Zundert vergeet te scoren

woensdag 19 april 2017, 18:30

Op tweede Paasdag stond het belangrijke inhaalduel tegen Rijen op het programma. Bij winst zou Zundert goede zaken doen en ten opzichte van de directe concurrenten in de strijd om nacompetite en degradatie te ontlopen. Helaas werd het 1-2 voor de bezoekers.

Zundert, dat wegens vakanties en blessures een viertal vaste waarden miste, was in de gehele eerste helft zeker gelijkwaardig aan de tegenstander. Met name in de persoonlijke duels toonde Zundert zich gretiger dan Rijen. De beste kansen waren dan ook voor Zundert. Een voorzet van Thijs Damen werd naast gekopt door Denis Vujcic en een voorzet van Tim Goethals werd niet op waarde geschat. Aan de andere kant werd een prima aanval van Rijen voorlangs geschoten. De beste kans was voor Wim Kas, die na een een-twee alleen op de keeper kon afgaan. Wim probeerde de Rijen-goalie te omspelen, maar deze liet zich niet verschalken. Even later kreeg Wim een tweede mogelijkheid. Uit een voorzet van Tim schoot hij rakelings naast. Vlak voor rust kwam Gaynio Aarts net te kort, na een verre uittrap van doelman Thomas van Nederkassel.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Zundert. De Rijense doelman tastte mis op een voorzet van Maikel Zagers, maar Denis kopte het buitenkansje naast. De thee had Zundert echter niet goed gedaan. Combinaties lukten niet en passes kwamen niet aan. Rijen werd de betere ploeg en schoot een eerste kans, nadat Thomas was omspeeld, naast. Na een klein uur spelen kwam Zundert toch op achterstand, nadat een Rijen aanvaller de bal onder Thomas door schoof. 0-1. Negen minuten later verdubbelde de gasten de voorsprong nadat op het Zunderts middenveld knullig balverlies werd geleden en ook de verdediging er niet goed uit zag. Zundert zette nog aan voor een slotoffensief en wisselde drie keer. Sjoerd Vreugde, Thomas Kerstens en Ferdi Hereijgers kwamen in de ploeg. Een schot van Maikel stuitte op de vuisten van de keeper en Ferdi kopte een vrije trap van Wim naast. Drie minuten voor tijd wist Zundert, via Gaynio de aansluitingstreffer te forceren. Zundert zette nog alles op alles, maar werd niet meer gevaarlijk.

Door het gelijke spel van Sarto tegen Uno Animo is Zundert naar de elfde plaats gezakt. Aanstaande zondag zal gewonnen moeten worden van JEKA om uitzicht te houden op directe handhaving in de tweede klasse.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten (W: Thomas Kerstens), Pieter Dictus, Dennis Verheijen, Thijs Damen (W: Ferdi Hereijgers), Lars van Elsacker (W: Sjoerd Vreugde), Wim Kas, Tim Goethals, Denis Vujcic, Maikel Zagers, Gaynio Aarts

Wisselspelers: Alex van Nederkassel, Thomas Kerstens, Sjoerd Vreugde, Ferdi Hereijgers