Enerverend weekendje

zondag 26 oktober 2014, 17:00

De vrijdagavond in de herfstvakantie staat steevast de avond(t)urentocht op de agenda. Dit jaar dook iedereen in de wereld van de uitvindingen en de professoren. Een heerlijke temperatuur om buiten te zijn. Later op de avond werd het een waar waterballet. Hierom werd zelfs een post verzet naar het jeugdhonk. 214 deelnemers telde dit evenement.

Dan zaterdag het pannenkoektoernooi van de kabouters, E-tjes en F-jes. En weer een heerlijk weertje. De weergoden waren ons zeer gunstig gestemd. De avond van te voren was er nog in allerijl een alternatief bedacht. Maar dit noodprogramma kon op de kast blijven liggen. Terwijl 3 koekenbakkers al om 9.00 uur begonnen met het produceren van de grote stapels pannenkoeken, werd er buiten lekker gevoetbald. Om 12.00 uur vlogen de kinderen naar binnen om aan te vallen op al het lekkers. Nadat ze een grote hoeveelheid hadden opgegeten konden ze aanschuiven in de rij bij Ellen en Patty. Die stonden buiten in een tent suikerspinnen te draaien.

Nadat alles weer was opgeruimd stond het volgende evenement van de dag op het programma. Het 25 jarig jubileum van onze G-afdeling. Zij stonden klaar om samen met jongens van de A en de B jeugd een gemixt 4 x 4 toernooitje te spelen. Dit was erg leuk om naar te kijken, maar gezien de reacties ook leuk om te doen. Daarna was er een officieel tintje aan dit evenement. De voorzitter hield een toespraak en haalde enkele herinneringen op. Er waren bloemen voor oud-leiders, trainers en huidige leiders en één persoon werd in het zonnetje gezet. Dit was Lambert Douenburg. Hij is als enige al 25 jaar actief in her G-team. Hij kreeg namens het bestuur een bos bloemen en een voetbalstandaard. Het G-team zelf had ook een verrassing voor hem, een gouden schoen. Lambert was zichtbaar geroerd door al deze aandacht. Zijn broer en schoonzus waren ook gekomen en zelfs die hadden een bloemetje bij. Ook de familie Nelemans, die al sinds jaar en dag de sponsor zijn van onze G-jongens waren aanwezig. Daarna viel iedereen aan op de heerlijk BBQ die klaar stond. Jammer was het dat de jongens van de A en de B, waarschijnlijk door wat miscommunicaties, hierbij niet aanwezig waren. Na de BBQ werd er nog enkele rondes bingo gespeeld met leuke prijzen. Tijdens deze bingo werden er nog suikerspinnen uitgedeeld.

Daarna werden de resten van deze dag vakkundig weer weggepoetst door de verschillende vrijwilligers die deze dag hadden georganiseerd. Het was een lange dag maar zeer zeker de moeite waard.  De foto’s volgen nog!