WDS'19 JO13-1 - Zundert JO13-1 (3 - 2)

zaterdag 29 april 2017, 10:30

WDS’19 JO13-1 – Zundert JO13-1 (3-1) 3–2

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen, was een pittige, uit tegen WDS’19 JO13-1 dat als medekoploper volop in de titelrace verwikkeld is met TVC Breda. De wedstrijd zou zich afspelen op het sportpark met de naam waarbij meer fantasie voor nodig is geweest om te bedenken, dan deze stukjes op de website, namelijk Paradijs.

In ieder geval wijkt de Bijbelse voorstelling van Paradijs af van deze locatie in Breda Noord. Ook het dichterbij gelegen Bierparadijs aan de grensovergang bij Hazeldonk benadert meer de gedachten aan een paradijs, dan het sportpark tussen de schoolcomplexen. Zundert JO13-1 arriveerde met 11 selectiespelers in Breda. Sieb was vanwege vakantie verhinderd, ook een late afmelding van Issam en afwezigheid zonder aankondiging van Sammi hadden het team uitgedund. Omdat de afwezigen mooi verdeeld waren over de drie linies, was de opstelling een koud kunstje voor de technische staf.

Toch was er een variant uit de hoge hoed getoverd. Om meer grip te hebben op het middenveld, startte Zundert met een 4-4-2 formatie. Het accent lag op tegenhouden en zolang mogelijk in de wedstrijd blijven. En daarbij hopen dat WDS’19 zou bezwijken onder de kampioensstress. Want dat er kampioenskoorts, of in ieder geval verhoging was, was duidelijk. Vooral de frustratie over het onterechte gelijkspel tegen concurrent en daarbij in het bijzonder de wijze waarop, lag erg gevoelig bij het in het lichtblauw gestoken Bredase team.

Zundert werd vanaf de eerste minuut overlopen. WDS’19 wilde duidelijk een statement maken. Zundert kroop in de eerste 10 minuten maar liefst vijfmaal door het oog van de naald. Twee ballen op de lat, een gemiste voorzet en twee reddingen van Roy zorgden dat Zundert de eerste storm doorstond. Wat heet, na 10 minuten combineerde Zundert op het middenveld, waarna Harold met een prima lange bal de diepte zocht. Sem wipte de bal behendig over z’n tegenstander en plaatste vervolgens de bal met een prima boog van 16 meter en 5 centimeter over de doelman. Geheel tegen alle verhoudingen in nam Zundert brutaal de leiding. Zou een stunt in de maak zijn? Een volgende aanval via Jesse die zich knap vrijspeelde kwam bij Tijs, die niet uithaalde, maar met de ogen in z’n rug zag dat er een tegenstander aankwam stormen. Nonchalant maakte hij de bal vrij en zocht naar ruimte voor een steekbal op Sem. Deze ruimte vond hij niet en het schot werd gekraakt.

WDS leek even onder de indruk, maar herpakte zich snel. Daan moest een bal van de lijn koppen en Roy toonde zich de dappere overwinnaar in een één-tegen-één duel met de spits van WDS’19. Zundert kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar strandde vaak al een meter of 10 tot 20 over de middenlijn. Toch leek Zundert zonder kleerscheuren de rust te halen. Vijf minuten voor rust ging het toch mis. Uit een corner bleef de bal in de Zunderste zestien meter hangen. De aanvaller van WDS was er al de kippen bij om via de onderkant van de lat de gelijkmaker binnen te schieten. De Zundertse kopjes gingen hangen en WDS’19 kreeg vleugels. Binnen 4 minuten na de 1-1 stond het 3-1. Dit gebeurt Zundert JO13-1 toch te vaak. Even helemaal de kluts kwijt en daarmee ook de wedstrijd kwijt.

In de rust werd gevraagd door de technische staf wat Zundert JO13-1 nog wilde in de tweede helft. Men gaf aan er voor te willen strijden. En zo gebeurde! Mikai en Tieme die het in de eerste helft lastig hadden, schakelden hun tegenstanders in de tweede helft knap uit en waren sterk in de opbouw. De spits van Indy kreeg geen poot meer aan de grond. En op het middenveld zat Fallou overal tussen en zorgde met rust en overzicht voor een goede voetballende oplossing. Maarten en Harold wonnen de strijd op het middenveld vaker en zo kwam Zundert zonder gevaarlijk te worden, beter in de wedstrijd. Met ballen op Tijs werd geprobeerd een voetballend antwoord te geven op het powervoetbal van WDS’19. Op de flanken probeerde op links Tieme en Jesse voor gevaar te stichten en op rechts via Mikai, Fallou en Sem. En om beurten sloten Harold en Maarten aan. Maar ook hier hield het net voorbij de middenlijn op.

En dat was dan ook wel de tweede helft in het kort. Zundert speelde als team, waardoor iedereen beter uit de verf kwam. Ook probeerde Zundert het meer met verzorgd voetbal en combinaties over de grond. WDS’19 won terecht en staat ook terecht bovenaan in de competitie. Wel is het voetbal van dit team van op één speler na allemaal tweedejaars spelers meer gebaseerd op kracht, hard schieten en fysiek spel. Bij Zundert geeft hopelijk op de langere termijn, het voetballende en combinerende spel de doorslag. Zeker als fysieke verschillend door gelijke leeftijden minder de doorslag geven. Maar voor nu wist Zundert in de tweede helft redelijk uit de duels te blijven. Het viel ook op dat de aanvallers van WDS’19 meer overtredingen maakten dan Zundert als geheel team.

Vijf minuten voor rust, was het Sem die als eerste speler van Zundert de bal beroerde binnen de krijtstrepen van het vijandelijke strafschopgebied. Hij dwong hiermee een corner af. Deze corner blijft hangen in het gebied voor de doelman, waarna Maarten de bal tussen drie spelers tegen de touwen werkte. Zou Zundert dan toch een beslissende rol gaan spelen in de titelstrijd? Zundert schakelde voor de laatste 7 minuten over op plan B. Met Harold naast Tijs in de spits. Echter gevaarlijk werd het niet meer, waarna de goed leidende scheidsrechter afgerond naar boven na 30 minuten affloot voor het einde van de wedstrijd. WDS’19 verliet toch wel opgelucht het veld en ook Zundert JO13-1 kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Men had in de tweede helft de gedeelde koploper toch tot het uiterste gedwongen.

Na afloop werd Zundert JO13-1 voor €100,00 aan sportdrankjes, frikadellen en kroketten in het vooruitzicht gesteld als men punten afhandig zou maken van TVC Breda. Zundert wil vooral spelen voor de sportieve eer, de ongeslagen thuisstatus en als dank voor de massale steun van de grote supportersschare die het team gedurende het seizoen heeft opgebouwd. Dus de laatste afspraak van het seizoen staat aanstaande zaterdag om 14:00 uur thuis op sportpark de Wildert (het echte Paradijs) tegen koploper TVC Breda dat hoopt een kampioensfeestje te kunnen bouwen.