Zundert promoveert naar 2e klasse

zondag 5 juni 2016, 21:30

Op een druk bezocht sportpark De Wildert was het TSC dat, onder aanvuring van de langs de lijn druk gebarende en instruerende trainer, direct het initiatief pakte. Ondanks dat Zundert zich in de beginfase moest beperken tot tegenhouden was het contrast met de vertrouwen uitstralende Zundert trainer Musters groot. TSC forceerde enkele corners maar de Zundert defensie bleef overeind. Daar waar TSC geen succes had kopte Zundert in de 13e minuut de 1-0 binnen. Zundert was voor de eerste keer in de buurt van het TSC-doel en dwong een corner af. De trap van Gaynio Aarts werd door de 18-jarige Dennis Verheijen knap in de verre hoek gekopt. Een beoordelingsfout van de verder goed leidende scheidsrechter gaf TSC vijf minuten later de mogelijkheid om gelijk te maken. Een verkeerd geraakte bal van een Zundertverdediger werd als een terugspeelbal gezien en TSC mocht binnen de 16 een vrije trap nemen. Gelukkig voor Zundert smoorde de vrije trap in de defensie. TSC bleef de aanval zoeken, maar trof een goed georganiseerde Zundertdefensie. TSC werd gedwongen de lange bal te spelen en probeerde met crosspasses de aanvallers te bereiken. De Zundertverdedigers waren echter baas en hadden het geluk dat enkele keren de bal net niet goed voor de voeten van de TSC-spits viel. De offensieve speelstijl van de Oosterhouters gaf Zundert de gelegenheid om in de omschakeling gevaarlijk te worden. De beste kansen waren dan ook voor de roodzwarten. De snelle Tim Goethals wist net niet de laatste verdediger te passeren en de onvermoeibare Denis Vujcic besloot voorlangs. In de blessuretijd, het spel werd vaak stilgelegd voor behandelingen,  wist Denis aan de defensie te ontsnappen, maar i.p.v. de voor het doel opduikende Gaynio te bedienen besloot hij voor eigen succes te gaan. Vlak daarna zwijnde Zundert toen de rechtsbuiten van TSC werd weggestuurd en de scheidsrechter de voordeelregel vergat toe te passen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Zundert verspeelde echter steeds te gehaast haar balbezit wat TSC weer de gelegenheid gaf om een aanval op te zetten. In de 55e minuut soleerde Olivier van Hassel door de defensie maar trof de voet van de keeper. Op het uur  werd een vrije trap van TSC tot opluchting van heel roodzwart door niemand op waarde geschat. Drie minuten later zette de voortreffelijk spelende Pieter Dictus goed door. Hij bereikte Denis die echter zijn meerdere moest erkennen in de, in eerste instantie, mistastende  keeper. In de 70e minuut scoorde Zundert de verlossende 2-0. TSC-trainer Seeters stopte een door Zundert uitgeschoten bal in een poging het tempo in het spel te houden. De haastige inworp was echter een prooi voor Denis. Hij stuurde Fabian weg, die het overzicht behield en keurig breed legde op Denis, die de gehele verdediging zijn hielen liet zien en simpel binnentikte. Zundert zat op rozen en toen even later eerst een Zunderts been en vervolgens een katachtige duik van Thomas van Nederkassel een Oosterhoutse treffer verijdelden brak het verzet van TSC definitief.

Zundert won van een sterke, maar tandeloze tegenstander en verdient de promotie naar de 2e klasse!