Zundert, derde puntendeling op rij

maandag 8 april 2019, 9:00

V.V. Zundert, derde puntendeling op rij

Voor de derde keer op rij bleef Zundert ongeslagen. Na twee remises tegen de toenmalige koplopers, werd nu gelijkgespeeld tegen concurrent WSC.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje zagen de supporters een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een sterk Zundert dat domineerde en de beste kansen kreeg. Na de thee waren de rollen omgedraaid. WSC bepaalde wat er op het veld gebeurde. Het was dan ook niet vreemd dat beide ploegen een treffer produceerden in de helft dat ze het overwicht hadden.

Na een ruim kwartier was het Zundert dat de leiding nam. Een lange trap over de lengte van het veld, zorgde voor verwarring in de achterhoede van WSC. De doelman en twee meelopende verdedigers keken naar elkaar. Mike deed dat niet en prikte de bal tussen de tegenstanders in, in het doel. Zundert bleef de aanval zoeken. Het kreeg ook nog een aantal kleine mogelijkheden. Een schot van Fabian werd door de doelman uit de hoek getikt. Mike had nog een gevaarlijke voorzet, waar niemand meegelopen was, maar de mooiste actie was van Tim. Hij draaide behendig weg op de middenlijn en ging sprintend richting de doelman, met vier verdedigers op z’n hielden. In het strafschop gebied, net op het moment dat Tim de trekker wilde overhalen, gleed een verdediger de bal voor z’n voeten weg. Hierdoor bleef het 1-0.

Na de rust, was het spelbeeld precies omgekeerd. WSC drong Zundert terug. Zundert kon nauwelijks nog van eigen helft komen. En hoewel het, mede gezien de stand op de ranglijst en de andere tussenstanden, soms billenknijpen was, kreeg WSC niet echt grote kansen. De Zunderste defensie stond weer goed opgesteld. Het gevaar van de Waalwijkers kwam vooral uit vrije trappen en corners. Het was dan ook uit een corner in de 80e minuut dat de 1-1 viel. De hoge bal werd bij de tweede bal terug gekopt, waarna een attente aanvaller de bal van dichtbij tegen het net kopte.

Na de gelijkmaker kreeg WSC nog een goede kans uit een vrije trap. Bij Zundert werd nog een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Met Mathijn voor Jaye en Cas voor Dennis, perste Zundert er zowaar een slotoffensiefje uit. De spanning zat er echt in tot het einde. In de blessuretijd mocht Fabian aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien meter. Zijn schot werd gestuit door de muur. Hierdoor stond een terechte 1-1 op het bord. Een uitslag waar beiden teams niet veel mee opschieten. Volgende week uit in en tegen Hoeven kan een grote stap gezet worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

En wat vonden zij?

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Frenk Zagers, Dennis Verheijen [W: Cas van Oijen], Wim Kas, Lars van Elsacker, Olivier van Hassel, Fabian Nelemans, Jaye Musters [W: Mathijn Woestenberg], Tim Englebert en Mike Daemen.

Wissels: Sander Bouw, Cas van Oijen, Wessel Delcroix, Mathijn Woestenberg en Menno Schrauwen.