DSE JO13-1 - Zundert JO13-1 (5 - 1)

zaterdag 24 september 2016, 11:30

DSE JO13-1 – Zundert JO13-1 (4-0) 5-1

Hoewel de meteorologische herfst is ingetreden, was hier qua temperatuur weinig van te merken. Op een druk bezocht sportpark Hoge Neerstraat deed de koperen ploert aan de hemel zijn best het kwik omhoog te jagen. Zundert JO13-1, dat de beker- en competitiestart met goede resultaten was begonnen, had hier een wedstrijd op het programma staan tegen De Sportvriend Etten-Leur. Wellicht beter bekend onder de afkorting D.S.E.

D.S.E. JO13-1 was de competitie gestart met een nederlaag bij Groen Wit en was er op gebrand om iets recht te zetten. De supporters installeerden zich vol zelfvertrouwen een stuk over de middenlijn aan de zijde van de D.S.E. achterhoede. Dit met de hoop dat het spelbeeld zich recht voor de zongebruinde neuzen zou afspelen.

Met Sem en Tijs op de bank en Harold afwezig, blies de scheidsrechter van dienst de wedstrijd aan de gang. D.S.E. schoot furieus uit de startblokken, Zundert in vertwijfeling achterlatend. Zundert werd niet alleen overklast, maar compleet weggevaagd. Alleen in de eerste drie minuten al, kwam Zundert driemaal goed weg. Eénmaal voorkwam Roy een zeker doelpunt met z’n teen. De afgeslagen bal uit de corner werd tegen de lat geschoten en de rebound verdween op miraculeuze wijze in de balvanger voor de kantine.

Hopelijk was dit het teken voor Zundert om wakker te schrikken. Dit bleek niet het geval. Dat voetbal een spelletje is, is bekend. Maar dat het middenveld tegelijkertijd drie spelletjes kon doen, was niet bekend. Een aantal spelers was blijkbaar bezig met het spelletje verstoppertje. Als dit een wedstrijd was, werd die glansrijk gewonnen door het middenveld van Zundert. Niemand liep vrij, niemand bewoog. Hiermee zijn we aangekomen bij het tweede extra spelletje van de dag. Sommigen deden een variant van Mikado, waarbij men af was bij beweging. Ook hierin scoorde Zundert hoge punten.

Kortom, het was echt slecht wat het trouwe legioen voorgeschoteld kreeg. De achterhoede deed wat het kon, maar werd in de steek gelaten door de rest. Hierdoor leken de Zundertse verdedigers soms erg slecht te verdedigen, maar er was geen houden aan. De ruimtes waren te groot. Natuurlijk werden ook hier fouten gemaakt, maar aanvallen en verdedigen behoor je als team te doen. Zundert zakte duidelijk door de ondergrens deze zonnige zaterdagmiddag in Etten Leur.

Vraag niet hoe, maar na 20 minuten stond de brilstand toch nog steeds op het fictieve scorebord. Een doelpunt van D.S.E. werd terecht afgekeurd vanwege een overtreding op Daan. En Roy redde meerdere malen op een prima manier. De verdediging waar Sieb uitstekend speelde, Tieme en Indy probeerden te redden wat er te redden viel en Daan voeten te kort kwam om de lekkage te stoppen, voorkwamen keer op keer een achterstand. Die keren dat Zundert er uit probeerde te komen, ging het over links via Sieb en Jesse die probeerde wat spirit in het team te krijgen. Veel verder dan een voorzet in het zijnet kwam men overigens ook niet. Sammi probeerde de bal vast te houden om zo met Jesse te combineren. Maar ook zij kwamen niet veel verder dan de middenlijn. Issam, Mikai en Fallou kwamen weinig in het spel voor, omdat de spaarzame uitbraken steevast over links verliepen. Het leek wel of het veld schuin afliep.

Hopelijk zou met kunst- en vliegwerk de rust behaald worden, zodat de technische staf wat zaken kon omzetten. Echter zover kwam het niet. Uit een vrije trap werd de bal door D.S.E. schitterend binnen geschoten. Een terechte voorsprong voor de blauw-witten. D.S.E. gaf daarna even gas. Een minuut later na balverlies op het middenveld werd de bal de diepte ingestuurd waarbij de verdediging te laat kwam. 2-0.

Daarna haalde Sieb op schitterende wijze de bal van de doellijn, pakte Roy een paar onmogelijke ballen, maar was hij onfortuinlijk bij een corner. En of dat nog niet erg genoeg was, werd er na nieuw balverlies op het middenveld net als bij de tweede tegengoal, in 1 pass een spits de diepte ingestuurd, die opnieuw de verdediger eenvoudig uitspeelde en binnenschoot.

