Sterk Zundert alleen morele winnaar

maandag 6 maart 2017, 18:30

Een op alle fronten sterker Zundert verdiende de overwinning op kampioenskandidaat Kruisland. Zeer sneu voor de roodzwarten was het dan ook dat Kruisland in blessuretijd haar enige echte kans in een doelpunt wist om te zetten. 1-1.

Op een door de regen zompig en vettig geworden veld startte Zundert gretig en vol passie tegen kampioenskandidaat Kruisland. Al in de 3e minuut werd Zundert gevaarlijk toen Tim Goethals een laconieke breedtepass onderschepte en op het doel van Kruisland af mocht gaan. Een verdediger bracht redding. Waar Zundert in Kruisland 90 minuten achter de bal liep was het nu meer dan gelijkwaardig aan de Kruislanders die zich op het zware veld niet prettig voelden. In de 19e minuut dook Fabian Nelemans letterlijk en figuurlijk, bij een vrije trap, alleen op voor de keeper. Jammerlijk mistte zijn kruin de bal. In de 25e minuut het eerste doelgevaar voor de gasten. Thomas van Nederkassel hoefde echter niet in te grijpen. Vlak voor rust werd een inzet van Denis Vujcic nog uit de hoek getikt en schoot Kruisland over. Het roodzwarte publiek klapte regelmatig haar handen stuk voor het spel en ijver van de Zundertspelers die, zonder uitzondering allemaal een "DIJK" van een wedstrijd speelden. Zij verdienden het dan ook niet dat zij vóór het rustsignaal door een aantal supporters, die al op de koffie gingen, in de steek werden gelaten.

Het tweede bedrijf begon als het eerste. Tim zoefde langs enkele verdedigers, maar dit keer werd zijn inzet door de keeper uit de hoek getikt. In de 54e minuut een honderd procent kans voor Denis, die een voorzet van de linkerflank naast schoot. Vijf minuten later kwam Zundert dan toch verdiend op voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Jesse Mouws opgepikt en droog in de rechterhoek geplaatst. Kruisland probeerde daarna druk te zetten, maar Zundert raakte niet van de wijs. Zundert bleef zelfs de betere ploeg en schiep zich nog twee prima mogelijkheden. Beide keren besloot Jesse op de keeper. Net als in Kruisland werd ook nu de blessuretijd Zundert fataal. Balverlies op het middenveld leverde Kruisland een eerste serieuze kans op die gelijk tot doelpunt werd gepromoveerd. Heel roodzwart baalde van zoveel onrecht terwijl de Kruisland supporters de gelijkmaker als een kampioenschap vierden. Het vertelde meer dan genoeg!!!

Zundert liet zien dat, met deze instelling en vastberadenheid prolongatie van het tweedeklasserschap aanstaande is.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten , Dennis Verheijen, Pieter Dictus, Thijs Damen, Fabian Nelemans, Wim Kas,  Tim Goethals (W: Tjeu van der Heijden), Gaynio Aarts, Jesse Mouws, Denis Vujcic,

Wisselspelers: Alex van Nederkassel, Tjeu van der Heijden, Lars van Elsacker en Maikel Zagers