Zundert blijft achter met kater

maandag 15 oktober 2018, 8:00

Zundert blijft achter met kater.

Een kop die wellicht vaker voor individuen actueel is op maandag, maar deze week blijven alle supporters achter met een collectieve kater. De koppen stonden al klaar: “Jonge routiniers nemen Zundert bij de hand” of “Zundert pakt cadeau gretig uit”. Helaas zat het venijn in de blessuretijd en stond na het eindsignaal een 1-1 eindstand op het scorebord.

Ook het tweede thuisduel had stof tot napraten en een remise als resultaat. Sinds een overwinning drie punten oplevert, is een gelijkspel minder waard. Zeker als je na 90 minuten en een beetje nog drie zekere punten op zak lijkt te hebben.

Onder een heerlijk najaarszonnetje begonnen Madese Boys en Zundert aan het onderlinge treffen. De mat was in de ochtend nog kort gemaaid met een uit Engeland overgevlogen grasmaaier en een Zunderts exemplaar. De lijnen stonden daardoor van links naar rechts, maar ook andersom.

De eerste helft was niet bepaald enerverend. Maar net voordat de supporters dreigde in slaap te knikkebollen, gebeurde er steeds iets. Na 12 minuten leek Madese Boys de voorsprong te gaan nemen. De voorhoede treuzelde echter te lang, waardoor de Zundertse defensie kon ingrijpen. Uit de omschakeling was het Jesse die voor het eerste gevaar van Roodzwart zorgde. Niet veel later was hij nog tweemaal gevaarlijk. Eenmaal ging een poging voorlangs en eenmaal zag hij de vrijstaande Jaye over het hoofd. Zundert had zo een overwicht en dreiging zonder echt gevaarlijk te worden. In de 35e minuut zette de pijlsnelle linksbuiten uit Made z’n turbo aan en snelde langs de hele achterhoede van Zundert. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Aan de overzijde speelde Fabian drie tegenstanders uit alvorens de bal naast de paal te krullen. De 0-0 ruststand was dan ook logisch en het fluitsignaal klonk als een bevrijding voor de talrijk aanwezige supporters.

Na de thee, was het niet veel anders. Tot in de 60e minuut de bal wat gemakkelijk op de stip werd gelegd na een aanraking van de bal door een hand uit Made. De strafschop werd ongenadig hard in de kruising geschoten door Fabian. De doelman heeft de bal alleen kunnen horen, maar nooit gezien. Hierna leek Zundert klaar om door te pakken en Madese Boys de genadeklap toe te brengen. Het was de man met drie longen, Wim, die na een solo Tim vond. Tim dolde z’n tegenstander en bediende Jaye die op zijn beurt de bal weer aflegde op de meegelopen Wim. Met zijn schot had de doelman veel problemen, maar niemand kon de rebound binnen knallen. Een kwartier voor tijd kwam Wim weer voor z’n tegenstander en stuurde direct Mike weg. Die kwam 1 stap te kort om af te drukken. En het wordt eentonig maar in de 85e minuut was het weer Wim die de bal veroverde en uit de omschakeling na een solo bijna de beslissing forceerde. Zundert leek klaar voor de 2-0, waarbij Roy, Thomas en Dennis als centrale driehoek zowel verdedigd als aanvallend indruk maakten. Helaas kon de tot dan sterk keepende Joep een schot in de 92e minuut niet klemhouden, waarna de rebound simpel werd binnengetikt. Zundert eindigde zo met een kater en slechts 1 punt, waar er lang 3 in gezeten hadden. Volgende week uit tegen JEKA kans om aansluiting te houden met de middenmoot.

En wat vonden zij?

Opstelling: Joep Jacobs, Wim Kas, Roy Jacobs, Thomas Kerstens, Sebastiaan van Hassel, Fabian Nelemans, Dennis Verheijen, Karim Vriends, Jesse Mouws, Tim Englebert en Jaye Musters [W: Mike Daemen].

Wissels: Sander Bouw, Rob Luijten, Frenk Zagers, Mike Daemen en Steven Braspenning.