Unitas'30 2 - Zundert 3 (4 - 3)

zondag 26 maart 2023, 10:00

Verslag Zundert 3 tegen Unitas 2

Degradatie spook duikt op

Zoals wel vaker dit jaar staan we na afloop van een goede wedstrijd met 0 punten. Ook nu werd veel strijd & bij vlagen goed voetbal niet beloond met punten. Een heerlijk veld, een goede tegenstander, een keurige scheids & verslapers. Kortom, alle aspecten aanwezig voor een mooi verslag.

Net zoals het vorige verslag beginnen we met een terugblik naar de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander. Destijds een doelpunten spektakel eindigend in 4-4. Echter zal niemand de doelpunten nog zomaar terug kunnen halen. Wat vooral bij bleef is dat de wedstrijd 20 minuten stil gelegd werd door de scheidsrechter. Dit was toen een grote verbazing voor iedereen. Want buiten een opstootje tussen Thieu en hun nummer 10 was het toen een heerlijke wedstrijd.

Die wedstrijd toen beloofde wat voor nu, zeker omdat Unitas sindsdien vooral bovenin meedraait. De bovenste ploegen staan dicht bij elkaar en daardoor mag Unitas nog steeds hopen op een mogelijke titel. Dit staat in een schril contrast met onze eigen situatie. Ondanks veel goede wedstrijden blijven de punten uit en daardoor gaat er toch langzaam een degradatie spook waaien op de Wildert. Kortom voor beide teams redenen genoeg om vol voor de winst te gaan vandaag.

Zondagochtend 08:30. Een paar uur nadat de zomertijd is ingegaan was bijna de volledige selectie aanwezig. Het begon er op te lijken dat niemand hier last van had en we met een volledige groep konden vertrekken. Toch bleek 08:30 voor twee personen toch echt teveel van het goede. El Diablo don Diarno werd wakker gebeld. Met de felle uitspraak: ‘’ma je wist toch dat ik om half 9 aanwezig moest zijn!!’’ spatte de frustratie uit de telefoon. Die kwam er dus meteen aan. Dan hebben we onze kleine Sieb nog. Volgens een van zijn kameraden moest hij de nacht ervoor in bed gelegd worden door overmatige consumpties Ranja.. Ja die was dus niet beschikbaar voor enige vorm van sportieve activiteiten. Daar tegenover stond wel de aanwezigheid van Sam en Stef. Vanwege een lichte hersenschudding was Sam nog niet klaar om te spelen, maar wel een fijne support. Stef had geluk dat de velden bij Zundert niet tegen water kunnen en mocht daardoor weer bij ons aansluiten.

Rond 09:30 was iedereen klaar voor de warming up op sportpark de lage banken. Al snel bleek dat we door de regenval op een glad, maar uitstekend kunstgras veld speelden. Vaak wordt er over kunstgras geklaagd, maar dit keer was het veld meer dan uitstekend. Waar ons eigen sportpark verlaten was en meer op een zwembad leek werden in ‘’de leur’’ alle wedstrijden gewoon gespeeld.

Opstelling Zundert:

In bovenstaande opstelling beginnen we aan de strijd tegen UNITAS 2.

Al snel na de aftrap werd duidelijk dat Unitas over een uitstekend middenveld beschikte. Met in de vorm van de aanvoerder een speler met toch de nodige ervaring in UNITAS 1. Alle 3 de middenvelders beschikten over een uitstekende techniek en gevoel voor ruimte. Dit zorgde ervoor dat Zundert maar moeilijk druk op de tegenstander kon krijgen. Unitas zocht en vond de ruimtes tussen de linies en deelden hiermee de eerste speldenprikjes uit. Gelukkig waren zij in het begin wat slordig in de eindpass en bleef enig leed ons bespaard. Rond minuut 10 kwam daar dan toch de eerste tegenslag te verwerken. Er werd te laat uitgestapt op een afstand schot van Unitas en deze viel overtuigend in de korte hoek. Het gladde veld gaf dit schot snelheid mee en kon daardoor net niet gestopt worden door Alex.

Maar zoals wel vaker dit seizoen laat een achterstand Zundert niet van de wijs brengen. Er wordt goed gespeeld en gezocht naar de ruimtes om te voetballen. Na een slim uitgelokte vrije trap op randje 16 mocht Dorus aanleggen. Zijn vrije trap ging over de muur en 1 metertje rechts van de keeper. Onverwacht was deze poging hem te machtig en stonden we op 1-1 na 14 minuten. Op naar meer, want het gevoel groeide dat hier wat te halen viel. Helaas viel 5 minuten later plots toch de 2-1 voor Unitas. Een uitstekende corner viel tussen 2 zones in en werd hard binnen gekopt. Weer achter de feiten aan..

