Zundert pas laat langs RCS

zondag 20 november 2016, 12:00

Op een droog sportpark De Wildert kwamen de roodzwarten met een sterk gewijzigd team binnen de lijnen. De achterhoede was op drie plaatsen gewijzigd en trainer Ger Musters had basisplaatsen voor Thomas Kerstens (rechtsback) en Maikel Zagers (linksbuiten). Niet verwonderlijk dat Zundert in de eerste helft zoekende was en dat er veel passes onzuiver en achter de man waren. Het eerste wapenfeit was van Zundert. Een strakke voorzet van Denis Vujcic werd door Maikel naast gekopt. In de 5e minuut bleek, net als vorige week, weer eens de zwakte van Zundert bij dode spelmomenten. RCS mocht op de achterlijn een vrije trap nemen. De lage bal werd simpel voor het doel achter Thomas van Nederkassel getikt. 0-1. Beide ploegen kregen daarna wat kleine kansjes en Zundert werd naarmate de eerste helft vorderde steeds sterker. Twee minuten voor de thee kwam Zundert langszij. Fabian Nelemans stuurde Denis weg, wiens strakke voorzet door Maikel werd binnen getikt. Een minuut later schoot Denis nog snoeihard op de vuisten van de RCS-goalie.

In de tweede helft was het Zundert dat de klok sloeg. RCS moest terug, maar was uit de counter een paar keer gevaarlijk. Na de wissels Rick Gommers voor Ferdi Hereijgers en Frenk Zagers voor Thomas Kerstens kwam er meer tempo in het Zundertse spel en brak dit RCS op. Binnen een kwartier liep Zundert door een hattrick van Denis uit naar 4-1. Tussendoor zag de scheidsrechter van dienst niet dat een inzet van Rick ook de doellijn passeerde. De ingevallen Lars van Elsacker bepaalde de eindstand op 5-1.

Zundert bekert verder en kruist op zaterdag 17 december de degens met zaterdag eersteklasser Rijsoord uit Ridderkerk dat met 6-0 Virtus uitschakelde.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, Thomas Kerstens (W: Frenk Zagers), Wim Kas, Pieter Dictus, Rob Luijten,Fabian Nelemans (W: Lars van Elsacker), Tjeu v.d. Heijden, Olivier van Hassel, Denis Vujcic, Ferdi Hereijgers (W: Rick Gommers), Maikel Zagers

Wissels: Rick Gommers, Frenk Zagers, Lars van Elsacker, Sander Bouw