Rood Wit JO13-1 - Zundert JO13-1 (3 - 2)

zaterdag 1 april 2017, 9:30

Rood Wit JO13-1 – Zundert JO13-1 (1-1) 2-3

Sinterklaas was nog in het land. Zover moeten we terug in de tijd voor een laatste competitie nederlaag van Zundert JO13-1. De heren en dame van Zundert JO13-1 zijn aan een mooie reeks bezig. Hiermee is de derde plaats in handen gekomen van de roodzwarten. Wel is men in felle strijd verwikkeld met veel andere teams om deze positie. Grootste concurrent is tegenstander Rood Wit, waar deze positie van werd overgenomen.

In de thuiswedstrijd liet Zundert JO13-1 zich de eerste helft overbluffen, om in de tweede helft dit recht te zetten. Met 3-3 stond toen een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op het scorebord. Omdat de Dorpsstraat onder handen genomen werd, nam de spelersbus een alternatieve route door het arbeidersdorp met de specifieke smaak. De afdeling welstand had geen half werk afgeleverd, waardoor de meeste prachtige kastelen de skyline van ’t Heike een eigen karakter geven.

Aangekomen was de ontvangst zoals altijd, hartelijk! Veel oude bekenden waren aanwezig op sportpark De Gagelrijzen. Weetjes en bijzonderheden over de teams en andere tegenstanders uit de competitie werden uitgewisseld. Zundert JO13-1 was gewaarschuwd door de vorige wedstrijd. Het zou scherper aan de wedstrijd moeten beginnen. Met respect, maar niet met ontzag voor de blingbling heren uit Sint Willebrord. Issam, Fallou en Maarten mochten de eerste helft van de reservebank bekijken, om te analyseren waar de kansen voor hun in de tweede helft zouden liggen.

Dit pakte goed uit. Zundert speelde de beste eerste helft van het seizoen. Het schuwde de duels niet, maar voetbalde ook verzorgd. Met goede combinaties werden steeds de buitenspelers gezocht. Het ter discussie staande Nederlandse School voetbal met echte buitenspelers werd nog eens opgevoerd. Jesse, Sem en Mikai snelden om de beurt als opgevoerde brommers langs de lijn om afdraaiende voorzetten te geven, die voor veel gevaar zorgden in de laatste linie van Rood Wit.

In de 5e minuut was er al zo’n aanval waarbij Jesse iedereen z’n hielen liet zien. Sem schoot goed in, maar via-via met kunst-en-vliegwerk ging de bal er niet in. Niet veel later was Mikai ongrijpbaar en kon alleen gestuit worden door een overtreding. Harold schoot misschien iets te gehaast in, hoewel de bal de lat raakte, had hier misschien nog meer in gezeten. Gelukkig hoefden de uitsupporters niet lang te wachten, voordat de handen wel de lucht in konden. Tijs, zoekt Sem in de diepte, die op zijn beurt Mikai weer vindt. Mikai bekroonde een prima eerste helft met een goede goal. 0-1 voor!

Rood Wit begrijpt dat Zundert niet onder de indruk is. Men probeert een tandje hoger te schakelen. Ook langs sommige delen aan de zijlijn, werd een tandje bijgeschakeld, in laten we zeggen coaching. Maar Indy heeft zoals gebruikelijk de spits weer volledig in haar zak. Het is al maanden geleden dat een directe tegenstander van haar het net vond. Sieb duelleert als vanouds. Als iemand niet onder de indruk is, is Sieb het wel. Hij zat kort op z’n tegenstander, die wanhopiger werd met de minuut. Een schotje voorlangs, verder kwam het gevaar van Rood Wit niet, ook omdat Tieme de sterspeler van Rood Wit volledig aan banden gelegd had. Samen met de ijzersterke rugdekking van Daan, werd de gevaarlijkste aanvaller geneutraliseerd. Daan speelde niet alleen verdedigend uitstekend, zoals eigenlijk wekelijks, ook zijn passing en opbouw was deze wedstrijd van hoog niveau.

Met weer voorzetten van Jesse, Sammi en Sem werd gezocht naar de tweede treffer. Steeds kwamen de Zundertse spitsen net tekort of caramboleerde de bal op miraculeuze wijze uit het doelgebied, tot opluchting van de doelman. Dezelfde doelman kwam ver uit z’n kooi, waarna Sem hem in de hoek simpel omspeelde, de afgemeten voorzet werd ternauwernood tot corner verwerkt. Ook de uit de corner stichtte Zundert gevaar met een ingestudeerde variant bij de eerste paal. Het was een kwestie van tijd alvorens de score verdubbeld zou worden, zo leek. Echter voetbal is soms erg onrechtvaardig. Bij een kans van Rood Wit tikte Roy de bal uitstekend van de voet van de aanvaller. De scheidsrechter zag hier tot verbijstering van alle aanwezigen een penalty in. De aanvaller gaf later ook toe, niet geraakt te zijn, maar ongelukkig terecht gekomen te zijn, volgens de Zundert spelers.

