Eindelijk volle buit voor Zundert

maandag 22 april 2019, 17:30

Eindelijk weer volle buit voor v.v. Zundert.

De resterende 4 wedstrijden zullen een nek-aan-nek race tussen 6 teams worden, die onderling één rechtstreekse degradatieplaats, twee nacompetitieplaatsen en drie veilige posities mogen gaan verdelen. Het verschil tussen nummer 9, JEKA en nummer laatst v.v. Zundert is nu drie punten. Met als eerstvolgende wedstrijd Zundert – JEKA op de rol.

Maar eerst terug naar de afgelopen wedstrijd tegen Sarto. 1 van de 6 rechtstreekse concurrenten. Zonder de geblesseerde Dennis, maar met de teruggekeerde Jesse moest deze horde genomen worden. Thomas verving Dennis, zoals als vaker verdienstelijk als er een beroep op hem wordt gedaan. Tim maakte plaats voor de terugkeer van Jesse. De andere 9 namen waren de gebruikelijke.

De eerste 20 minuten waren erg rommelig. Beide partijen konden moeilijk de bal in de ploeg houden. Het spel ging hierdoor op en neer, waarbij Sarto dat directer speelde de bovenliggende partij was. Zonder overigens tot grote kansen te komen. Toch was de voorsprong van Sarto na 22 minuten niet geheel onverwacht. Op het middenveld kreeg een speler van Sarto te veel ruimte, waarmee hij met een knap schot vanaf bijna 30 meter doel trof.

Zundert probeerde hetzelfde te doen. Een soortgelijk schot van Olivier ging net voorlangs. Hierna volgde een korte drinkpauze, die helaas niet voor supporters, maar slechts voor de hoofdrolspelers op het veld bestemd was. Direct na deze onderbreking maakte de handige Olivier de bal vrij en zette goed voor. Lars liep goed tegen de bal met z’n hoofd, maar zag de bal via de lat terug het veld in stuiteren. Zundert kwam voor rust, toch nog gelijk. Jesse leek de bal te verspelen in een mooie dribbel, maar vond de bal plots weer voor z’n schoen. Daarna zette hij z’n turbo aan en liet iedereen met een geelblauw shirt z’n hielen zien. Ook voor de doelman maakte hij geen fout en schoot onberispelijk de 1-1 op het bord.

Even leek Zundert zelf met een voorsprong aan de thee te kunnen beginnen. En vrije trap van Rob werd door Jesse met de borst doorgespeeld. Fabian tikte de bal net over. Toch kwam er nog een wijziging in de ruststand. Sarto combineerde na een gewonnen duel aan de zijkant van het veld keurig en bekwaam. Net zolang tot er iemand helemaal vrij op de rand van zestien werd gevonden. Die aarzelde geen moment en schoot vanuit de heup tegenvoets de bal achter Thomas. Met een fikse teleurstelling konden de Roodzwarten een plan bedenken voor de tweede helft, waarin de wind in de rug zou blazen. De overige ruststanden, maakte dat Zundert niet alleen voor een gelijkmaker, maar zelfs voor een overwinning moest strijden.

Zundert kwam ongewijzigd en fanatiek uit de startblokken. Een veldoverwicht en een aantal corners waren het resultaat. Uit een van de corners viel uiteindelijk de bal via een hak, op een hand van een Sarto speler. De erg sterk fluitende scheidsrechter, die in de sportieve wedstrijd geen kaarten nodig had, kende een strafschop toe voor de thuisploeg. Fabian, die er al veel binnen geschoten heeft, nam de verantwoordelijkheid op zich. De penalty deed veel stof opwaaien, helaas echter vooral de kalk van de penaltystip, want hij raakte meer de grond dan de bal. De doelman kon de bal door het midden dan ook met z’n voeten keren. Hierna leek het geloof weg. De supporters vonden het kenmerkend voor het seizoen. Te vaak , “net niet” op beslissende momenten.

Dit was buiten de veerkracht van het elftal van vandaag gerekend. Wim en Lars waren de hele midden al lekker aan het buffelen. Tim kwam erin voor Jaye om nog meer snelheid naar voor te hebben. Het gevaar bleef ook voornamelijk van Zundert komen. Fabian ga een steekballetje op Mike, die de bal niet achter de keeper kreeg. Een vlammend schot van Fabian kon ternauwernood met de vuisten weg gebokst worden door de doelman. Maar het leek niet de kant van Zundert op te vallen, deze heerlijke, warme zomermiddag op sportpark de WIldert.

Weer een drinkpauze. Dit brak gelukkig het ritme en de druk van Zundert niet. Jesse schudde weer een onnavolgbare sambabeweging uit z’n heupen, waarna hij ook nog een schot kon afvuren. Deze caramboleerde via de binnenzijde van de paal terug het veld in. En wie heb je nodig, bij onmogelijke ballen? Juist, Mike! Mike schoot hard via een moeilijke hoek de 2-2 op het bord. Het sportpark ontplofte, de supporters gingen er nog eens goed voor staan. En zelf de talrijke supporters op het terras, kwamen niet alleen meer omhoog om te bestellen, maar ook om de wedstrijd te volgen.

Met nog een kwartiertje te spelen, opende de goed spelende Frenk op rechts op Mike. Mighty Mike begon ogenschijnlijk aan een kamikaze dribbel over rechts. Hij maakte veel meters veldwinst, om vervolgens met een bal over de hele breedte van het veld, Tim de diepte in te sturen. Tim reageerde attent en was net voor de uitkomende doelman op plaats delict. Hij schoof de bal tergend langzaam langs de doelman, tegen de touwen. 3-2!

Daarna probeerde Sarto nog wel gelijk te komen, maar erg overtuigend was het niet meer. De beste kansen waren nog voor Zundert, maar ook hier was de echte kracht en power verdwenen. Mike in de korte hoek, een poging van Lars en een schotje van Jesse konden de beslissing niet brengen. En als Sarto de middenlijn een keer overkwam, waren de voorzetten een eenvoudige prooi voor Thomas. Met Cas voor de vermoeide Mike werd uiteindelijk de 3-2 over de streep getrokken. Met een luid applaus verlieten de matadoren het strijdtoneel. En in de kantine werd de muziek een tandje harder gezet.

Zundert pakt eindelijk weer 3 punten en blijft in de race voor een extra jaar tweede klasse. Het zal nog spannend worden met veel plotwisselingen. Want er zijn nog onderlinge confrontaties, wedstrijden tegen teams die nog voor promotie spelen, maar ook onvoorspelbare wedstrijden tegen teams die nergens meer voor spelen. Kortom de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen JEKA, aanstaande zondag 28 april op 14.30 uur is gelijk de eerstvolgende “”wedstrijd van het jaar!”

Met deze spirit, kan de ranglijst er over 6 dagen veel vriendelijker uitzien voor onze mannen!

Stand onderin de tweede klasse:

9 JEKA 22 -24

10 Sarto 22-22

11 Uno Animo 21-11

12 WSC 22-21

13 Hoeven 22-21

14 Zundert 22-21

En wat vonden zij?

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Thomas Kerstens, Wim Kas, Lars van Elsacker, Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Mike Daemen [W: Cas van Oijen], Jaye Musters [W: Tim Englebert] en Jesse Mouws.

Wissels: Sander Bouw, Cas van Oijen, Menno Schrauwen, Karim Vriends en Tim Englebert.