Zundert pakt Cluzona

zondag 29 april 2018, 5:00

Een hardwerkend Zundert trok met succes de zwaar bevochten zege over de streep. De roodzwarten waren zich bewust van de noodzaak te winnen en deze  drie punten kunnen weleens heel belangrijk worden in het verdere gevecht voor klassebehoud. Uitslag: 1-2

De 17-jarige Tim Englebert begon in de basis. Jesse Mouws startte als spits in plaats van de geblesseerde Fabian Nelemans. Het eerste gevaar kwam via Cluzona topscorer Ruben Maas, die hard rakelings naast schoot. Daarna kwam Tim in goede positie om te schieten. Zijn schot was te zacht. Zo ging het spel eigenlijk de hele eerste helft op en neer. Zundert probeerde het met opbouwend voetbal. Soms werd er dan balverlies geleden en dan was Cluzona op zijn gevaarlijkst. Ze braken razend snel uit met de counter en kregen daarom in het eerste bedrijf meerdere goede kansen. Gelukkig voor Zundert hielp Cluzona deze kansen om zeep, maar ook Thomas van Nederkassel was steeds op zijn post. Aan de andere kant kwam een  schot van Tjeu van der Heijden helaas in de handen van de keeper terecht. Een goede aanval via Dennis, Roy, Lars en Tim bevestigde opnieuw, dat er voetballend vermogen in het team zat. Gaynio Aarts werd nog de diepte ingestuurd door Dennis, maar het bleef 0-0 tot de rust. De tweede helft was amper begonnen als heel Cluzona om een strafschop riep. De scheids en uw verslaggever hadden waarschijnlijk iets gemist! Ruben Maas brak de ban in de 10e minuut. Hij schoot hard en laag binnen. Zundert stroopte de mouwen op en ging als collectief op jacht naar de gelijkmaker. Na twee  pogingen van Gaynio en Tim zonder resultaat, schreeuwde nu Zundert tot twee keer toe om een penalty. De scheids liet doorspelen. Tjeu nam de bal op de slof en uit de rebound van de keeper schoot Gaynio zuiver en hard binnen. Ruim tien minuten voor tijd maakte Gaynio zijn tweede doelpunt, wederom met een strak schot. Daarna gebeurde er nog van alles: afgekeurde buitenspelgoal Cluzona, twee onterechte gele kaarten voor Zundert (Frenk en Roy) en over en weer nog wat mogelijkheden en kansen. Onze verdediging hield stand en eindelijk rolde het balletje eens een keer de goede kant op voor ons vlaggenschip. Mag het ook een keer?  Zondag thuis tegen Uni Animo. Supporters ben er bij en moedig onze mannen aan.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Thomas Kerstens, Frenk Zagers,Dennis Verheijen, Wim Kas, Roy Jacobs, Tjeu van der Heijden, Lars van Elsacker, Tim Englebert, Jesse Mouws en Gyanio Aarts.

Wisselspelers: Sebastiaan van Hassel, Mathijn Woestenberg, Mike Daemen en Sander Bouw