeld. Na 53 minuten kwam Sunvir de moegestreden Lars vervangen. Sunvir was met twee kopballetjes belangrijk in het aanvalsspel van Zundert, maar kwam ook een keer goed weg toen hij met een forse tackle geen gele kaart ontving.

Op het uur, brak Issam gevaarlijk door op rechts. Zijn schot kon slechts ternauwernood tot corner verwerkt worden. Ook Job kwam in de ploeg. Voor Jarno.

De laatste 10 minuten drong Zundert het meeste aan op een overwinning. Na 25 minuten de onderliggende partij te zijn geweest, was de activiteit weer op de helft richting de kantine, waar luchtkussens, terras, partytenten, bbq’s en andere zaken opgesteld werden voor een gezellige afsluiting van het seizoen.

In de 64e minuut combineerde de trukendozen van de dag Sieb en Mikai door de defensie. Uiteindelijk was het Mikai die de trekker overhaalde. De keeper pakte knap zijn schot, maar kon de bal niet vastpakken. Dit leverde een nieuwe mogelijkheid voor Mikai op. Het Zunderste publiek telde het doelpunt al. De afronding was hard en uitstekend, maar de redding was zo mogelijk nog mooier. Met een echt spectaculaire redding werd een voorspong voor Zundert JO15-1 voorkomen.

In de 68e minuut mocht Tijs op de rand van de zestien meter aanleggen voor een vrije trap. Een goede kans om in extremis de wedstrijd te beslissen. Waar een krul richting de verre kruising werd verwacht, volgde een slap rollertje. Weg kans op de overwinning.

Sterker nog, het had nog verkeerd af kunnen lopen toen Moerse Boys in de laatste minuut uitbrak over rechts. De aanvaller werd in een lastige hoek gedwongen, kon wel uithalen, maar gelukkig niet het doel treffen. De bal rolde over de lat en verdween achter. Hiermee kwam een einde aan de derby. Beide partijen een punt. Hiermee eindigt Zundert JO15-1 het seizoen op een 11e plaats.

Een compliment voor trainers Wessel en Edwin, die een groep in een lastige leeftijd, met veel verschillen in voetbalbeleving en talent op een prima manier door het seizoen begeleid hebben. Ook dank aan vlagger Rob die tijdens thuiswedstrijd z’n meters langs de lijn maakte. En de onzichtbare, maar, o zo belangrijke taken. die Mascha heeft uitgevoerd. Steeds wist iedereen op tijd, waar, hoelaat er gespeeld moest worden. Het rijden en wassen was ook goed georganiseerd, evenals de vele inventarisaties voor activiteiten. Hierdoor heeft Zundert JO15-1, ondanks wat bedenkingen vooraf, een leuk seizoen af kunnen werken. En de ontwikkeling in de voetbalvaardigheden was ook wekelijks zichtbaar. Zowel individueel als, als team.

Door de onverwacht goede prestaties voor de winterstop was de indeling na de winter pittig. Maar ook hier hebben de mannen zich getoond. Over 14 dagen nog een toernooi in Rijsbergen en dan zit het seizoen er echt op. Maar voor nu alvast, enorm bedankt Mascha, Edwin, Wessel en Rob voor jullie belangeloze inspanningen om Zundert JO15-1 dit seizoen met plezier te laten voetballen.