Zundert benut kansen niet

maandag 10 oktober 2016, 18:00

De eerste tien minuten beheerste Zeelandia het middenveld en zocht Zundert heel slordig naar een balans waarbij het lastig leek een eigen medespeler te vinden.Dit resulteerde in een paar halve kansen voor de Zeeuwen, maar werden goed gepareerd door onze keeper Thomas van Nederkassel. In de vijftiende minuut werd bij een uitval van Zundert via mooi samenspel tussen Ferdi Hereijgers en Tim Goethals de laatste vrij voor de keeper gezet. Tim rondde koel af 0-1. In de volgende fase wist Zundert deze voorsprong vast te houden omdat schoten van de Zeelandia-aanvallers werden gekraakt door Pieter Dictus en kort daarna ook door Gaynio Aarts. Deze periode was Zeelandia dreigender met veel balbezit via de uitblinkende middenvelder Remco Felius. De laatste fase voor rust leidde tot een aantal kansen voor Zundert via een schot op de lat van Tim en de rebound van Ferdi gestopt door de keeper. Deze Zeeuwse keeper keerde in één aanval twee keer de ingeschoten ballen.

Na rust nog geen wissel bij Zundert. Zundert startte aanmerkelijk beter en de wedstrijd golfde heen en weer. De aangeslagen Ferdi werd vervangen door Denis Vujcic. Tussen de 57e en 77e minuut overheerste Zundert het spel. Gaynio draaide zijn verdediger volledig dol. Hij en zijn mede-aanvallers wisten echter de vele door Gaynio gecreëerde doelkansen niet in een doelpunt om te zetten. Kansen van Fabian Nelemans, Gaynio en Denis werden tot ontzetting van de meegereisde supporters niet verzilverd en Zundert vergat zich heel ruim te belonen. Uit het niets scoorde de tegenstander de gelijkmaker. Bij een uitval van de Zeeuwen werd, via vermeend buitenspel de 1-1 op het scorebord gezet. Zundert schakelde direct weer over op de aanval, maar ook nu geen verdiende beloning. In de 88e minuut kwam Tjeu van der Heijden voor Fabian. Vlak voor tijd leidde slordig uitverdedigen door het midden de 2-1 in, waarbij opnieuw de scheidsrechter onze assistent-scheidsrechter negeerde. In de extra tijd wuifde scheidsrechter Steeman ook nog een handsbal in het strafschopgebied van Zeelandia weg. Alsnog komt Zundert op 2-2. Met elf Zundert-spelers in het strafschopgebied van de Zeeuwen kopt Gaynio binnen. Heftige protesten voor buitenspel van Zeeuwse zijde ten spijt maar ook na overleg keurde de leidsman het doelpunt goed. In de 96e minuut kreeg Zeelandia nog een kans voor open doel, maar wist deze niet te benutten.

Het gevoel in Zundertse kringen overheerst dat er twee punten zijn verloren omdat de kansen niet werden benut.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Pieter Dictus, Wim Kas, Fabian Nelemans (W: Tjeu van der Heijden), Dennis Verheijen, Olivier van Hassel, Tim Goethals, Ferdi Hereijgers (W: Denis Vujcic Heijden) en Gaynio Aarts.

Wissels: Thomas Kerstens, Tjeu van der Heijden, Denis Vujcic en Etienne Hereijgers