Zundert komt tekort

maandag 20 maart 2017, 18:30

Zundert was de gehele wedstrijd de onderliggende partij. Een beter voetballende tegenstander Zeelandia Middelburg drukte in de tweede helft door en scoorde, zoals vaker dit seizoen, in totaal vier doelpunten. Eindstand 0-4.

Door blessures en vakanties miste Zundert een drietal vaste krachten tegen nummer vijf Zeelandia Middelburg. Zundert had, wellicht door de wisselingen in de basiself moeite elkaar te vinden. De eerste kans was voor de bezoekers, maar keeper Thomas van Nederkassel was paraat. De eerste helft verliep rommelig en beide ploegen wisten geen echt grote kansen te noteren. Gaynio Aarts kwam een voet te kort om een doorschietende bal binnen te werken en een schot van Tjeu van der Heijden werd door de keeper uit de hoek gedoken. Vlak voor rust kwam Zeelandia enigszins gelukkig op voorsprong. Pieter Dictus gleed bij een Zeeuwse uitbraak uit, waardoor de Zeelandse spits eenvoudig de 0-1 op het scorebord kon zetten.

Direct na rust claimde Zundert een strafschop. Fabian Nelemans leek binnen de zestien onderuit te worden getrokken. De dienstdoende leidsman, die een groot aantal gele kaarten aan beide partijen gaf voor relatief kleine overtredingen, wilde echter van niets weten. Even later werd een inzet van Ferdi Hereijgers uit een vrije trap geblokt. Ook de 2-0 viel wat ongelukkig. Bij een vermeende achterbal ging Zeelandia door en wist de bal simpel binnen te werken. Zundert wisselde aanvallend door Rick Gommers voor Ferdi te brengen. Echter het Zundertse verzet was gebroken en verdedigend werden er steken gelaten, waardoor Zeelandia de score naar 0-4 kon tillen. Ook de invallers Lars van Elsacker en debutant Mike Daemen konden geen verandering meer in de stand brengen. Door deze nederlaag zakt Zundert akelig dicht naar de onderste regionen en moeten er de komende weken punten worden gepakt!

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Wim Kas, Frenk Zagers (W: Lars van Elsacker), Pieter Dictus, Thijs Damen, Fabian Nelemans, Tjeu van der Heijden, Dennis Verheijen, Denis Vujcic, Ferdi Hereijgers (W: Rick Gommers), Gaynio Aarts (W: Mike Daemen).

Wisselspelers: Joep Jacobs, Thomas Kerstens, Rick Gommers, Lars van Elsacker, Mike Daemen