VR1 doet zichzelf tekort

zondag 21 oktober 2018, 10:00

De vroege bezoekers van sportpark de Wildert kregen geen spijt van hun keuze. Zij zagen een Zundert VR1 dat gemakkelijk combinerend de tegenstander op eigen helft vastzette. Het wachten was op doelpunten. De roodzwarte dames, met drie MO19 talenten op de bank, tikten de bal prima rond en schiepen zich een aantal kansen die nog niet werden verzilverd. Het met enkele speelsters versterkte Bavel VR4 kon hier het eerste half uur weinig tot niets tegenover stellen. Zundert schoot rakelings voorlangs en leek op 1-0 te komen toen de Bavelkeepster mistrapte. De bal rolde echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In het laatste kwart van de eerste helft verraste Bavel tweemaal. Een bal op de lat en een knappe redding van de Zundertkeepster behoeddde Zundert voor een onrechtvaardige achterstand.

Ook de tweede helft begon Zundert voortvarend. De drie aan de rechterkant geposteerde MO19 talenten sneden direct met hogeschoolvoetbal door de Baveldefensie, maar zagen de door hen opgezette aanval niet worden afgerond. Even later verscheen de Zundertspits tot tweemaal toe vrij voor de keepster. Onder druk van de tegenstander rustig blijven en scoren, het werd donderdag jl. op de trainig nog geoefend waarbij de ballen er links en rechts invlogen. Nu bleef de Zundertspits besluiteloos en liep zich vast op de keepster. En als je ze zelf niet maakt.........! Bavel kwam meer in de wedstrijd en zag een afstandsschot van richting veranderd worden. 0-1. Zundert was even van slag, reageerde verdedigend niet alert en liet één van de speelsters van Bavel VR3, degene die juist niet mocht schieten toch uithalen. De 0-2 stond op het scorebord. Zundert baalde, rechtte nog wel de rug, maar het geloof was weg. Ook de laatste wissels waarbij de reservebank tot slaapbank werd gepromoveerd, brachten geen verandering in de stand. Eindstand 0-2

Een prima wedstrijd die de balende coach toch trots maakte! Volgende week met eenzelfde overtuiging en inzet moet er wat te halen zijn tegen het sterke Baronie.