4-0 winst voor effectief Zundert

maandag 2 mei 2016, 20:30

Op een (eindelijk) zonnig sportpark de Wildert trapten de nrs. 3 en 4 van de 3e klasse A af. In de wetenschap dat nr. 2 Internos op zaterdag gelijk had gespeeld lag er voor Zundert de kans om de 2e plaats te heroveren en was er voor  Steenbergen de mogelijkheid om, bij winst, weer mee te doen voor de 3e periode. Zundert begon goed, probeerde het spel te maken en kwam al snel op voorsprong. Een vrije trap van Wim Kas werd in de 8e minuut door Gaynio terug voor de doelmond gebracht. Denis Vujcic kopte vervolgens door het midden de 1-0 op het score bord. Op zoek naar de gelijkmaker creëerde Steenbergen vervolgens een veldoverwicht tot ver in de eerste helft, forceerde een aantal vrije trappen en corners, maar wisten vooralsnog de Zundertverdediging niet te verontrusten. In de 19e minuut het eerste wapenfeit van de bezoekers. Een schot van zeker 30m werd door Thomas via de lat uit het doel gebokst. Steenbergen voerde de druk op een kreeg een aantal corners die niet zonder gevaar waren. Thomas redde met een katachtige duik op de doellijn en stompte even later een bal uit de rechterhoek. Zundert op haar beurt waarschuwde Steenbergen enkele malen in de counter. Na 35 minuten kwam Zundert enigszins onder de druk uit. Zundert wisselde een paar voetbalschoenen en profiteerde binnen  10 minuten van de offensieve drang van de tegenstander. In minuut 39 Denis werd weggestuurd over rechts, zijn teruggelegde voorzet werd binnengeschoten door Tim Goethals. Twee minuten later dook Denis op links op een profiteerde van een twijfelende keeper. Zijn lage schuiver in de rechterhoek betekende 3-0. Vier minuten later kreeg Tim de bal van een verdediger in zijn voeten en tikte Zunderts vierde binnen. De strijd was gestreden.

In de tweede helft was Zundert de sterkere en beter voetballende ploeg. Steenbergen probeerde wel maar wist niet éénmaal gevaarlijk voor de goal te komen. Zundert trakteerde zijn supporters nog met enkele mooie combinaties en goed uitgevoerde aanvallen, maar het vizier stond niet meer scherp.  Inzetten van o.a. Gaynio, Tim , Denis en Ferdi verdienden een beter lot, maar keeper, lat en te gehaast handelen belette een hogere score. Een verdiende overwinning voor Zundert waarmee het de 2e plaats herovert in de 3e klasse A

Opstelling  : Thomas van Nederkassel, Wim Kas, Frenk Zagers, Pieter Dictus, Rob Luijten, Fabian Nelemans, Dennis Verheijen, Olivier van Hassel, Tim Goethals, Denis Vujcic, Gaynio Aarts

Wissels: 63' Ferdi Hereijgers, 86' Thomas Kerstens, 89' Lars van Elsacker