Zundert JO17-1 - Hoeven JO17-1 (1 - 4)

zaterdag 28 oktober 2017, 15:00

Na een vrije competitie week, waar weliswaar vriendschappelijk geoefend werd tegen Moerse Boys stond er vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma. Na een fantastische start met drie overwinningen uit vier wedstrijden stond er een hele lastige thuiswedstrijd op het programma tegen het altijd stugge Hoeven. Door omstandigheden moesten we Daan, Oumar, Bryan en Stijn missen. Maar gezien wij een brede selectie hebben waarin de kwaliteiten dicht bij elkaar liggen was dit op te vangen met de overige 13 spelers.

De wedstrijd begon erg behoudend, Zundert zakte erg in, wilde via een verdedigende organisatie in de omschakeling gevaarlijk worden. Hoeven wilden het spel maken maar kwam er niet echt uit omdat het op zowel het middenveld als in de verdediging goed kort stond.

Helaas verraste een corner na 24 minuten Zundert en kon Hoeven de 0-1 op het bord noteren. Dit was tevens de ruststand. In de rust werd aangegeven dat er niet veel ruimte weggeven werd en het organisatorisch, op het tegendoelpunt na goed stond. Maar wel moesten we eerlijk zijn dat onze kansen niet op één hand te tellen waren. Daarom kozen we er in de rust voor om meer druk naar voren te geven.

In de tweede helft kwam Jacco twee keer gevaarlijk door de verdediging van Hoeven, mede dankzij fantastische passes van Thieu. Met een beetje geluk had er een 1-1 op het scorebord gestaan. Vervolgens krijgt Zundert de deksel op de neus en werd het 0-2. Dan wordt het moeilijk voetballen, de ruimtes worden groter, Hoeven maakt daar gebruik van en maakt 0-3.

De wedstrijd lijkt gespeeld maar toch waren er wat speldenprikjes aan Zundert zijde, een schot van Cas op de paal was het antwoord, en vervolgens een scrimage voor de goal bij een corner waaruit de gedisciplineerd spelende Jacco kon scoren. 1-3. Vervolgens leek Zundert wat geloof terug te krijgen maar echt dichtbij de tweede treffer kwamen we niet. Dit resulteerde helaas tot een 1-4 treffer in de 90e minuut en tevens eindstand.

Op het gebied van wedstrijdinzet en mentaliteit kan ik de spelers een compliment geven, er werden posities opgevangen van de gemiste spelers. Er werd met een drive gespeeld, er werd met een organisatorisch idee gespeeld. Maar we moeten eerlijk zijn tegen elkaar, het was vandaag niet goed genoeg. Dus een terechte nederlaag. In het voetbal is het niet alleen maar zonneschijn en na een goede start werden wij vandaag met de neus op de feiten gedrukt. Het is nu zaak de leermomenten eruit te halen voor spelers die er bij waren en spelers die afwezig waren, dan staan we er weer volgende week, uit bij Virtus, om het de tegenstander daar weer lastig te maken!