Roosendaal 3 - Zundert 2 (2 - 4)

zondag 21 april 2024, 9:30

Het vertrouwen van de mannen van Zundert twee stijgt. De verslagen vallen tegenwoordig maandagochtend al in de mailbox. Zelfs met een titel en inleiding. Daarom hier alleen de naam van de rubriek: “Het wel en wee van Zundert twee!”

Deze week is het thema van de rubriek: ‘Zundert twee zet Roosendaal drie schaakmat.’

Het is zondagochtend 21 april en er mag weer gevoetbald gaan worden. Maar wacht even, zien we dat nu goed? 09:30 uit voetballen in Roosendaal? 4 graden Celcius? Trekkertrek Achtmaal? April doet echt wat hij wil. Gelukkig had de trainer de mannen gespaard en werd om 08:00 verzameld op de Wildert. Het plan is nog steeds hetzelfde als vorige week: alles winnen om een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Met een beetje geluk wordt ook nog de derde plek behaald, wat kan zorgen voor een betere uitgangspositie in de nacompetitie.

Opstelling:

Jan Hooibaal

Kaas Bullens – Ebbelauw – Wutru – Schrik Nauwen

Daba – Jelliano Roelando – Blowie

Poeleke – Baljeet – Langnek

Spelversterkers: Tjeu – Danny’s autopaleis, TitaTieme en vááán Dongeeennn

Zoals bekend in de vorige wedstrijd tegen Roosendaal, bestaat het elftal uit (voor voetbal begrippen) oudere mannen met bakken ervaring in het amateurvoetbal. In combinatie met het hoofdveld wat uit kunstgras bestaat kon het niet anders dat Roosendaal hier een schaakspelletje van ging maken. Spelers die inschuiven, doorstappen, uit positie lopen, van positie wisselen en op de juiste momenten druk konden geven vormden de facetten die het schaakspel bevatte. Gelukkig is Zundert hier het afgelopen seizoen enorm in gegroeid onder leiding van Roy. De jonge honden (en Kees) van Zundert konden prima mee in dit spelletje. Vanuit de bank werd na een half uur geconcludeerd dat dit inderdaad de gehele wedstrijd een schaakspel zou blijven en echt een typische 0-0 wedstrijd zou worden. Er werden namelijk niet echt kansen gecreëerd. Wel kreeg Nick nog even een smerige panna te verwerken nadat de aanvaller van Roosendaal ‘de Vinicius’ deed. Een aantal minuten later maakte hij dit goed door een andere aanvaller flink te grazen te nemen met een harde tackel op de bal. Nick stuurde vervolgens Sem weg die de bal perfect voortrok op Tijs die zichzelf en het team beloonde met een goal. 0-1! Nu was het de taak aan Ebbe en Wouter om de paardjes, pionnetjes en lopers nog steeds bij elkaar te houden, wat de eerste 35 minuten zo goed ging. Helaas kon Roosendaal al snel gelijk maken. Gelukkig voor Zundert werd goed gereageerd en werd een vrije trap rond de 16m weg gegeven. En dat moet je niet doen als Jelliano Roelando in het veld staat. Die legde hem namelijk panklaar over de muur heen op het voetje van Sem die de bal binnen piste. 1-2! Rust.

In de rust werden de zetten van de tegenstander geanalyseerd onder het genot van een theetje. De verslaggever van deze week was even afgedwaald met zijn gedachte in de rust en kan zich niet zo goed meer herinneren wat precies besproken werd. Het enige wat hij nog weet is dat de suiker in de thee onderop lag en er geen roerstaafjes waren om het gelijkmatig te verdelen. Jammer!

Al dat bespreken in de rust was leuk, maar Roosendaal startte in een andere formatie, dus Zundert moest zich wederom aanpassen. Beide ploegen qua spelbeeld weer even in evenwicht en Roosendaal trok in deze fase aan het langste eind. In de 60e minuut maakte zij namelijk 2-2. Wat ook nog even bijzonder is om te noemen is dat Kees niet al zijn luchtduels kon winnen. De ervaren mannen uit de Tullepetaonestad hadden een aantal kale kletsers erbij zitten die met een magneet op het kale hoofd veel ballen konden koppen. Daarentegen moesten ze het over de grond steeds afleggen tegen de backs Kees, Nick en even later ook Daan. Even leek het of Roosendaal op voorsprong zou komen. De aanvaller ging namelijk 1 op 1 met Jan Vermeul 7k op je feestje die weer voor z’n doel stond te dansen. Maar tijdens het dansen werd die geraakt door een hooibaal van Trekkertrek Achtmaal (zie Gifje) en stortte hij ten aarde. De spits van Roosendaal schrok daar wel effe van en schoot die bal naast het lege doel. Thieu, Stef en Dorus werden één voor één gewisseld voor Nick, Tijs en Sem. Het goed spelende middenveld met Jelle, Daan en Joey werd uit elkaar gehaald voor een nog meer aanvallend middenveld met Thieu erbij. Ook kreeg Zundert met Dorus nog een dansende aanvaller. Helaas voor Tieme waren de drie wisselmomenten nu voorbij. Maar goed, op de bank was het gezellig, want Tieme had zijn tegenstander van zaterdag (Nr. 7 van Seolto) nog in zijn broekzak zitten die hij er nu pas uit had gehaald. En dan, in minuut 84 maakt Roosendaal dezelfde fout als in de eerste helft. Er werd een vrije trap randje 16m weggegeven. Zoals eerder gezegd, dat moet je niet doen als Jelliano Roelando op het veld staat. Met een prachtige trap over de muur paste de bal perfect binnenkant paal in de bovenhoek. 2-3! De scheids kreeg nog even te horen van welke afkomst hij was van een speler van Roosendaal. Ook werd een vrouwelijk lichaamsdeel benoemd daarvoor. De scheids zei nog voor de wedstrijd: “als jij gaat praten, ga je hoofdpijn krijgen en ik ook.” Het gevolg van de hoofdpijn was een rode kaart voor de speler. Zoals gezegd ging Zundert met een nog aanvallender middenveld voetballen en ging Joey even een schaartje doen in de 16m (de geblesseerde linksbuiten was apetrots!). Hij viel wel bijna over een been van de verdediger, maar bleef staan. Vervolgens legde hij de bal netjes klaar voor Thieu die hem goed binnen werkte. 2-4 en schaakmat!

Wederom valt ‘een wedstrijd die gewonnen moet worden’ de goede kant op en kan Zundert weer drie punten bij schrijven. Als het team met deze intensiteit, mentaliteit en voetbalvermogen de laatste twee wedstrijden kan aanvangen, moet de nacompetitie behaald kunnen worden. Hoeven uit is de volgende wedstrijd namelijk en dat is altijd een lastige wedstrijd. De wedstrijd daarna is Steen thuis en die zijn bezig aan een goede reeks wedstrijden. Maar eerst twee weken vrij zijn en een team uitje. De mannen mogen gaan laten zien hoe goed ze met ballen zijn tijdens het Jeu de Boulen. Tot over een aantal weken!