Het is niet anders, maar maakt voetballen niet makkelijker. Zundert probeerde wat aanvallender te voetballen in de fase daarna, maar echte kansen bleven uit. Unitas probeerde er via combinaties vaak uit te komen. Echter bleek de Rots van de Wielewaal Daan in combinatie met Wutru hun vaak te machtig. Verder mag ook zeker vermeldt worden dat Quinten en Alex hun buitenspeler vaak de baas waren. Dit zorgde ervoor dat Zundert in de wedstrijd bleef en de druk kon opvoeren. Een corner op slag van rust werd door Nick bij de 2e paal gelegd. Hier kon een volledig vrijstaande Dorus de bal binnen koppen 2-2!! Een heerlijk moment, want de scheidsrechter floot hier na af voor de rust.

Nu komt een moment dat we vaker hebben gehad. We zitten in de kleedkamer en er heerst het besef dat we vandaag gewoon kunnen winnen. Tuurlijk UNITAS is een uitstekende ploeg en het geluk zal aan onze kant moeten vallen om dit te laten slagen, maar het geloof is er. Met die instelling gaan we ongewijzigd naar buiten. Helaas krijgen we al snel een tegenslag te verwerken. Het geluk valt net de verkeerde kant op. De aanvoerder van UNITAS krijgt de bal wat gelukkig mee. Aan zijn afronding was niks aan te merken. Hier kon je de ervaring aan afzien. 3-2..

In de fase daarna gebeurde er wat minder. Zundert vooral de bal en zoekende, maar UNITAS verdedigde zeer bekwaam. Een van de weinig hoogstandjes deze fase was de panna van Thieu op de nr 10 van UNITAS. Dit was zeker voor Thieu lekker aangezien de nr 10 in de eerste helft zeer nadrukkelijk duidelijk maakte hem niet vergeten te zijn van de eerdere wedstrijd. Buiten dit ene moment was hier verder niks van te merken in de hele wedstrijd.

Zundert bleef het proberen en kreeg wat kleine kansjes. Afstand schoten en voorzetten vormden echter te weinig dreiging. Plots leek de wedstrijd in het slot te vallen toen de nr10 van Unitas zijn poging van afstand in de verre kruising zag vallen. 4-2 met nog 15 minuten te gaan. Een mooi doelpunt, maar helaas dus weer weinig geluk aan Zundert kant.

Het geloof op een resultaat vloeide langzaam weg tot in minuut 84 Zundert plots op 4-3 kwam. Een vrije trap van Nick werd verlengd door Yannick en in de korte hoek gejaagd Door onze aanvoerder Dorus. Een loepzuivere hattrick (rechts, links, kop) mag toch wel even speciaal benoemd worden.

De hoop op een resultaat was terug en Wutru werd meteen door gestuurd naar de aanval. Vol op de aanval, alles of niets was het. Iedere bal werd richting de 16 gegooid en zorgde voor dreiging. UNITAS leek echter niet opzij te gaan en hield de boel knap dicht. Toch weet je dat er altijd die ene kans gaat komen. Groot of klein maakt niet uit, maar hij komt. En een grote kans dat was het zeker. Een voorzet kwam rond de penalty stip terecht bij de volledige vrijstaande Wutru. Echter kon je hier zijn dat hij geen aanvaller is en misschien wel teveel tijd kreeg. Zijn inzet eindigde namelijk tegen de keeper. Dit had hem moeten zijn.. Kort hierna floot de scheidsrechter af. 4-3 Weer geen 3 punten. Het zat er zeker in, maar het mocht weer niet zo zijn. En dat is nu toch echt te vaak gebeurd.

De resultaten om ons heen zorgen voor nog meer zorgen. Directe concurrent ODIO won zijn wedstrijd en komt op gelijke hoogte.

De komende wedstrijd gaat meteen een cruciale zijn wil Zundert daadwerkelijk wegtrekken uit de degradatie zorgen. Dordrecht Amateurs zal komende zondag te gast zijn op het sportpark de Wildert. Dit belooft een uitermate spannende pot te worden dus support is uiteraard welkom.