Zundert 1 - BSC 1 (2 - 0)

zondag 15 oktober 2023, 14:30

Zundert licht koploper BSC pootje

Zundert kroop weer eens in de rol van Robin Hood. Onder het mom van: “Stelen van de rijken en schenken aan de armen.”. Ook nu pakte Zundert de buit van de koploper, hopelijk wordt deze niet binnenkort geschonken aan een team in de staart van de ranglijst. Overigens was er vandaag geen sprake van diefstal, Zundert won verdiend.

Het team won het van het individu. BSC heeft ontegenzeggelijk sterke spelers en gaat ver komen, maar Zundert zette daar inzet, strijd en teamspirit tegenover. Het won dan ook relatief eenvoudig. De kansen van de bezoekers kwamen niet uit open spel, maar uit fouten van Zundert.

Zundert begon sterk gewijzigd aan het duel, de complete voorhoede was vervangen t.o.v. het vorige duel. Het was vanaf de eerste minuut duidelijk dat Zundert vandaag de huid duur zou verkopen. Het stond compact en zocht vanuit deze stellingen de aanval. Het was dan ook de bovenliggende partij. Toch was de eerste grote kans voor BSC na een te korte terugspeelbal van Zundert. Thomas kon redding brengen met ondersteuning van de defensie.

Ook BSC ging verdedigend in de fout. Fabian doorzag de pass en speelde zich prima vrij om met een mooi schot de doelman kansloos te laten.  Zundert kwam vroeg op 1-0. BSC ging op zoek na de gelijkmaker en vond die bijna. Een verre voorzet werd verkeerd ingeschat waardoor deze kon worden terug gekopt. De vrijstaande aanvaller had te veel tijd nodig om tot afronding te komen. Zundert kwam hier goed weg. BSC nam het veldoverwicht over en drukte Zundert naar achter. Zundert probeerde de 1-0 voorsprong naar de rust te brengen, maar kreeg meer. Een corner van BSC werd uit de lucht geplukt door Thomas. Zijn snelle spelhervatting kwam bij Fabian die z’n tegenstander uitspeelde. In de zestien werd Fabian ten val gebracht waardoor de bal op de stip ging. Wessel kun je zoiets wel toevertrouwen. Koelbloedig als altijd schoot hij de bal onberispelijk achter de keeper, 2-0.

Na rust was het duel in evenwicht, grote kansen waren niet te bewonderen. Dat was gunstig voor Zundert dat immers de leiding had. Tjeu en Siemen kwamen na een ruim kwartier voor Maarten en Wessel. En 10 minuten later kwam Mike voor Fabian. Dit veranderde niet veel aan het spelbeeld. BSC probeerde het wel, maar kon geen vuist maken en Zundert was niet effectief in de omschakeling. In de absolute slotfase kwam ook Rabin nog in de ploeg voor Rob.

Ondanks wat kleine mogelijkheden voor Zundert kwam er geen verandering meer in de ruststand. Zundert won van koploper BSC en klimt van plaats zes naar plaats vijf. Dinsdag tegen Terheijden voor de beker en dan over 14 dagen tegen nummer voorlaatst Rimboe. Laat hier de Robin Hood formule nu niet tot uiting komen. Daarna volgen met Virtus, Wernhout en HVV’24 drie duels tegen de teams uit de huidige top vier. Dus medio november zullen we meer weten over de kansen van Zundert dit seizoen, de eerste wedstrijd tegen een koploper is in ieder geval tot een goed eind gebracht.

Opstelling: Thomas van Nederkassel, Menno Schrauwen, Frenk Zagers, Bas Engelbert, Stan Hombergen, Wessel Delcroix (W: Tjeu van der Heijden), Olivier van Hassel, Joey Schijfs, Maarten Arnouts (W: Siemen Boomaerts), Fabian Nelemans (W: Mike Daemen) en Rob Gommers (W: Rabin Hassan).

Wissels: Job Verkooijen, Tjeu van der Heijden, Rabin Hassan, Mike Daemen, Siemen Boomaerts en Ebbe van de Wouw.