Fikse kater voor Zundert (1 - 3)

maandag 11 september 2017, 0:00

Fikse kater voor Zundert

Zundert deed slechte zaken in de strijd om de KNVB-beker. Waar het vorig seizoen nog tot de kwartfinales reikte, lijkt de ploeg nu in de poulefase te sneuvelen. Drechtstreek profiteerde in de slotfase optimaal van een man-meer-situatie en won met 1-3.

Zundert en Drechtstreek deden in de eerste helft niet voor elkaar onder. Zundert dat drie spelers terug zag keren van blessureleed, maar Denis Vujcic op de donderdagavondtraining zag afhaken, was de eerste 20 minuten iets sterker, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Drechtstreek daarentegen wel. In de 9e minuut stond Rob Luijten op de juiste plaats om een bal, na een corner van de lijn te halen. Even later kopte Tim Goethals de eerste Zundertkans naast. Drechtstreek was enkele keren via de counter dreigend en werd minstens gelijkwaardig aan de thuisploeg. Zundert kwam goed weg toen een verdwaalde voorzet via binnenkant paal terug het veld in stuiterde. Na 35 minuten mocht Fabian Nelemans vanaf 25 meter ongehinderd uithalen. Zijn schot ging net over.

Drechtstreek opende de tweede helft met een schot voorlangs. Acht minuten later stond het plotsklaps 1-0 voor Zundert. In een snelle omschakeling gaf Fabian de bal diep op Gaynio Aarts die het overzicht bewaarde en Tim wist te bereiken. Bij de tweede paal schoof Tim beheerst binnen. De treffer werkte bevrijdend. Zundert nam het initiatief en liet zijn beste voetbal van deze middag zien. Drie minuten later eenzelfde recept. Nu stond Jesse Mouws klaar om af te maken, maar hij schoot over. Zundert kreeg nog een viertal kansen, maar wist deze niet te benutten. Aan de andere kant bleef het oppassen, maar Drechtstreek wist niet gevaarlijk te worden. Acht minuten voor tijd ging het mis voor Zundert. Rob, eerder ten onrechte door de scheidsrechter bestraft met geel, trok onnodig aan de noodrem en moest het veld verlaten. Vier minuten later kreeg Drechtstreek een penalty van de arbiter wegens vermeend hands. Drechtstreek verzilverde het cadeautje en ging va-banque spelen. Zundert was uit haar doen, wilde nog iets forceren maar maakte dure fouten. In de slotminuten sloegen de gasten uit Papendrecht nog tweemaal toe.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Rob Luijten, Pieter Dictus, Frenk Zagers, Thijs Damen, Fabian Nelemans, Dennis Verheijen, Olivier van Hassel (W: Roy Jacobs), Gaynio Aarts, Tim Goethals (W: Tjeu van der Heijden) en Jesse Mouws

Wissels: Rick Gommers, Tjeu van der Heijden, Roy Jacobs en Etiënne Hereijgers