BSC JO13-1 - Zundert JO13-1 (2 - 0)

zaterdag 3 december 2016, 9:30

BSC JO13-1 – Zundert JO13-1 ( 1-0 ) 2-0

Waar de spelers van trainer Ger Mustsers na een goed competitie een vrije val op de ranglijst maken, heeft Zundert J013-1 wel op tijd de parachute uitgeworpen. Na twee dikke nederlagen, werd de val gestopt door een zwaarbevochten overwinning op Victoria’03 en een gelijkspel tegen koploper WDS’19. Tegenstander BSC JO13-1 heeft zich juist knap hersteld van een matige seizoenstart en heeft met 7 punten uit de laatste drie wedstrijden een reuzenstap op de ranglijst gezet. Men is Zundert nu tot op 3 punten genaderd en kon vandaag dus gelijk komen in punten.

Tweemaal eerder stonden beide teams dit seizoen al tegenover elkaar. Tweemaal was het een dubbeltje op z’n kant, waarbij Zundert JO13-1 tweemaal met het kleinst mogelijke verschil aan de goede kant van de score bleef. BSC wilde dus graag revanche.

De voorbereiding op de wedstrijd was rommelig. De wedstrijd op dinsdag voor de Provincie Brabant Cup werd, na tussenkomst van de rayonhoofden, vanwege de barre kou afgelast. Sieb kon wederom niet aanwezig zijn, hij moest in het zwart gaan werken. Tevens was Roy nog te ziek om zijn doel te kunnen verdedigen. Gelukkig was Jarno bereid om z’n oude werk en dus ook handschoenen, weer eens op te pakken.

Vol goede moed werd vertrokken naar Roosendaal. Van echte focus bleek echter geen sprake. Daan was zijn voetbalschoenen vergeten, terwijl dat toch vrij essentieel is. Gelukkig was daar Marcel (speler van Zundert 5 en grensrechter bij zijn zoon, die bij BSC JO13-1 speelt) als sportieve redder. Als in een echt voetbalsprookje nam de prins Marcel, Daan mee om net als bij Assepoester de muiltjes te passen. Vanuit de gevonden voorwerpen van BSC werden diverse maten aan Daan gepresenteerd, zodat hij de juiste maat kon aantrekken. Erg sportief van de tegenstander die weten dat Daan scherper is op het veld, dan bij z’n tas klaar maken.

Met Jesse en de nog licht geblesseerde Issam op de bank werd de wedstrijd gestart door een officiële KNVB scheidsrechter. Zundert begon aardig en fel. Tijs zette druk en de rest volgde. Maar al snel draaide het spelbeeld en domineerde BSC verdere eerste helft. Zundert moest zich beperken tot tegenhouden. Op zich geen probleem want Indy, Tieme, Mikai en Daan doen niets liever. De bal afpakken en dan weer afspelen. Echter om dit steeds opnieuw te moeten doen, gaat ook wel vervelen. Zeker bij een nieuwe splintergroepering langs de lijn. In navolging van vakkie V, is ook vakkie O ontstaan. De opa’s van de spelers staan vaak hoofdschuddend langs de kant te mopperen dat vroeger alles beter was. Maar door weer en wind zijn deze diehards wel steeds aanwezig.

De reserve spelers werden gesommeerd om zich warm te houden en iedere vijf minuten een beetje te bewegen. Geïnspireerd door de witte vlakte, waanden ze zich op een ijsbaan. Men ging braaf rondjes rond het veld lopen. Sommige spelers waren drukker met het noteren van de rondetijden dan met de wedstrijd. Wel vond er een naar incident plaats. Twee spelers van BSC botsten ongelukkig op elkaar, waarna één van hen zwaar geblesseerd de wedstrijd moest staken.

