Zundert bij laatste 16 in KNVB-bekertoernooi

woensdag 14 december 2016, 19:00

Op een druilerig sportpark Rijsoord zagen de meegereisde Zundert supporters Zundert beginnen zonder de afwezige Pieter Dictus en de op de bank startende Tim Goethals. Maikel Zagers en Tjeu van der Heijden complementeerde de gebruikelijke basiself. De eerste twintig minuten waren absoluut voor Zundert. Het team van Ger Musters zakte wat in, maar was in de omschakeling levensgevaarlijk. Het leidde al in de 4e minuut tot een eerste doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd. Zundert kwam meerdere keren in kansrijke positie maar pogingen van Denis Vujcic, Gaynio Aarts en Fabian Nelemans leidden tot niets. Daarnaast smoorde enkele mogelijkheden in de kiem door het optreden van de Rijsoordse-assistentscheidsrechter. Bij een nieuwe uitbraak in de 19e minuut negeerde de goed leidende scheidsrechter dan ook de vlag van zijn assistent en stopte de Rijsoordse-goalie de doorgebroken Gaynio foutief af. De enige sanctie, rood was terecht. Van net buiten de zestien plaatste Maikel de vrije trap prachtig via binnenkant paal in het doel en bekroonde zijn basisplaats met een doelpunt. 0-1. Zundert ging door en kwam in de 31e minuut op 0-2 toen Denis boven iedereen uit torende en de cornerbal krachtig in de rechterbovenhoek kopte. 0-2. De tien van Rijsoord schakelden een versnelling hoger en kwamen na 35 minuten tot de eerste doelpogingen. De tweede, een aanval over rechts werd van dichtbij achter Thomas van Nederkassel gekopt. 1-2.

Vier minuten na rust, Met Tim Goethals voor Gaynio, had Zundert de wedstrijd moeten beslissen. Maikel werd weggestuurd, deed alles goed behalve zijn schot dat rakelings voorlangs ging. Rijsoord voerde het tempo op, probeerde Zundert terug te dringen en zocht veelvuldig met strakke lange ballen de sterke spits. Het kopsterke centrale Zundertduo, Dennis Verheijen en Frenk Zagers, stond echter haar mannetje. Zundert bleef gevaarlijk in de omschakeling en kreeg via Denis nog twee goede mogelijkheden. Op het uur werd Rijsoord beduidend sterker en was het de verdere tweede helft de bovenliggende partij. Zundert moest veel corners weggeven, maar overleefde tot de 85e minuut. Een voorzet van rechts werd door de Rijsoordse spits, die eerder al voor open doel naast kopte, achter Thomas gefrommeld. 2-2. In blessuretijd had Zundert alsnog kunnen beslissen. Een goede voorzet van de ingevallen Lars van Elsacker werd door Maikel via de vuisten van de keeper overgeschoten.

In de strafschoppenserie miste Zundert haar eerste elfmeter. Rijsoord wist de derde en zesde niet te benutten waardoor Zundert zich verdient plaatste bij de laatste 16 ploegen.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Wim Kas (81' Thomas Kerstens), Frenk Zagers, Dennis Verheijen, Rob Luijten, Olivier van Hassel, Tjeu van der Heijden, Fabian Nelemans, Gaynio Aarts, Denis Vujcic (86' Lars van Elsacker), Maikel Zagers.

Wisselspelers: Thomas Kerstens, Lars van Elsacker, Joep Jacobs