Een 4-0 ruststand, waar Zundert JO13-1 eigenlijk zelfs z’n handjes bij dicht mocht knijpen. Op alle fronten kwam men tekort.

Zundert bleef lang in het kleedlokaal om de eerste helft na te bespreken. D.S.E. en de scheidsrechter stonden al lang te wachten, maar van Zundert geen spoor. Zouden ze niet meer durven? Zou men opgeven en voor de administratieve 5-0 nederlaag gaan? Niets van dit alles. Nadat de scheidsrechter eens polshoogte was gaan nemen, keerde Zundert terug op het veld. Fallou en Sieb werden gewisseld, Sem en Tijs werden ingebracht. Dat het een kansloze missie was, was duidelijk. Toch probeerde Zundert er het beste van te maken. Sem bracht meer dynamiek en power op het middenveld en nam Maarten hierin mee, die een betere tweede helft speelde. Tijs was balvaster voorin, waardoor Zundert meer in de wedstrijd kwam. Nou ja, in de wedstrijd, in ieder geval had het meer speldeelname.

De omzettingen bleken te helpen, hetgeen een compliment was voor de technische staf en de spelersgroep. Maar ook wellicht ook een bevestiging van een verkeerde tactiek of instelling in de eerste helft? Er werd gespeculeerd om voortaan een scout vooruit te sturen en de tegenstander van komende week vooraf te analyseren. Een andere mogelijkheid zou zijn, gewoon scherp beginnen en de bal willen hebben en meelopen met je tegenstander.

Omdat er geen budget voor een scout is, ligt de bal bij de spelers. Na drie weken met drie overwinningen zijn sommige jongens wat gaan zweven. Op de trainingen werd er al wat minder gedisciplineerd gewerkt, hetgeen dit team zich niet kan permitteren. Iedereen moet z’n stinkende best doen, z’n taak uitvoeren, niet bang van tegenstander of bal zijn, alleen dan kan Zundert JO13-1 boven zich zelf uitstijgen. In de tweede helft bleek dat ook wel. Natuurlijk nam D.S.E. iets gas terug en was de wedstrijd gespeeld. En natuurlijk ging er ook de tweede helft veel mis, maar de wijze waarop het middenveld nu wel meer de bal wilde hebben en wel meeliep om de verdediging te ontlasten, biedt toch weer hoop voor de toekomst.

Met nog een wissel, waarbij Daan voor het eerste aan de kant zat en Sieb zijn positie als laatste man overnam. Dit resulteerde in een uniek centraal duo, Indy als laatste vrouw en Sieb als laatste man. Indy is feitelijk als enig meisje altijd laatste vrouw, ongeacht haar positie in het veld, maar dit terzijde.

D.S.E. scoorde toch nog uit een knappe aanval de 5-0. Het moet gezegd worden, Zundert toonde veerkracht en bleef op zoek naar een eretreffer. Die kwam er ook. Tijs slalomde door de defensie er werd onreglementair gestopt. De arbiter kende een strafschop toe. Jesse toonde hierbij z’n tweebenigheid, missen met links en binnen rammen me rechts 5-1. De eer gered, niet meer, niet minder.

Al met al, weer met beide beentjes op de grond. Door dat na twee wedstrijden met onvoorspelbare uitslagen de hele competitie zo’n beetje een keer gewonnen en een keer verloren heeft, is er nog weinig van te zeggen. 7 teams hebben nu 3 punten. Duidelijk is, dat Zundert niet zo vaak moet spelen als de afgelopen eerste helft, want dan wordt het een lang en moeizaam seizoen. En de holle retoriek dat de tweede helft op 1-1 is geëndigd, ook op het alom terecht geprezen Whatsapp live verslag, is echte trainerstaal. Om het vertrouwen op te vijzelen. Feit blijft dat vooral degene die verloren hebben, zich hiervan bedienen. Dus bottom-line 5-1 verloren, D.S.E. terecht gewonnen.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Nu al om 8.45 uur tegen Zwaluwe JO13-1 dat deze week met 11-1 verloren heeft van TVC-JO13-1. Dus weer een tegenstander die iets goed te maken heeft. Laat uw favoriete team gewaarschuwd zijn. Hopelijk zien we u wederom in het uitvak in sportpark de Kwarrehoek aan de Oudeweg 24a in Lage Zwaluwe! Een heerlijke plek voor deze ontbijtwedstrijd.