Baronie MO17-2 - Zundert/ Wernhout MO17-1 (8 - 0)

zaterdag 23 september 2023, 13:30

Baronie MO17-2 – Zundert/Wernhout MO17-1 (4-0) 8-0

Voetbal is een raar spelletje. Er zijn ook veel gezegdes en clichés die je langs de lijn voorbij hoort komen. “Scherp beginnen”, “Zijn we wakker!” en “En nou wij!”. Ik wordt altijd een beetje verdrietig als ik deze holle frases voorbij hoor komen. En toch hebben mijn vingers de neiging hierin mee te gaan op het toetsenbord. Want ondanks de afwezigheid van speelsters, stond er een goede groep, was de warming-up prima en de opstelling logisch. En aan de mentaliteit van de dames ligt het nooit. En toch….

Bij de eerste ballen die tussen twee van onze dames vielen, werd er vooral naar elkaar gekeken. Bij het passen van de bal werd de bal te makkelijk en onverklaarbaar in de voeten van meisjes in het groen geschoven. Zo ontspon zich een eenzijdig duel in de aanvangsfase. Binnen 12 minuten stond het 4-0 voor Baronie. Dus door fouten van Zundert/Wernhout die normaal niet gemaakt worden en dat moet gezegd worden, vaardige balkunstenaars in de voorhoede van Baronie. Spitsen die dribbel skills koppelen aan effectiviteit in het afronden. Een droom van trainer/coach Eduard. Want een schotvaardige aanvaller is toch wel wat de selectie ontbeert.

Gelukkig wordt dit altijd gecompenseerd met inzet en strijd. Zo ging het ook na de 4-0. Deze stand vonden de meiden van de MO17-1 wel genoeg. Het bikkelen, knokken en strijden kwam terug. En zo haalde het met deze stand ook gewoon de rust. Dus 25 minuten was de defensie schadeloos gebleven. Mede dankzij uitstekend keeperswerk. Een vaste en betrouwbare doelvrouw is toch echt een verrijking van het elftal.

Voorgaande jaren gebruikte ik de namen van alle meiden in de verslagen. Wellicht komt dat weer, maar dat is toch fijner typen bij een overwinning. Dus voor de meiden die hierom vroegen, je weet wat jullie te doen staat.

De tweede helft was eigenlijk een herhaling van het eerste bedrijf. Nu vlogen de doelpunten  ook weer binnen in het eerste kwartier. Ook weer een paar cadeautjes van de roodzwarten. Het stond snel na rust 7-0. En ook hier trok Zundert/Wernhout een streep. Tot hier en niet verder. Met goed samenwerken en iets meer rust aan de bal werd zelfs brutaal naar een eretreffer gezocht. Die kwam er niet, maar de strijdlust ondanks de kansloze tussenstand was mooi om te zien. En onderling viel er geen onvertogen woord. Eenmaal had Zundert/Wernhout pech dat ondanks de grote marge een aanvaller in kansrijke positie onterecht werd terug gevlagd voor buitenspel. Baronie profiteerde nog een keer van de ruimte die het kreeg, wat de eindstand op 8-0 bracht.

De positivo zal zeggen, dat is een verbetering ten opzichte van de 9-0 vorige week. En als ik kritisch kijk, gaat ook uw verslaggever niet vrijuit. Hoe het precies zit, moet nog worden uitgezocht, maar opvallend is het wel. Er zijn meer verhalen bekend over het gevaar van straling in mobiele telefoons. Blijkbaar heeft de oude Samsung die ik gebruik om via de sociale media de supporters te informeren invloed op het scoreverloop. Want toen ik voor rust aankondigde even geen tegentreffers door te geven, werd er niet meer gescoord door Baronie. Na rust startte ik weer met doorseinen van de doelpunten. Toen deze als rijpe appeltjes vielen, kondigde ik weer een informatiestop aan. Waarna ook het scoren van Baronie stokte.

Dus vanaf de redactie een welgemeend excuses aan de coach en dames voor het negatief beïnvloeden van dit duel. Hoewel het causale verband nog niet onomstotelijk is aangetoond. Wellicht heeft de scherpte (o, jee, nu gebruik ik het cliché toch) enige invloed gehad. Laten we het hebben over een collectieve dag van miscommunicatie en pech.

Volgende week tegen SAB MO17-1 op jacht naar de eerste punten! Aftrap thuis om 13.00 uur op sportpark de Wildert. SAB heeft gewonnen van DSE, maar verder ook alle wedstrijden afgesloten met een nederlaag. Dus met de strijd van de laatste 25 minuten van beide helften van vandaag, moet een eerste overwinning mogelijk zijn!