Voorbereiding en bekercampagne Zundert JO15-1

zaterdag 15 september 2018, 13:00

Voorbereiding en beker JO15-1

Alles is nieuw. Ook in de lichting JO15-1. Zundert loopt tegen de aantallen aan. Er zijn te weinig spelers om zowel bij de JO19, JO17, JO15 en JO13 met twee teams aan het seizoen te beginnen. Gekozen is om een knip te zetten in de lichting JO15. Hierdoor gaan de 5 oudste spelers versneld over naar de JO17 en 3 jongere spelers blijven een jaar langer uitkomen in de JO13. Dit in overleg met de betrokken spelers die anders gaan acteren, dan de leeftijd zou vermoeden.

Wat overblijft zijn 16 spelers die daadwerkelijk in de lichting JO15 horen. Maar wel met een verschillende achtergrond en niveau. Drie tweedejaars JO15 spelers en 13 eerstejaars. Spelers afkomstig uit de JO15-1, JO15-2, JO13-2 en JO13-2. Je kunt het de bezemgroep noemen, het kliekjes elftal of positief, de enige, echte JO15-ers! Maar hoe je het ook noemt, het is de JO15-1.

Met trainers Edwin en Wessel wordt getracht een hecht team te smeden, dat lekker kan trainen en spelen, maar ook in een goede sfeer sportieve prestaties gaat neerzetten. Belangrijk is dat het team op het juiste niveau wordt ingedeeld. En dat iedereen beseft dat er veel inzet getoond moet worden om tot goede resultaten te komen.

Het toernooi bij zustervereniging Moerse Boys was een eerste kennismaking in wedstrijdverband. Er werd getracht met verzorgd spel tot kansen te komen. Dit ging met vlagen prima, maar het bleek wel dat er nog aan elkaar gewend moest worden. Er werd driemaal met een nederlaag van het veld gestapt. 2-0 tegen Sprundel JO15-1, 2-0 tegen VVR JO15-1 en 5-0 tegen Moerse Boys JO15-1. Hierbij moet worden vermeld dat de laatste twee verenigingen wel 2 teams in deze leeftijdscategorie hebben.

In de woensdag na bloemencorso volgde de eerste echte volledige wedstrijd. En wel voor de beker tegen Cluzona JO15-1. Een team dat een klasse hoger uitkomt dan Zundert. Voor rust kon Zundert knap gelijk tred houden met de spelers van de Club Zonder Naam uit Wouw. Een ongelukkige penalty en gelijk een tweede treffer, beide in blessuretijd, zorgde dat Zundert toch niet met 0-0 aan de ranja ging. Maar vooral over links was Zundert een aantal maal erg dichtbij een treffer geweest.

Na rust werd er veelvuldig gewisseld en moesten enkele spelers geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Hierdoor verdween de goede verdedigende organisatie en daarmee ook de spirit. Een 0-9 eindstand was het gevolg. Een wedstrijd waarin de staf de sterke punten van het team kon zien, maar ook zien waar de kansen nog liggen.

De tweede wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Halsteren JO15-3 dat ook in de derde klasse uitkomt. Maar dan wel in een ander district als Zundert. Op het kunstgrasveld liep Zundert de eerste helft achter de feiten aan. Met name de centrale middenvelder van Halsteren was veel te sterk. Toch duurde het nog 10 minuten voor de Zundertse doelman voor het eerst moest vissen. Daarna volgde een fase waarin Zundert sterker werd en brutaal de aanval zocht. Helaas was het de aanvallers nog niet gegeven het eerste doelpunt van het seizoen binnen te schieten of koppen.

Net toen de meegereisde supporters dachten dat er iets te halen viel, sloeg Halsteren toe. 2-0. Om vlak voor rust in 5 minuten nog driemaal het net te vinden. Een nieuwe monsternederlaag zat er aan te komen.

