Zundert 1 JEKA 1 (2 - 2)

dinsdag 15 november 2016, 20:41

Zundert verdient meer dan gelijkspel

Net als vorige week bleek dat een incompleet Zundert moeite heeft om het voetbalniveau van de 2e klasse te halen. In tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen VOAB lieten de roodzwarten zien dat met veel inzet en strijd het kwaliteitsverlies valt te compenseren. Zundert moest het op een waterkoud sportpark De Wildert doen zonder drie geblesseerde basisspelers, maar startte toch voortvarend. De gehele eerste helft had het een veldoverwicht en binnen tien minuten hadden beide centrale verdedigers Frenk Zagers en Pieter Dictus de pech dat ze net te kort kwamen om Zundert op voorsprong te brengen. Het eerste schotje van JEKA op Zundertdoel was in de dertiende minuut. Toch kwam JEKA uit twee dode spelmomenten op een 0-2 voorsprong. Beide keren ging de Zundertkeeper niet vrij uit. Vlak voor rust kwam Zundert goedkoop aan een strafschop. Nadat eerder de scheidsrechter het naar beneden trekken van Ferdi Hereijgers en Pieter binnen de zestien niet honoreerde was een licht vergrijp nu wel voldoende voor een pingel. Fabian schoot echter slecht in. Toch stond twee minuten later de verdiende 1-2 op het scorebord. Fabian stuurde Olivier van Hassel weg die keurig breed legde op Ferdi die hard en onberispelijk binnenschoot.

Na rust was Zundert heer en meester en kon JEKA alleen maar tegenhouden. Zundert reeg een tiental mogelijkheden aan elkaar, maar gaf door het drukzetten achterin ruimte weg. JEKA kon hierdoor toch een paar keer van zich laten spreken door enkele keren gevaarlijk voor het Zundertdoel te komen. Het zorgde samen met het vettige en zware veld voor een spectaculaire tweede helft. Nadat beide teams terecht voor buitenspel waren afgefloten was het invaller Maikel Zagers die listig een vrije trap van Olivier verlengde en de meer dan verdiende 2-2 aantekende. Daarna stond de paal de 3-2 van Denis Vujcic in de weg en voorkwam de attente Wim Kas de 2-3 nadat Pieter zich verslikte in een voetballende oplossing. In de laatste minuut toonde de jonge scheidsrechter compassie met een JEKA verdediger die onbewust Denis, duidelijk zichtbaar voor vriend en vijand, binnen de zestien haakte. De jonge scheidsrechter die over het algemeen goed leidde wuifde de zuivere strafschop echter weg en hield de ploegen op remise.

De opstelling: Thomas van Nederkassel, , Rob Luijten, Pieter Dictus, Frenk Zagers, Wim Kas, Tjeu v.d. Heijden, Fabian Nelemans, Olivier van Hassel, Denis Vujcic,  Ferdi Hereijgers, Rick Gommers (W: Maikel Zagers)

Wissels: Alex van Nederkassel, Thomas Kerstens, Lars van Elsacker, Maikel Zagers