Weer geen drie punten voor Zundert

maandag 3 april 2017, 18:00

Weer is Zundert er niet ingeslaagd de benodigde drie punten aan het totaal toe te voegen. Tegen koploper Rood Wit wist Zundert de voorsprong van 2-1 niet vast te houden. In de 88e minuut wist de voor Thomas van Nederkassel ingevallen Alex van Nederkassel in 1e instantie een vrije trap van Rood Wit nog te keren maar de rebound was hem te veel.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren voor Rood Wit. Een uiterst gedisciplineerd en tactisch goed spelend Zundert werd er niet nerveus van. De eerste echte mogelijkheid voor Zundert resulteerde direct in een 1-0 voorsprong. Een solerende Jesse Mouws verdiende net buiten de zestien een vrij trap die door Gaynio Aarts met uiterste precisie in de verre benedenhoek werd gedeponeerd. Voordat Rood Wit deze tegenslag had verwerkt waren we al weer 15 minuten verder. Uit een vrije trap werd de bal in de handen van Thomas gekopt. Even later was het wel raak. Een weer te gemakkelijk gegeven vrije trap wist Thomas met een prachtige redding te keren. De voorzet die daarop volgde was hem te machtig en kon eenvoudig bij de tweede paal worden binnen getikt. Net voor rust kreeg Zundert een geweldige mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een mooie combinatie zette Denis Vujcic alleen voor de keeper. Zijn inzet verdween keihard over het doel.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en was Zundert zeker de evenknie van koploper Rood Wit. De beste kansen waren voor Zundert. Zo speelde Jesse zich in de 57e minuut op rechts keurig vrij en bediende de vrijstaande Gaynio op maat. Door te lang treuzelen verspeelde Gaynio de mogelijkheid zijn 2e doepunt te scoren. In de 68e minuut verstuurde Dorus Valk een voorzet vanaf links op het hoofd van Denis die teruglegde op Rick Gommers, die de bal maar rakelings naast schoot. In de 74e minuut was Tim Goethals zijn tegenstander te vlug af, zijn voorzet werd door Denis in de uiterste hoek gekopt. De doelman van Rood Wit wist echter de bal nog uit de hoek te stompen. Direct daarna moest hij weer handelend optreden om een inzet van Jesse onschadelijk te maken. Rood Wit zette hier maar twee mogelijkheden tegenover. Een kopbal uit een voorzet van rechts werd in de 60e minuut met de voet gekeerd door Thomas en een kopbal uit een corner in de 73e minuut verdween maar net naast het doel. Vijftien minuten voor tijd moest Thomas het veld geblesseerd verlaten. Reden voor Zundert om de mouwen nog eens extra op te stropen. Drie minuten later verstuurde Rick een steekbal op maat naar Denis die in een tijd Gaynio wist te bereiken die nu wel zijn tweede scoorde. Terecht liet de scheidsrechter een hevig vlaggende grensrechter in zijn hemd staan. Rood Wit zette nu alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Onze wederom sterk spelende achterhoede kon de druk redelijk eenvoudig pareren. Tot de 88e minuut. Na de gelijkmaker van Rood Wit kregen zij in 90e minuut nog de mogelijkheid om de winnende te scoren. Dit zou zeer onverdiend zijn geweest. Alex wist echter het schot via zijn handen en de lat te keren.

Na weer een gelijkspel zal Zundert a.s. zondag tegen Desk echt de drie punten een keer moeten binnenhalen. Met een zelfde inzet, discipline en het al aanwezige voetballend vermogen moet dat zeker kunnen.

Opstelling: Thomas van Nederkassel (W: Alex van Nederkassel), Wim Kas, Dennis Verheijen, Pieter Dictus, Dorus Valk, Fabian Nelemans, Tim Goethals, Rick Gommers (W: Thijs Damen), Denis Vujcic, Jesse Mouws, Gaynio Aarts.

Wisselspelers: Alex van Nederkassel, Thijs Damen, Mike Daemen, Lars van Elsacker