BSC drong aan en werd steeds sterker, zonder echt heel gevaarlijk te worden. De schoten van afstand werden goed gepareerd door Jarno. En Zundert dat had buiten een vrije trap op de rand van de zestien meter lijn, nadat Tijs was neergelegd, weinig aandeel in de hoogtepunten van de match. De vrije trap werd goed geplaatst door Harold, maar had te weinig vaart om de keeper te verschalken.

Aan de andere kant viel het doelpunt waar je op kon wachten. Met een slimme steekpass werd de linksbuiten van BSC aan het werk gezet. De attent keepende Jarno kon het gevaar in eerste instantie nog voorkomen, de rebound stuiterde ongelukkig voor de geheel vrijstaande spits die op de doellijn inschoot. 1-0 voor BSC na een minuut of twintig. Zundert kon daar weinig tegenover stellen, al had het vlak voor rust op gelijke hoogte kunnen komen. Een diepe bal van Harold op Sem werd te veel vooruit gespeeld, waardoor de keeper de bal eenvoudig kon oprapen.

Na rust tapte Zundert uit een ander vaatje. Met Jesse en Issam voor Sem en Tijs werd er meer risico genomen. Het zonnetje brak door, het veld begon te ontdooien en ook de spelers van Zundert leken te ontdooien. Met meer flair en durf werden de duels aangegaan. Ook werd er eerder en collectiever druk gezet. Fallou speelde uitstekend en won veel duels. Aan de andere kant probeerden Maarten en Harold meer voetbal in de wedstrijd te krijgen. Ook Sammi begon met meer overtuiging te spelen, waardoor het nu BSC was, dat teruggedrongen werd.

Jesse draaide knap weg bij z’n tegenstander maar kon deze net niet passeren. Dit had de snelle gelijkmaker kunnen betekenen. Zundert ging verder en bleef de bovenliggende partij, zonder veel kansen te creëren. Langs de andere kant kwam BSC er een paar maal gevaarlijk uit. Meestal werd dit op tijd in de kiem gesmoord, een keer moest Mikai de bal van de lijn halen.

Zundert probeerde wel, maar een vrije trap van Harold richting de bovenhoek, die gepakt werd door de doelman, een gekraakt schot van Sammi en wat net-niet balletjes konden BSC niet echt verontrusten. Toch zat je te wachten op de gelijkmaker. Uit een mooie counter, demarreerde de nummer 12 van BSC bij alles en iedereen weg om een puike voorzet af te leveren. Die werd goed binnengeschoten door de spits, die eerder met een gele kaart en een tijdstraf van het veld gestuurd was vanwege het wegschieten van de bal. Hiermee was de wedstrijd 5 minuten voor tijd wel beslist.

Zundert zette nog aan voor een slotoffensiefje, maar het echte geloof was weg. Het bleef ondanks een goede tweede helft bij 2-0. BSC incasseerde ook nog een tweede gele kaart. Hiermee kwam BSC dus langszij. Omdat alle topteams in deze vreemde competitie verloren, schuift de stand als een harmonica ineen. Zundert had goede zaken kunnen doen en gedeeld derde kunnen komen, maar vond zich na het opmaken van de stand terug op plaats 6.

De voetbalvariant van de glazen muiltjes, kreeg dus geen happy-end. De schoenen werden schoongemaakt en weer ingeleverd. En ondanks de twee gele kaarten, blijft BSC JO13-1 bij Zundert bekend staan als een zeer sportieve en prettige tegenstander.

Volgende week de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop. Thuis tegen de virtuele nummer 3 van de ranglijst Rood Wit JO13-1. Zundert heeft een ongeslagen thuisstatus hoog te houden. Dit doelgroepenelftal, met supporters van diverse pluimage, rekent naast de gebruikelijke steun van vakkie V en vakkie O, ook op alle andere supporters die zich nog niet verenigd hebben in een collectief. De wedstrijd staat zoals gebruikelijk geprogrammeerd om 11.15 uur op de thuishaven “sportpark de Wildert” aan de Wildertsedijk.