Het buitenkansje werd hard binnen geschoten. Zundert kon opnieuw beginnen. Men leek even de focus kwijt. Meteen kreeg de aalvlugge rechteraanvaller een kans, die Roy goed stopte. De technische staf greep de kans om Zundert JO13-1 even bij elkaar te roepen tijdens een blessurebehandeling bij de tegenstander. De strekking: “gewoon verder gaan, het gaat prima!”

Toch kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Na een scrimmage met mogelijkheden voor Zundert, kwam de bal voor de voeten van Jesse die goed op dreef was. Hij slingerde de bal voor op het hoofd van Mikai. Zijn kopbal miste helaas kracht en kon van de lijn worden weggewerkt. Aan de andere kant liet de rechterspits z’n klasse zien en schoot tegen de buitenkant van de paal. Al met al een mooie pot met een goed voetballend Zundert. De neutrale kijker kon genieten, maar aan de opmerkingen te horen, waren er weinig neutrale voetballiefhebbers op de wedstrijd af gekomen. Vakkie V was weer goed vertegenwoordigd deze ochtend.

Met Issam, Maarten en Fallou voor Indy, Sammi en Sieb ging de tweede helft van start. Rood Wit, begon de tweede helft in blauwe shirts. Om nu te concluderen dat Zundert een punt gepakt heeft tegen Rood Wit en verloren heeft van Blauw Wit gaat te ver, maar opmerkelijk was het zeker. Zundert kwam weer goed uit de startblokken. Al na drie minuten liet Jesse zijn enorme sprintvermogen zien, hij snelde spelers voorbij alsof het pylonen waren. Ook z’n voorzet was weer op maat. Tijs ontving de bal en leek wel de actie in slow motion uit te voeren. Met knappe bewegingen draaide hij weg bij z’n tegenstander om net als Romario in z’n beste tijd van onder het lichaam knap binnen te schieten, zonder te schieten. Zundert stond weer op voorsprong.

Rood of Blauw Wit had geleerd van de eerste helft. Men kon het voetballend niet winnen en ging op fysieke strijd aan. Wel fair overigens, maar met lange ballen werden de grote spelers voorin snel gezocht. Hieruit viel ook de gelijkmaker. Een schot van ruim twintig werd min of meer per ongeluk via de binnenkant van de paal, dat ook nog, het Zunderste doel ingeschoten. Tieme had z’n handen vol aan de behendige sterke aanvaller, maar kwam steeds als winnaar uit de duels. Soms verloor hij een duel, maar corrigeerde dat dan zelf op tijd. Soms met echt ultieme krachtsinspanningen groeide hij als voorbeeld voor onverzettelijkheid. En anders was daar Daan die goed rugdekking gaf. Fallou speelde aan de andere kant ook een prima pot als gelegenheidsrechtsback. Zundert moest zich beperken tot counters. Uit één van die counters kon Tijs net de bal niet in het doel krijgen, de bal passeerde wel de doelman, maar vond z’n eindbestemming in het zijnet.

En Zundert kreeg ook nog een kans via Sem uit een goede vrije trap van Harold, maar ook dit mocht vandaag niet goed vallen. Waarna het onvermijdelijke gebeurde. Op rechts snelde de spits langs Tieme, Daan leek het te corrigeren, maar kwam ook 1 stap tekort en Roy werd verrast in de korte hoek. Zundert stond achter met nog 8 minuten te spelen. Plus of zoals later zou blijken, min blessuretijd.

Zundert probeerde nog wel, maar was moegestreden en kwam er niet meer goed doorheen. Rood Wit schoot nog een verdwaalde bal net over de lat, maar verder gingen de wapenfeiten niet. Totdat de scheidsrechter na 28 minuten en 42 seconden floot. Voor een vrije trap dacht Zundert. Voor het einde van de wedstrijd gaf de scheidsrechter aan.

Zundert JO13-1 ging verbouwereerd van het veld. In de eerste helft veel beter, maar te weinig gescoord. Via een dubieuze penalty en een zondagsschot tweemaal een gelijkmaker moeten incasseren, maar ook de tweede helft met power voetbal overrompeld. Zundert JO13-1 mocht met deze omstandigheden trots zijn op de geleverde prestatie. Rood Wit en Gloria UC kwamen hierdoor met 17 wedstrijden en 29 punten weer over Zundert heen. Zundert JO13-1 kan gelijk komen met beide teams als het de inhaalwedstrijd wint. Nu staat men vijfde met 26 punten uit 16 wedstrijden.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Boeimeer JO13-2. Uit werd er, hetzij moeizaam, gewonnen. Hopelijk kan Zundert JO13-1 de ongeslagen thuisstatus voortzetten. Hopelijk zien we alle fans van vakkie O, K, V en voetbalkenners om 11.15 uur op een waarschijnlijk uitverkocht sportpark de Wildert. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar in de voorverkoop bij de bekende verkooppunten.