Nuttige winst Zundert

maandag 9 februari 2015, 21:00

In het eerste deel van de partij gaven beide ploegen elkaar niet veel toe. Op het snelle kunstgras kwam Zundert echter steeds meer in haar spel. Maar ook Bavel kwam soms gevaarlijk door. Thomas van Nederkassel behoedde Zundert voor een achterstand door een geweldige redding in de 25e minuut. Bavel ging steeds fysieker spelen en dat leidde na een half uur (pas) tot de eerste gele kaart. Meteen daarna lanceerde Wim Kas een venijnig schot op de keeper. Ferdi Hereijgers, die het als spits uitstekend deed, was er als de kippen bij en kon de 0-1 binnen schieten. Voor rust werd Zundert nog enkele keren gevaarlijk. Eerst een schot van Fabian Nelemans via de keeper op de paal. En niet lang daarna een keihard schot van Jesse Mouws tegen de paal, na goed aangeven van Ferdi. In de rebound veroverde Jesse weer de bal en die werd duidelijk onderuit gehaald. Strafschop dus! Nee oordeelde de scheids en gaf Jesse geheel ten onrechte geel. Hij zag er een schwalbe in! Op slag van rust nog een goede kopkans voor Ferdi. Ook die raakte het houtwerk!

Na de thee ging Zundert weer goed van start. Pieter Dictus, vandaag als middenvelder acterend, werd prima vrijgespeeld en zijn inzet stuitte helaas op de keeper. In de 56e minuut viel de 0-2. Olivier van Hassel kopte geplaatst binnen. Daarna een fase in de wedstrijd, dat Bavel met man en macht probeerde de aansluitingstreffer te maken. In deze periode kon vooral Thomas laten zien wat hij als keeper in huis heeft. Door een paar geweldige reddingen bleef de 0 gehandhaafd. Maar ook captain Niek Daamen ging voorop in de strijd. Samen met Frenk Zagers, Rob Luijten en Thijs Damen zorgde hij ervoor, dat Bavel niet kon scoren. In de slotfase was Zundert weer de betere ploeg en creëerde het wederom de nodige kansen voor o.a. Jesse (kopbal) en schoten van Pieter, Fabian en Wim. Dennis Verheijen kwam Ferdi aflossen en viel uitstekend in. Al met al een verdiende overwinning voor Zundert.

(De opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Niek Daamen, Frenk Zagers, Thijs Damen, Pieter Dictus, Wim Kas, Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Ferdi Hereijgers (W) en Jesse Mouws. Wisselspelers: Dennis Verheijen (80e), Kees Bullens, Nick Havermans, Rik Gommers en Sander Bouw).