Niets bleek minder waar. Zundert rechtte de rug. En binnen twee minuten was de hatelijk seizoensnul verdwenen. Mikai tekende knap voor het eerste doelpunt. En nog geen minuut later konden de armen nog een keer de lucht in, toen Tijs op weergaloze wijze een vrije trap in de kruising krulde. Bij de overtreding die hieraan voorafging werd een verdediger van Halsteren van het veld gestuurd. Zundert bleef goed samenspelen en werken voor elkaar, maar meer dan 5-2 zat er niet in. In de laatste minuut werd het zelfs 6-2. Toch konden de mannen tevreden terugkijken op het spel en de getoonde veerkracht in de tweede helft.

De laatste bekerwedstrijd ging tegen de blingbling boys uit Sint Willebrord. Rood Wit JO15-1 had beide wedstrijden gewonnen en begon dus als favoriet en koploper aan het duel. Zundert zal Rood Wit ook niet tegen komen in de competitie, omdat zij ook een klasse hoger spelen.

Al na 3 minuten lag de eerste treffer achter de Zundert doelman. Waarvoor gevreesd werd, leek uit te komen. Maar weer was het Zundert dat karakter toonde. Een goede bal in de diepte werd door Mikai op waarde geschat. Hij leek de bal kwijt, maar vond hem toch weer voor z’n voeten, waarna hij de gelijkmaker binnen schoot.

Het volgende half uur speelde Zundert gedisciplineerd in de verdediging. Er werd hard voor elkaar gewerkt. Voor iedere meter werd gestreden. Steeds als iemand gepasseerd werd, dan was daar een medespeler om hulp te bieden. En hoewel Rood Wit, groter, sterker en beter was, deed Zundert prima mee. Een aantal maal kwam het er ook gevaarlijk uit. Een paar minuten voor rust leek Zundert zelfs verrassend de leiding te nemen. Een grote kans werd jammerlijk voorlangs geschoten. Hierdoor bleek het gelijk bij rust.

Ook na rust kon Zundert lang standhouden. Het had minder dreiging naar voor, maar bleef tot frustratie van de tegenstander steeds hinderlijk in de weg lopen. Uiteindelijk werd een misverstand in de verdediging genadeloos afgestraft. Hiermee was het Zundertse verzet gebroken. Rood Wit had de wind spreekwoordelijk mee en schoot in no-time drie geweldige afstandsschoten hoog in het doel. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

De laatste 10 minuten viel de wedstrijd een beetje dood. Rood Wit geloofde het wel en Zundert kon niet meer. Hierdoor werd een 5-1 eindstand het resultaat. Zundert kon toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Gezien de resultaten was het geen feest bij Zundert JO15-1. Maar wie verder kijkt ziet genoeg positieve zaken om in de competitie tegen tegenstanders van een ander niveau goed voor de dag te komen. Wat belangrijk zal zijn voor Zundert JO15-1 om leuke wedstrijden te spelen is het volgende. Hard werken voor elkaar, wat het is een team zonder spelers die in d’r eentje het verschil maken. Het is belangrijk om positief tegen elkaar te zijn, elkaar te helpen en ondersteunen. En goed in de positie blijven en de taken uitvoeren die de technische staf meegeeft. Want met hardwerken en teamdiscipline kun je ver komen. IJsland heeft dit de afgelopen jaren bewezen als klein land, maar ook het kampioenschap van Leister City en de prestaties van Atletico Madrid komen in eerste instantie voort uit deze zaken.

Aanstaande zaterdag om 11.15 uur staat de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander Advendo JO15-1 heeft in de beker 7-1 gewonnen van vijfdeklasser Right Oh, maar ook met 12-1 verloren van tweedeklasser Madese Boys JO15-2 en met 3-10 van derdeklasser Zwaluwe JO15-1G. Kortom een tegenstander waar met de juiste instelling wellicht een eerste overwinning te behalen is. Kom allemaal kijken om de mannen aan te moedigen.