Winst op Veerse Boys in laatste wedstrijd

maandag 11 mei 2015, 19:00

De roodzwarten kwamen goed uit de startblokken. Met prima combinatievoetbal creëerde het meer dan voldoende scoringsmogelijkheden. Alleen het scoren zelf was een probleem. Zo waren er mogelijkheden voor Denis en Maikel. Een mooie combinatie tussen Denis en Olivier had een beter lot verdiend. De tegenstander kon enkele keren gevaarlijk uitbreken door vooral hun snelle nummer 7. Toen Denis na een kwartier kon doorbreken op weg naar de keeper, werd hij terug getrokken,  met een rode kaart als gevolg. Zundert bleef mooi combineren met als voorbeeld een goed opgezette aanval door Dorus en Denis. Het was soms echt genieten. Zeker meer dan een half dozijn kansen werden niet verzilverd. In de 41e minuut mocht Veerse Boys een vrije trap nemen op de rand 16. De bal werd hard en laag net buiten bereik van Thomas binnen geschoten.

De tweede helft was amper een paar minuten oud, toen het Zundert wel lukte te scoren. Nadat Wim was gevloerd, mocht Fabian aanleggen voor een vrije trap. Olivier kopte hem schitterend binnen. Zundert was nu heer en meester en creëerde opnieuw een half dozijn kansen. Een mooie  combinatie tussen Olivier en Denis leidde zelfs tot applaus van het publiek. Het tweede doelpunt kon niet lang uitblijven. In de 65e minuut kwam dat er ook. Een vrije trap werd snel genomen op Wim en die schoot de bal onberispelijk hard en laag in de hoek. Daarna weer heel wat kansen o.a. voor Dennis, Olivier en Wim. Ferdi, Thijs en later ook nog Rick werden in de ploeg gebracht voor Maikel, Fabian en Dennis. Het was Thijs die in de slotfase de 3-1 kon aantekenen door simpel binnen te schieten, nadat anderen vergaten te scoren. Het voetballend vermogen is soms om van te smullen, nu nog werken aan het effectiever afronden. Deze overwinning was het resultaat van een collectief, een team met heel wat uitblinkers. Deze jonge Zundert brigade heeft het goed gedaan in de 3e klas en heeft zeker de potentie volgend seizoen nog verder te groeien. Wie weet wat dat ons gaat brengen?!

Dank aan alle trouwe supporters die Zundert het afgelopen seizoen door dik en dun hebben gesteund. Onder applaus en op de schouders van de spelers werd afscheid genomen van elftalbegeleider Ludwig van de Wouw.

De opstelling:Thomas van Nederkassel, Pieter Dictus, Niek Daamen, Frenk Zagers, Dorus Valk, Wim Kas, Olivier van Hassel. Fabian Nelemans (W), Dennis Verheijen (W), Maikel Zagers (W), Thijs Damen (W), Ferdi Hereijgers (W), Rick Gommers(W), Ganiyo Aarts, Alex van Nederkassel