Strafschoppenserie te machtig voor Zundert

maandag 23 november 2015, 19:30

ASWH 2, de trotse lijstaanvoerder in de reserve zaterdag hoofdklasse A begon flitsend en aanvallend aan de wedstrijd. Zundert had in het begin geen vat op de in een 3-4-3 opstelling spelende tegenstander en stond binnen het kwartier op een 2-0 achterstand.  Daarna kreeg Zundert wat meer te vertellen en scoorde het snel de aansluitingstreffer. Op een pass van Fabian Nelemans wist Denis de uitlopende keeper te verschalken.  2-1. Ondanks dat het spel de eerste helft heen en weer ging was het ASWH dat de betere kansen kreeg. Thomas van Nederkassel keepte echter een sterke wedstrijd en hield Zundert op de been. Net na het half uur kwam het hard werkende Zundert zelfs op gelijke hoogte. Specialist Tjeu van der Heijden schoot een vrije trap fraai binnen. Net voor rust had Zundert op voorsprong kunnen komen, maar de inzet van Tim Goethals teisterde de paal.

Zes minuten na rust kwam de jonge ploeg van ASWH, waaronder enkele ex-BVO-spelers, weer op voorsprong nadat de gehele Zundertdefensie werd uitgespeeld. Zundert liet zich niet onbetuigd, speelde steeds beter mee en stond vijf minuten later weer gelijk. Fabian haalde vanaf de 16 onhoudbaar uit. Lang duurde de gelijke stand niet. Drie minuten later scoorde ASWH 4-3. ASWH bleef de bal goed rondspelen en Zundert trachtte de gelijkmaker te forceren. In de 84e minuut kreeg het hiervoor een uitgelezen kans, maar Olivier van Hassel knalde de terechte toegekende stafschop over het doel. In blessuretijd wist Zundert toch nog langszij te komen.  Tim Goethals kopte uit een voorzet de gelijkmaker in de verre hoek binnen 4-4.

Ook de reguliere stafschoppenserie eindigde onbeslist (3-3), waarna de zevende penalty Zundert fataal werd. Eindstand strafschoppen 5-4.