Rood Wit 1 Zundert 1 (2 - 0)

zondag 30 oktober 2016, 0:00

Zundert doet zich tekort.

Bij Zundert ontbraken de geblesseerde Pieter Dictus en de net van vakantie teruggekomen Thomas van Nederkassel. Zij werden vervangen door Frenk Zagers en goalie Alex van Nederkassel. Zundert startte prima en al na acht minuten verscheen Olivier van Hassel alleen voor de keeper. De deze middag uitblinkende Willebrordse doelman kwam als winnaar uit de strijd. De rebound was niet aan Denis Vujcic besteed. Hij schoot hard voorlangs het lege doel. Daarna schoot Rood Wit een vrije trap rakelings over. Na een dik kwartier werd Denis met een schitterende steekpass door Olivier alleen voor de keeper gezet, maar opnieuw keerde de doelman de bal met een geweldige voetreflex uit zijn doel. Tim Goethals kon de rebound binnen knikken, maar werd door een Roodwit verdediger met beide handen uit balans gebracht. Een strafschop en een mogelijk verdiende voorsprong werd Zundert door de leidsman onthouden. Rood Wit was eigenlijk alleen gevaarlijk bij corners. Een vrije trap van Fabian Nelemans ging net langs de verkeerde paal. Vlak voor rust ging het fout bij Zundert. Twee verdedigers botsten op elkaar, de RoodWit spits profiteerde en scoorde 1-0. Zundert kreeg een tik moest even herstellen van de tegenslag, maar kreeg nog voor rust de kans op de gelijkmaker. Nadat eerst Alex redding bracht op een inzet van RoodWit was het wederom Olivier die uit een corner van Gaynio Aarts inschoot. Een verdediger bracht echter redding op de doellijn.

De tweede helft kenmerkte zich door veel strijd. Rood Wit verdedigde de voorsprong en Zundert schiep zich nog drie beste kansen. Tien minuten voor tijd zette Frenk goed door en schiep een enorme mogelijkheid voor Denis die te onbesuisd over schoot. Direct daarop gooide RoodWit met haar 2e goal de wedstrijd op slot. Invaller Ferdi Hereijgers kopte nog op de lat maar de nederlaag was onafwendbaar. Zundert verloor onverdiend met 2-0.

De opstelling: Alex van Nederkassel, Rob Luijten, Dennis Verheijen, Frenk Zagers, Wim Kas, Tjeu v.d. Heijden, Fabian Nelemans, Olivier van Hassel (W: Ferdi Hereijgers) Tim Goethals, Denis Vujcic, Gaynio Aarts

Wissels: Thomas van Nederkassel, Pieter Dictus, Ferdi Hereijgers, Rick Gommers, Thomas Kerstens