Competitie indeling Zundert 1

maandag 16 juli 2018, 16:00

De indeling van de competitie is een spannend moment tijdens het zomerreces. Het speculeren kan beginnen. Wie zijn er favoriet en wie zeker niet?

Met het vertrek van MOC’17, SCO en Moerse Boys uit de tweede klasse E komen de krachtsverhoudingen weer anders te liggen. De vervangers voor de degradanten lijken de competitie alleen maar sterker te maken. Het verlies van de derby is op allerlei vlakken zonde. Verder is het bij sommige teams een gaan en komen van spelers, waardoor de sterkte vooraf lastig in te schatten is.

Wie zijn er nieuw? V.V. Hoeven, uit het gelijknamige dorp, is een oude bekende, waar op derde- en vierde klasse niveau vaker de degens mee gekruist zijn. Hoeven debuteert in de tweede klasse. Gaat men onbevangen door na de promotie of krijgt men het zwaar? JEKA (Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, uit Breda) komt ook vanuit de derde klasse, maar heeft hier maar 1 seizoen gespeeld. De afgelopen 9 jaren speelde men tweede klasse en zelfs drie jaar in eerste klasse. In de bekercampagne was Zundert in deze periode een keer te sterk voor de tricolores. Maar wel een grote vereniging die bekend is met dit niveau.

WSC uit Waalwijk speelde rond de eeuwwisseling nog in de hoofdklasse, na een lange periode in de eerste klasse, komt men sinds 2013 hoofdzakelijk in de tweede klasse uit. Vorig jaar eindigde men op een verdienstelijke vierde stek in klasse 2H.

De teams Beek Vooruit, Cluzona, Madese Boys, Rijen, SC Kruisland, Sarto, Unitas’30, Uno Animo, VOAB en Zeelandia Middelburg zijn net intussen bekende tegenstanders voor de roodzwarten!

Bij Zundert zelf, zoals gebruikelijk, weinig mutaties. Gaynio Aarts vertrok naar Rood Wit, Rick Gommers en Thijs Damen beiden naar v.v. Wernhout. Van buiten de vereniging slechts één nieuwe aanwinst, namelijk Jaye Musters van Internos. Daarnaast staat een aantal jonge talenten nadrukkelijk op de deur te kloppen voor een plaatsje in de basis.En kijken we hoopvol uit naar een succesvolle en blessurevrije terugkeer van Denis Vujcic.

Een goed begin is het halve werk, dat weten onze ontsnappingsspecialisten als geen ander. Twee jaar op rij ging Zundert in de eerste periode als een razende van start zoals Max Verstappen, om in de tweede periode à la z’n vader te crashen in de grindbak. Uiteindelijk kwam het tweemaal goed, via een eindsprint en wat Houdini-achtige acties. Eerst op de voorlaatste dag en vorig jaar in de allerlaatste wedstrijd. Als deze lijn wordt doorgetrokken belanden we dus in de nacompetitie. Maar ze zeggen weleens, je hebt cijfers, statistieken en nog grotere leugens. Dus hopelijk een mooi seizoen waarin er niet te veel gerekend hoeft te worden en niet te veel naar onder gekeken moet worden. En vooral een sportief en blessurevrij seizoen.

In de voorbereiding en bekerpoules voor de competitie wordt misschien al meer duidelijk, maar voorlopig dus lekker speculeren of wat zou kunnen gebeuren.