Rood Made is last voor Zundert

maandag 3 oktober 2016, 18:00

Dezelfde Zundert-elf als vorige week stonden aan de aftrap tegen Madese Boys. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Gaynio Aarts alleen op de keeper kon afstormen en onreglementair werd gestuit door een verdediger. De scheidsrechter nam , conform de spelregels de juiste beslissing en trok rood. I.p.v een een-op-een duel met de keeper restte Zundert een freekick die in de muur werd geschoten. De rode kaart gaf Madese Boys een legitieme reden om massaal te verdedigen en te loeren op een counter. Zundert was dan ook voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden, maar speelde te gehaast. Een schotje van Dennis Verheijen, een goede poging van Tim Goethals na een breedtepass van Olivier van Hassel en een afstandspoging van Wim Kas troffen geen doel. Ondertussen pleegde de Madese Boysspits, achter de rug van de scheidsrechter om, enkele charges uit op de Zundertspelers die minstens door gele kaarten hadden mogen worden bestraft. De veel theater makende spits bezorgde Wim daarnaast ook nog een onterechte gele kaart. Vijf minuten voor rust leek Zundert te gaan scoren. Olivier en Fabian Nelemans combineerden door de Madese defensie, maar laatstgenoemde vergat af te drukken.

Na rust opende Zundert direct met een kopbal van Olivier. Een voorzet van Dennis werd in een keer door Tim op de slof en net naast geschoten. Zundert speelde met veel meer overleg, omsingelde de tegenstander, compleet, maar kon door het massaal verdedigen van Madese Boys niet zijn geliefde spelletje spelen. Pogingen door het midden en voorzetten vanaf de flanken waren een prooi voor de grote en uitblinkende Madese-goalie. Na een uur blunderde de dienstdoende leidsman opzichtig door, bij een duidelijke buitenspelsituatie het vlagsignaal van de Zundertse assistent te negeren. Gelukkig voor Zundert zonder gevolgen. In het laatste kwartier kwam Madese Boys, het zou volkomen onverdiend zijn, tot twee keer toe nog bijna aan een doelpunt. De eerste keer redde de goed uitgelopen Thomas van Nederkassel en de tweede keer voorkwam Frenk Zagers met een prima sliding erger. Ook Zundert kreeg nog twee grote kansen. Dennis schoot naast en een poeier van Wim werd over de lat getikt. Madese Boys werd de morele winnaar en liet Zundert achter met een kater en twee verliespunten.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Pieter Dictus, Wim Kas, Fabian Nelemans, Dennis Verheijen, Olivier van Hassel, Tim Goethals, Ferdi Hereijgers (W: Tjeu van der Heijden) en Gaynio Aarts.

Wissels: Rick Gommers, Tjeu van der Heijden, Sebastiaan van Hassel  en Alex van Nederkassel